reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Hej, no właśnie gdzie Aschlee??

U mnie ok, suwaczek pędzi i bardzo się cieszę, we wtorek mam wizytę:-) u nas dzisiaj piękna pogoda:-) wiosna!!
Komputer naprawiony:-D i mogę w końcu poszperać w necie;-) Później jedziemy na spacerek!!

Co u Was? jak samopoczucie? ja tylko bym jadła..

reklama
Hej Laseczki:)
A ja mam dziś trochę dzień depresyjny... cały czas bym płakała... wszystko mnie denerwuje... Ale mąż się stara poprawić mi humor... i trochę mi lepiej...
Ja dziś mam obiadek z wczoraj - rosołek i mielone, a na kolacje robię pizze, a co jakoś trzeba sobie humor poprawić...
Kasia, ja też by tylko jadła... niedługo będę się toczyć jak beczka.... U mnie też dziś piękna pogoda... ponad 30 stopni termometr dziś pokazywał:)) Jak dla mnie mogłoby być tak codziennie...
Jussastar ja też poproszę przepis na murzynka:)
Lisica, ale bym zjadła gołąbki... mmmmmmmm...
O Aschlee i ja już ze sto razy się pytałam... ehhh mam nadzieje, że u niej wszystko okej...
Grubson, Niemartwsie co u Was Kochane?
Dominika, mnie mdłości nadal męczą, a wymiotuję średnio 3 razy w tyg.... W poprzedniej ciąży miałam lekkie mdłości ale nie codziennie a wymiotowałam może z 5 razy podczas całej ciąży, a w drugim trymestrze to już się czułam wyśmienicie... nie to co teraz,...

Dzwonili do mnie z poradni genetycznej, PAPPA nieprawidlowa, podwyzszone ryzyko urodzenia chorego dziecka... Po jaka cholere ja robilam to gowniane badanie skoro usg bylo super?! Teraz tylko strach i lzy. We wtorek wizyta u genetyka..

grubsonku dlatego ja się zastanawiam nad tym, czy je robić.. koleżanka miała taką sytuację w obu ciążach i dzieci są zdrowe!
Nie martw się na zapas. Wiem, ze Ci ciężko.. miałam z koleżanką tyle rozmów,wiem, że nic nie pomaga niestety.. będzie dobrze, trzymam kciuki!!

Dziewczyny ja robiłam jak tradycyjnego murzynka: Ciasto murzynek - przepis na bardzo PROSTE ciasto - Ofeminin ale dałam mąkę jaglaną - tzn kaszę zmieliłam w młynku do kawy. Jak ktoś nie ma to podobno można ugotować kaszę i zblendować. Tylko ja przesadziłam z cukrem bo chciałam więszą blachę upiec. Więc bym dała mniej niż tu nawet. I dałam więcej kakao.

Grubson -kurcze, ja też postanowiłam nie przesadzać z badaniami, bo wiem, że to różnie bywa - często ich wyniki nic nie znaczą, a całą ciążę stres. Jakby było coś nie tak, to przecież na usg genetycznym by wyszło i wtedy lekarz by kierował na dalsze badania, nie? Wiem, że ciężko mi się wczuć w Twoją sytuację, ale to wcale nie musi nic znaczyć!

Butterfly - ja mam straszną ochotę na śledzie pod pierzynką! Ale z braku laku robię sałatkę z tuńczyka - coś jak Twoja :) U nas pizza to domena męża, niestety dziś zapracowany - kończył fugowanie łazienki, więc nie będę go już męczyć, ale u nas to średnio na 2 tyg jest :-)

Grubson,testy Pappa przewaznie wychodza nieprawidlowe.Glowa do gory,bedzie dobrze;) ja nie bede robic testu Pappa,bo z tego co slyszalam to ponad 90% wychodzi nieprawidlowych a wiekszosc dzieci jest zdrowa,niepotrzebny stres jest tylko.Wystarczy delikatna abberacja chromosonalna i jest juz taki wynik.
Wybierasz sie ponownie na usg?Moze zaproponowac ale nie musi amnio.
3mam kciuki;)

reklama
Cześć Kochane, witam się dziś z rana:)
Grubson, moje znajome, które robiły test Pappa również miały jakieś słabe wyniki, a w rezultacie dzieciątka były zdrowe i zdrowe są nadal:) Nie przejmuj się Kochana, wszystko będzie dobrze, masz nauczkę na przyszłość, żeby bez potrzeby nie robić badań, które nie są konieczne... bo później tylko nie potrzebny stres a i w rezultacie i tak skończy się wszystko dobrze:) Poza ty już badanie genetyczne wykazałoby jakieś nieprawidłowości, a przecież wyszły wzorowo:) Głowa do góry:))) Trzymam bardzo mocno za Was kciuki:***
Jussastar, muszę wypróbować tego murzynka z kaszą jaglaną:D Ale i narobiłaś smaka na śledzie:D Jak się czujesz???
Dominika, Lisica, Niemartwsie, Kasia, ASCHLEE co u Was??? Dziewczyny macie jakieś wieści od Aschlee???

Ja weekend spędziłam bardzo rodzinnie, w sobotę w domku razem z mężem i córką, a wczoraj byliśmy u teściów:) Moje dziecko już zdrowe, ja czuję się w miarę dobrze, choć od rana trochę mdli...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry