reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2013

reklama
oczywiscie ze przyjmujemy :)) opowiadaj o sobie :) i napisz kiedy masz termin @ to dziewczyna któras wpisze Cię na listę :) dobranoc dziewczyny :*

Susel - teraz już nie ma co szukać przyczyn, nie cofnie się tego.. Ja sobie długo wyrzucałam, że poroniłam, bo po rozlaniu buteleczki z lakierem do paznokci, wycierałam podłogę zmywaczem z acetonem bez rękawiczek (zużyłam całą buteleczkę i pewno sporo tego się nawdychałam....). Tego się nie cofnie.
Z tego co czytam w internecie, to niedojrzały ananas jest problemem (dojrzałe są bogate w witaminy), a te, które trafiają do Polski są zrywane jako niedojrzałe i niezawsze dojrzeją. Jakiś tydzień temu kupiliśmy ananasa z całą zieloną skórką i był tak kwaśny, że ja nie byłam w stanie go zjeść. Ponoć niedojrzały ananas nieprzyjemnie szczypie w język (czasem czuje takie pieczenie). Z tego co czytam dojrzały ananas powinien mieć brązową skórkę (nie żółtą czy zielonożółtą) - a ja właśnie unikałam tych brązowych.... Mały pióropusz może też świadczyć o niedojrzałości ananasa. Ci, co się znają potrafią rozpoznać po zapachu czy już można jeść ananasa. Ale poszperałam w necie. Póki co odechciało mi się anansaów....
Mnie tak troszkę dziwi, że przy tej dupce on jest często lekko spleśniały, pokryty białym/zielonym meszkiem.

Julia - witaj :) To Wasz pierwszy cykl starań o kolejne dzieciątko?

Cyntia85 ja rok temu bedac w ciazynco chwile wcinalam ananasa bo za kazdym razem ktos mi przynosil w odwiedziny i nic sie nie dzialo takze mysle ze spokojnie ananas od czasu do czasu hest ok

mycha , Abezela GRATULACJE ! Cieszę się z Wami ogromniaście, super wieści!!:-)
Ślijcie nam tu fluidków!!!!

Nie miałam wczoraj jak pisac bo mi net świrował. Jedynie z M na skeypie jako tako poszło, a otwieranie stron trwało zylion minut :baffled:
Dzisiaj za oknem -1. Sympatycznie biało od przymrozku. Chyba muszę odświeżyć szafę i zobaczyć gdzie są kurtały zimowe :sorry2: Zaraz muszę nastawić zupę i upiec babeczki. Koleżanka z córcią przyjeżdzają w odwiedziny :happy2:

Miłego dnia Wam zyczę!

mycha GRATULACJE!! ale mnie zdziwilas sczerze Ci powiem, bo o tej porze to sie nie spodziewam wiesci o II a jak populdniu Ci wyszedl piekny test to ekstra! :-) to co, na czerwiec wpisujemy?

mikaa bole jajnikow moga oznaczac praktycznie wszystko, nie ma ogolnej zasady ale w kazdym cyklu powinnas miec podobnie wiec niestety najpierw trzeba nauczyc sie swojego ciala i wtedy dopiero wiadomo o co chodzi z tym bolem.

Kinia nie wiem czy dobrze, ale ja jak pije zielona herbata to biore wieksza dawke kwasu foliowego. z tego co wyczytalam to nie mozna go przedawkowac wiec mysle ze tak jest ok.

doska no niestety raczej nie, przykro mi :( chyba ze jeszcze implantacji nie bylo.

Abezela WIELKIE GRATULACJE! przeciez Ty masz piekna druga kreske! :D kolejna czarwcowka?

paulinka Tobie jeszcze nie gratulowalam, dla Ciebie rowniez WIELKIE GRATULACJE!! wy sie chyba dosc dlugo staraliscie co? ale sie polepszyla atmosferka od razu :D

lamorela jak nie chcesz w sygnaturke to chociaz w jednym poscie wrzuc link do wykresu bo tak ciezko pomoc.

No to w takim razie chyba okej. Nie wiem nie znam się, pogadam z moją gin jak będę u niej.

Dziewczyny jak tak na szybko póki dziecię me od dziadka nie wróciło jeszcze. Wstawiam tort :) Ten kawałek blondynki to nie ja :) Ja byłam fgotografem, z resztą jak zawsze, bo mało fotogeniczna jestem i wolę drugą stronę obiektywu. tort.jpgtort2.jpg

Szybko ogarnęłam co u Was i wrzuciłam na grupę parę zdjęć :) Biorę się za robienie papryki do słoiczków (papryka, cebula, czosnek, pomidor i przyprawy to smażone i duszone - idealne do gulaszu i innych sosów). Robię co rok i jest rewelka :)

Dzisiaj lecę do koleżanki jeszcze na herbatkę - taki babski zlot czarownic :) Ona właśnie teraz zaciążona niedawno, może prześle trochę fluidków :D

Miłego dnia

P.S. co do ovufriend to mój wykres wariuje jak nie wiem, nie potrafię go odczytać :p

Załączniki

• tort.jpg
    tort.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 55
  • tort2.jpg
    tort2.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 47
Ostatnia edycja:
Kinia tort czadowy! Pewnie był dobry :tak:
Dobra musi byc ta papryka do słoików, dasz taki całościowy przepis na pw ?
No a co do koleżanki to głaskaj brzuszek i fluidki bierz garściami :-)

witam z rana :-D
za oknem pięknie słoneczko świeci i na termetrze jest ok. 5 stopni. Czyli na dworze jakie 2-3. Bo ja mam termometr za wiatrem i zawsze zawyża temp...
A w domu chorobowo :baffled: Mężuś wczoraj wstał taki zasmarkany, ale na urodziny jeszcze poszliśmy. Pół nocy chodził, kaszlał, smarkał. Więc dziś ja idę do teściów po obiad (byliśmy zaproszeni na obiad żeby pozjadać rzeczy z imprezy), a mężusiowi dałam leki i ma siedzieć w domu i się kurować. Ech...
Miłego dnia dziewczyny :tak:

Kinia super tort !!! zgodzę się z agamemnon, pewnie smakował wyśmienicie :-D Mam pytanko. jak juz wiecie okres mi się spóźnia prawie tydzień, stresów żadnych (o dziwo) nie miałam, bete zrobiłam i nic nie wyszło, czy mogę sama na własną rękę wziąć luteinę ?? mój lekarz ma termin dopiero za 2 tyg, a powiem wam szczerze że już bym chciała zacząć kolejny cykl starankowy.. Dodam jeszcze że dzisiaj mam 38 dzień cyklu, a objawów miesiączkowych brak;/

reklama
Witam :-D

My jak wczoraj wybyliśmy z domku po 11, to wróciliśmy dziś ok. 3:30 :szok: ale już Was nadrobiłam :tak:

mycha
, abezela ale super wieści :tak::-D:tak::-D spokojnych ciąż :-D

kinia
tort pierwsza klasa, pewnie smakował jeszcze lepiej :-D

doska :zawstydzona/y: znam ten ból :-( choć może jeszcze nic straconego? Ja bym pewnie wzięła tą luteinę, a potem bym narzekała i stresowała się, że coś w cyklu poprzestawiałam :sorry2:

Do góry