reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Z tego co ja pamiętam, to jest coś takiego jak niedomoga lutealna. Plamienia mogą występować w cyklu, w którym ma się za niski progesteron w fazie lutealnej.

agniecha83 ja nie miałam ospy, a moje dziecko 2 lata temu przyniosło z przedszkola i się nie zaraziłam (spałam z nią nawet), podobno są ludzie którzy przechodzili w dzieciństwie bezobjawowo (brak kropek) a są tez tacy co się nie gdy nie zaraza.

ja na takie plamienia dostałam Luteinę na 3mies od 16dc przez 10dni-nie wróciły a minęło pół roku

Karjetka ma rację. Na takie plamienia z reguły ginek przepisuje na 3 miesiące progesteron, aby wzmocnić jego produkcję po owulacji. Ważne jest, aby stosować go po owulacji. Jeśli poziom progesteronu jest w normie, to wówczas plamienia nie maja miejsca, z powodu niedomogi progesteronu w fazie lutealnej.

Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tymi testami owulacyjnymi, czy ma któraś z was tak ze cały czas tylko 1 kreska a potem bach 2? czy raczej ta 2-ga stopniowo ciemnieje zawsze aż do pozytywu? Ja w zeszłym cyklu zatestowałam w 13 dc i były dwie, a dziś 9dc i 1 krecha bez cienia obok (cykle powiedzmy 26 dni).

reklama
watpliwosci3 - testowanie stało się moja mała obsesja, kupiłam 20 ciążowych i 20 owulacyjnych, no i czekam na 12 w południe żeby zrobić owulacyjny ;-)
Aschlee25 - Ty miałaś dość wysoka betę, czy szybko CI wyszedł test ciążowy? bo nie wiem czy dobrze kojarzę?
A teraz cos więcej o mnie, ja Was czytam od początku i nawet się już ujawniłam z tydzień temu, ale tak pomalutku, wciąga to forum ;)
Dopadła mnie straszna chęć posiadania drugiego dziecka tak z rok temu a teraz się tylko nasila, nie wiem czy to zabrzmi tak jak powinno, ale moja obsesja jest już na takim etapie ze ubranka zaczynam oglądać w rozmiarze 56-62.
Mąż tez chce, ale on by jeszcze poczekał z rok a najlepiej 5, za wygodnie się robi, a ze wiosenek mam już 31 to jak nie teraz to później będzie coraz gorzej
Moja córka ma 4 lata i 4 miesiące

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry