reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2013

reklama
zosiasamosia - z Warszawy...
a wolisz chłopaka czy dziewczynkę? (przez pryzmat snu pytam) wiadomo, że najważniejsze zdrowe itd., ale ...

Cześć dziewczyny..

My wróciliśmy już z weekendu.. niestety Michaś ma ponad 39st gorączki :-( próbowałam ją zbić okładami, ibumem i nic.. dostał czopek paracetamolowy i poszedł spać a ja czekam na efekty..
Ale ogólnie weekend udany :tak:

u mnie dziś 40dc.. w sobotę dostałam plamień i myślałam, że @ się rozkręci ale na razie tylko lekkie czerwono-brązowe plamienia.. poczekam jeszcze trochę, testu nie robiłam i na razie chyba bezsensu.. Nie wiem czy te plamienia mam zaliczyć jako @? eh..

Gratuluję wszystkim II kreseczek i pięknych wyników bety :tak: :***

przepraszam ale nie nadrobię, nie mam sił..

Buziaki :*

emkacafe większe obycie mam z dziewczynkami, bo mam sporo młodszą siostrę i sporo małych dziewczynek w rodzinie, ale z chłopca bardzo bym się cieszyła. Wiadomo, mąż byłby dumny z nasienia swego, jak nie przymierzając mąż Aśku ;-) Zobaczymy, co będzie u mojego brata (termin mają na marzec), przydałaby się parka dla moich rodziców, którzy dopiero zadebiutują jako dziadkowie.
natkusia a u Ciebie normalne takie długie cykle, że nie robisz testu?

Zosiasamosia mam pierwszy cykl od odstawienia tabsów więc jakoś tak nie schizuję bo wiadomo że może być długi ;-) a do tego jeszcze te plamienia..

Ja też mykam spać, dobranoc :*

natkusia - oj to pewno stresu się najadłaś.. Plamień nie zalicza się do @. Okres liczysz wtedy, gdy wkładka nie starczy i jest potrzebna podpaska. Te plamienia mogą występować, bo hormony pewno trochę szaleją po odstawieniu tabletek (..albo, albo to TO)!

emkacafe, mikaa - Kobity, 30dniowe cykle to nie są długie cykle :-D:-D Długie cykle są powyżej 35 dni :-p

Pamiętam jak ja z kolei, gdy miałam z 20 lat, z powagą i przejęciem wystrzeliłam do ginekologa, że mam nieregularne cykle miesiączkowe, a jak dodałam, że między 28-31 (bo tak wtedy miewałam) to wybałuszył oczy i powiedział, że 3 dni różnicy to jeszcze nie są nieregularne cykle :rofl2: Człowiek się uczy przez całe życie.

Zosiasamosia - trzeba być bardzo ostrożnym podając jakiekolwiek leki zwierzętom. Paracetamol jest bardzo toksyczny dla psów i kotów na wątrobę (ponoć nawet jedna dawka może wywołać zatrucie i uszkodzenia w wątrobie). U tych zwierząt absolutnie nie zadziała przeciwbólowo. Wiem, bo sama kiedyś podałam lek z paracetamolem kotu (miałam z 15 lat) i też dostałam burę. Ba, ja w wieku 24 lat (czyli powinnam mieć jakąś świadomość) zatrułam mysz podając jej sałatę.. Nie dało się jej pomóc i zdechła. No kto by pomyślał, że myszy nie mogą jeść sałaty? Teraz moja kocica ma chory pęcherz - najprawdopodobniej przez szczawiany wapnia, które wytwarzają się, gdy jest nieodpowiednie pH moczu (i pewno to jednak przeze mnie, bo się jeszcze cieszyłam, że kot mi podjada od paru dni bazylię, a tu pech, bo jednak koty niekoniecznie powinny jeść bazylię..). Mądry Polak po szkodzie. Ważne, że już wiesz, żeby skonsultować się przed podaniem ludzkiego leku zwierzakowi :happy:

Dobrej nocy, Kochane :*

Ostatnia edycja:
witam :-) za chwilę trzeba wyjść do pracy (pracuję na 7) :baffled: ale na szczęście nie ma strasznie daleko :-) ja po odstawieniu tabletek dalej mam regularne 28 dniowe cykle (tzn 2 miałam teraz jest 3 i zobaczymy) ;-) życzę wszystkim udanego i owocnego we wszystko co się da dnia :-p

Cześć dziewczyny. Wpadam się tylko przywitać. Jestem od 25h na nogach i łóżko mi się marzy, ale syncia jeszcze do szkoły muszę wyszykować :tak: i idę w kime. Zastanawiam się czy nie zrobić wcześniej testu ciążowego bo przede mną jeszcze 6 nocek :szok: a jak będzie fasolinka to będę musiała zrezygnować bo to ciężka robota, a i tak ledwo dziś dałam rade :eek: chyba stara się już robię :-D

Powiedzcie jak mam teraz tempke zmierzyć po nocnej zmianie?? Jest w ogóle sens mierzyć??

reklama
kalisia przed staraniami ginka zlecila mi cytologie i badanie krwi na toksoplazmoze i rozyczke. badania hormonalne to dopiero pozniej, jak zaczely byc problemy.
Grzanka widze ze ostatecznie zaznaczylas @ :-( no nic, oby jak najszybciej poszla a Ty zostala czerwcowa mama :-)
karola jak tam dzisiejsza tempka? czekam na Twoj skok :-)
natkusia az nie chce mi sie wierzyc ze nie robilas! zrob i wrzuc nam w koncu II!:-)

ewka i co, nie mierzylas? pewnie nie ma sensu... chociaz ja to bym poszla na 3godziny spac i zmierzyla a potem odjela. chociaz ze mna to inaczej bo mam ksiazkowo +0,1 co 1h.

Do góry