reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2013

Ja nie trawię zapachu pieluszek pampers, odrzuca mnie. Nie wiem dlaczego ale nie znoszę go. Może to i dobrze, bo dada spisują się ok a są tańsze od pampersów.

MamaTomeczka,
ale miałaś dzień. Duzo zdrówka dla syneczka.
Grzanka ze Ciebie nie korci, żeby siknąć :)

Susel &&&&& oby ta temperatura dalej tak ladnie rosla jak teraz :)

reklama
Dzisiaj lub jutro miałam pójść na betę - pójdę jutro, troszkę żałuję, ze nie poszłam dzisiaj. Zastanawiam się czy teraz wyskoczyć do apteki po jeszcze jeden test - ale nie wiem, czy ma sens bo i tak bnie bedzie z porannego moczu - jak sądzicie?

wiikki, może i tańsze, ale moje dziewczyny mają uczulenie ma pieluszki dada i na chusteczki dada. Chusteczki używam Huggies.

Grzaneczko, wyjątkowo dobrze dzisiaj się czuje. Ale trochę coś ciśnienie się zmienia, bo od czasu, do czasu głowa pobolewa i na dodatek deszcz pada ;/ Poza tym ok. Dzisiaj zauważyłam, że za bardzo nie mogę jajka smażonego jeść :szok:

Dzisiaj z mężem postanowiliśmy.. jak pójdę na betę i będę wiedzieć, który tydzień ciąży to kupujemy łóżeczko :D Wiem, że za wcześnie, ale przy dziewczynkach kupowałam rzeczy i nic się nie stało :)

benifica, moja rodzinka to raczej z choinki się urwała.. u nich nie jest do pomyślenia, że najmłodsza siostra szybko za mąż wyszła i ma 2 dzieci, a jak powiem o trzecim, to się rozpęta wojna. Ja wiem, że to nasza sprawa, ale przez nich znowu będę się stresować ;/

kaśkasiunia, może wyjść, a nie musi. Mi wychodziły bladziuchy i beta nie wyszła ;/ Pani z laboratorium powiedziała, żebym poczekała jeszcze z tydzień, a mój ginekolog, że beta wychodzi w 3 tygodniowej ciąży (po zapłodnieniu).

Dzień dobry kobietki (mam nadzieję, że dzisiejszy taki będzie ) choć czuję się w tej chwili jak kupa psa, w którą na dodatek ktoś wdepnął:-):-D Położyłam się spać kilka minut przed 3 a o 6 pobudka. Po jednej kawce już się w miarę obudziłam a teraz robię kolejną i po drugiej powinnam wrócić do świata żywych. Tak Wam napiszę w tajemnicy laski że kurczę chyba się stara robię. Jeszcze kilka lat temu mogłam normalnie funkcjonować po 2 godzinach snu a jak jeszcze młodego na świecie nie było nieraz bywało tak że jakaś imprezka się w tygodniu rozkręciła. Wracałam o 5 do domu, brałam prysznic i do pracy jechałam albo do szkoły a teraz 3 godziny i normalnie ledwo zipię:szok: :confused: :-) Dziękuję kochane za życzenia dla moojego serduszka:-D Łyknę trochę kofeiny co by nie zasnąć za kierownicą, pomaluję pazurki, dosuszę włosy-bo coś przed szkołą nie zdążyłam i jadę do Urzędu.

Mimimoo Tomcio na szczęście miał taką jednodniówkę (bo jak ma biegunkę to albo go puszcza tego samego dnia albo męczymy się tydzień bo przeradza się to w mocną jelitówkę z wymiotami i gorączką i przeważnie skierowaniem do szpitala na nawadnianie). Bardzo jest mu przykro. Jakoś wczoraj zasnął ale obudził się w nocy i długo płakał. Tłumaczyłam mu że Patula i dzieciątko są w niebku, że mają tam pięknie i że patrzą na nas i na małe chomiczki z niebka. Niby zrozumiał bo już taką rozmowę przechodziliśmy 8 razy wcześniej ( 7 chomików i 1 świnka morska) ale mimo wszystko serduszko mu pękało. Nawet jak drugi raz zasypiał wymęczony płaczem to szlochał i w nocy przez sen później popłakiwał. Nie cieszyło go rano nawet to że dostał ode mnie stówkę na urodziny a to dziwne bo to grosik taki mały jest i nawet zeta jak dostanie to jest strasznie szczęśliwy. Ogólnie co roku dostawał jakąś fajniastą zabawkę od nas ale w tym roku zbiera na kłada spalinowego i sam od siebie już w czerwcu poprosił żeby mu nic nie kupować tylko dać pieniążki ( inteligentnie tłumacząc że nie musi być dużo-tylko tyle pieniążków ile by kosztowała ta zabawka, którą bym mu chciała kupić ). Ma już 800 dzisiaj dziadkowie dołożą stówkę, mąż da 50 i kupujemy wymarzonego kłada. I kolejny problem będzie bo ogląda je prawie codziennie od wiosny i do tej pory nie może się zdecydować czy chce zielony czy może lepszy będzie niebieski. Dylemat okropny:-) Jak zawiozłam synka do szkoły trochę się rozweselił. Dzieciaki zaczęły mu życzenia składać, cukierasami częstował i zobaczyłam uśmiech na jego buźce. Wtedy mogłam spokojnie wrócić do domku.

Malusiolka dzięki że się pytasz, a czuje się hmm... Nawet dobrze, humorek mam, troszkę pobolewa podbrzusze. Lepiej powiedz jak Ty się czujesz kobietko, lepiej czytać o samopoczuciu od kobiety zaciążonej niż zakrwawionej :-p

dziewczyny ale mi poprawiacie humor (Grzanka i malusiolka, wy to szczegolnie)! bo ja wlasnie mialam wszystkich pytac, czy mimo opoznionej owu, @ moze przyjsc w terminie? gdybym nie mierzyla tempki to spodziewalabym sie @ jutro, a od dwoch dni to po prostu wszystko mnie wkurza (tak jak przed okresem) i troche sie boje ze jutro krew mnie zaleje!
kaskakasiunia "duzy bladzioch" brzmi niezle :-) ja chcesz dzisiaj siknac to kup najlepiej czulszy test i siknij tak po 2h bez picia, powinien byc w miare wiarygodny. a nie mozesz jeszcze dzis pojsc na bete?

wiikki dzieki! calkiem jestem zadowolona z tych temperatur drugiej fazy, moze nie wygladaja na wysokie ale to przez pierwsza faze maksymalnie zaburzona. a w drugiej to wczesniej nie miewalam tak wysokiej wiec tak jak mowisz, oby sie utrzymala! a u Ciebie owu za rogiem, co? wazne ze serduszka sa :tak:

Amaliee witamy! ile sie staracie? kiedy termin @?

susel, współczuje dla Twoje męża. Ja jak mam humorki, to mój woli się do mnie nie zbliżać, bo wtedy źle z nim :D Nasi Panowie muszą zrozumieć, że kobieta ma takie fazy :p Jestem z Tobą i nie mogę się doczekać Twoich II kreseczek :D

Amaliee, oczywiście że można. Tylko daj datę m@łpy i działamy :D

Mimimoo, da się jakoś żyć :p Przez ten deszcz powoli senna się robię, a przy moich dziewczynach nie da się na chwilkę położyć, bo skaczą po łóżku, a w szczególności Roksanka, która na brzuch mi się pcha. Siedzenie sobie robi :p

MamaTomeczka - co za dzień miałaś. Masakra. Współczuje. Co do farby mi się udało zmienić z ciemnozielonej lateksowej na beżowa. Najpierw 2x malowalam biała akrylowa dulux, a później 2x beżowa lateksową dulux barwy świata. Jak dla mnie świetnie kryje ten dulux. Polecam.

reklama
Do góry