reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2013

Tekla- bardzo mocno Ci kibicowałam i z całego serca gratuluje. Najnudniejszej ciązy na świecie Ci życzę :*
Julia- trzyma kciuki Kochana :*
lamorela- powiem Ci ,że jeszcze nic straconego. Póki nie ma @ jest nadzieja. Znam wiele przypadków ,że beta potrafiła wyjść nieco później. Oby i Tobie się udało :*

Pozdrawiam wszystkie staraczki :)

reklama
julia - w praktyce taki ból nazywa się okołoowulacyjnym - może wystąpić przed, w trakcie lub po owulacji. Kiedyś tu na forum się upierałam, że mój ból wskazuje owu, ale testy i tempka pokazały, że jest inaczej.

leemonca - a Ty jesteś szczuplutka? Może jeśli nie masz tam gama tłuszczyku, to są to rzeczywiście jajniki :confused:

Malusiolka - cholipka. No szkoda, że brakło punkcika. Też sobie biznes wymyślili....

missis - jak będziesz badać prolaktynę, to odpuść sobie tę drugą - z obciążeniem. Ja zrobiłam i ta druga wyszła mi za wysoka. Panikowałam, a w końcu lekarka powiedziała mi, że ważne, że ta pierwsza jest ok, a od badania z obciążeniem sie odchodzi. Tu jest ważny dzień. Ja już nie pamiętam, ale to miało być chyba 7 dnia po owulacji. Trzymam kciuki za badania. Wezmą się za Ciebie, ale to dobrze i oby szybciutko udało się wszystko unormować.

Gochson - mój P. jest fanatykiem kryminałów. Jeśli jest jakaś okazja, to przeważnie dostaje ode mnie w prezencie jakąś książkę. Tak się umówiliśmy, że zamiast pierdółek ma być książka :happy:

lamorela - piosenka śmiszna ;-) Ja bardziej w rocku gustuję. A w ogóle to jestem fanką Comy od 9 lat. Mam nawet fotę z Rogucem :-)
Trzymam kciuki za cykl!

Dziewczyny, wczoraj obudziłam się z solidnie zakrwawionymi spodenkami od pidżamy (to była żywa krew :-(), ale popołudniu się uspokoiło i do tej pory jedynie plamię troszkę na ciemnobrązowo. Nie łudzę się za bardzo, ale nie ukrywam, że mam nadzieję. Po weekendzie idę na kontrolę, to się okaże. Mierzę z rana temperaturę, by zobaczyć czy spada czy nie.

Wstałam dziś rano i w łazience zaczęłam sobie czyścić uszy patyczkami kosmetycznymi. Czyściłam delikatnie, serio. Patyczek mi się jakoś omsknął i poczułam okropny ból w uchu. Aż się położyłam na boku. Przestało mocno boleć, więc myślałam, że będzie ok, ale po chwili poczułam, że mam coraz bardziej mokro w tym uchu. Taak, to była krew
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
No to wizyta u lekarza. Masakra. Najpierw dostać się do ogólnego, później do laryngologa. Troszkę sobie uszkodziłam błonę bębenkową, ale nie pękła. Co jakiś czas zbiera mi się tam trochę krewki. Chyba lepsze krwawienie z tej dziurki, niż z tamtej
confused8gj.gif.pagespeed.ce.WIRhOx-w8z.gif

Ostatnia edycja:
Lemonica
dziekuje Ci serdecznie ze dojrzalas moje posty i pytanie :) ! Dziekuje za wsparcie i rade :tak: Dzisiaj uruchomilam kontakt ukuzynki ktora w pogotowiu jezdzi i zna paru lekarzy, popyta i da mi znac co i jak. A w poniedzialek po rozmowie podskocze jeszcze we wro na wisniowa gdzie mnie skierowal i podrecze ich chwilke. Moze zrobie na tygodniu prolaktyne moze to mi cos podpowie zanim pojde do szpitala.
Podziwiam Cie za aktywny tryb zycia !,! Chyba musze zaczac brac z ciebie przyklad! Gin sie przyczepil do mojej wagi :confused2:;-) A z tymi jajnikami to nie mam pojecia, czy moga puchnac :) ale fajna masz oznake dni plodnych :) ja osobiscie chcialabym miec takie oczywiscie i w ogole chcialabym miec dni plodne :eek:;-)

Ludzik
dzieki za odp :tak:jutro mam 10 dc wiec moze pojde na ta prolaktyne? Dzieki jeszcze raz, bo w. Necie roznie pisza kiedy sie powinno robic.

Julia
dziekuje :tak:Cy

Cyntia
dziekuje rowniez za porady. Powiem Ci ze co do gina mam mieszane uczucie ale ciesze sie ze dal mi od razu skierowanie na konkretne przebadanie i dopiero jak bedzie wszystko wiedzial podejmie leczenie.
Jak sie czujesz w ogole? I jak tempka ? Dzisiaj widze jakis kiepski dzien jest. Dobrze ze z uchem wszystko dobrze i daj znac jak z fasolka koniecznie! &&& zebys przestala plamic i bys sie pochwalila piekna fasolka po weekendzie:tak:

Ostatnia edycja:
Cyntia ja też bardziej rock, ale Bollywood jest po prostu zabawny:-)
emalia raczej nie ten cykl, mam co raz więcej @ objawów.

Ostatnia edycja:
Cyntia85 mega trzymam kicuki!!! wierze ze zobaczysz kruszynke :)
A no to jestem ciekawa co wyjdzie z tej owulacji:) Staram sie spokojnie do tego podchodzic, bede sie martwic jak juz za pre miesiecy...

Dziewczyny ratujcie, mam mega zgage!! Nic nie pomaga. Co jest jeszcze skuteczne oprocz mleka i migdalow? Nie wiem w ogole skad to sie wzielo, ja nigdy nie mialan zgagi, moze z dwa razy w zyciu. Nie jadlam nic szczegolnego..

Grzankaa na ciążę nic nie poradzisz:) oprócz mleka i migdałów pomagają na pewno tabletki typu Manti. Też mam dziś zgagę, ale jedyne co u mnie działa to przeczekanie. A! I w razie gdybyś się kładła głowa musi być powyżej tułowia. Grzankaa znalazłąm to http://www.styl.pl/zdrowie/porady/news-8-sposobow-na-zgage,nId,290954 może pomoże.
Może znacie jakiś sposób na bolesne sutki? Bo nie dam rady siedzieć w piżamie tak mnie bolą.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry