reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Hej wszystkim :)

Julka jeśłi jesteś przed terminem @ to rób tylko z porannego i to może nie wykazać jeszcze :) mi wyszedł bladzioch na 3 dni przed @ ale tylko rano :) &&&

Julia - trzymaj się! Zdrówka dla babci!

Miss - dobrze, że lekarz się ogarnął i się udało, oby teraz do świąt Cię wypuścili :))

Jazza - u mnie też zawsze dużo roboty przed swiętami, a w tym roku na nic nie mam siły :p ale trzeba się ogarnąć i zmusić, bo to piękne jest, te prygotowania chociaż męczące :) ja narazie wymyślam jakie ciasta zrobić, już dla teściów mam wymyślone, a u rodziców to zawsze mogę więcej poeksperymentować bo nie wybrzydzają, a i więcej gości to więcej ciast robię to i pole do popisu lepsze :p a u teściów to zawsze albo za słodkie, albo masy za dużo i weź im dogodź :p
Co do straty, to zawsze będzie ból, ale kiedyś los Wam wynagrodzi podwójnie! :) &&& żeby jak najszybciej :)

Jugosława - ja nigdy kompotu z suszu nie robiłam, ale sam zapach tych owoców jest super, narobiłaś mi smaka :p ja zawsze na wigilię robię zupę owocową dla tych co barszczyku nie lubią ale i do popicia to odlewam taki kompocik :)

Noelka - a może to plamienie implantacyjne! Robiłaś test? :) A może brałaś jakieś leki, bo ja tez tak miałam po duphastonie np raz skąpy @ a potem normalny....

Lux - współczuję tak wczesnego wstawania, ja teraz co rano to nie mogę się dobudzić, przez Fasolkę i przez tą pogodę :p

Ostatnio Wam się chwaliłam prezentem, a teraz znalazłam zdjęcia w internecie to coś takiego, to tylko jakaś część, bo jest tego dużo, i półmiski i talerzyki deserowe i obiadowe i sałatkowe i waza i solniczka z pieprzniczką, a te kieliszki są super takie cieniowane i duże :p
8132b6fa67ce5adda4f285aa05881a5d.jpglace-sort-vin-glas.jpglw-aptitskal_10002396_3_1.jpg

Załączniki

• 8132b6fa67ce5adda4f285aa05881a5d.jpg
    8132b6fa67ce5adda4f285aa05881a5d.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 46
  • lace-sort-vin-glas.jpg
    lace-sort-vin-glas.jpg
    47,6 KB · Wyświetleń: 52
  • lw-aptitskal_10002396_3_1.jpg
    lw-aptitskal_10002396_3_1.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
Kornelia, śliczna ta zastawa :)
też pomyślałam sobie o krwawieniu implantacyjnym, ale nie chcę się nakręcać.. ;) w środę zrobię test (teraz jest u nas moja mama, poczekam aż pojedzie) i będzie wszystko jasne. Leków żadnych nie brałam, jedynie witaminy, ale po nich chyba nie ma takich objawów?

Zrobię test i może coś będę wiedziała.. Mam nadzieję, że jeśli to jednak nie ciąża, to po prostu tak jednorazowo się przydarzyło, nie potrzeba mi teraz żadnych zdrowotnych problemów.

Witam

Ja na chwile Noelka jak mialas normalny @ i plamienia to eaczwj nic nieswiadczy...ja mam tak czesto;-) ze z 1 dzien @ potem tylko brudze przez pare dni..

Odezwe sie pozniej na spokojnie i nadrobie Was;-)

No już mam spokój, mama przed chwilą odebrała dzieci. Ładnie zjadły rosół i byliśmy na spacerku i placu zabaw. Nawet był dziś grzeczne :D teraz idę umyć włosy. Wieczorem odbieram szwagierke, która dostanie ochrzan, bo się dowiedziałam kilku rewelacji na swój temat, także będzie ostro!

Kornelia, zastawa przepiękna :) !

Lux,
to dobrze, że dzieciaki były grzeczne ;) Ooo ukochana szwagierka :D ?

Po mnie będzie tak za pół godz. mężu :) a jutro na badania - progesteron i prolaktyna i na cytologię ma mi też położna pobrać. Ciekawe czy coś powie apropos wcześniejszych badań (fsh i lh) jeśli będzie miała je pod ręką.. i zaś stres jest.. :)

Mega mnie boli/gilgocze dzisiaj jajnik lewy, nigdy nie czułam jajników, dzisiaj cały dzień od rana, ale nie wiem czy to czasem nie jakiś skurcz taki i wydaje się, że to jajnik, bo dziś mnie coś skurcze łapią wszędzie, bo na owu. to raczej za późno, choć dzisiaj jeszcze machnę sobie test dla pewności ;)

Ostatnia edycja:
Hey kobietki ...

Pada i pada u nas .... wstawalo sie dzisiaj ciężko ....za sprzątanie trzeba się zabrać bo Piesio sobie rzadzil ...

Lux dobrze ze mlodzi dzisiaj w miare grzeczni ...powiedz szwagierce co myslis niecch jej w pięty pójdzie ...

Moniusia kciuki za wizyte ...

Miss no to doktorek ładnie zalatwil sprawę ;-) a ktory u ciebie tc? Bo mnie co jakis czas ciekawi
...
Gotowa na wypad do szpitala? Jak Jasio się czujesz?

Juleczka jak babuszka ?

Kornelia zastawa cudna ...

Jazza jak tam ? Jak samopoczucie i staranka?kiedy tescioch ?

Kurcze wogole nie czuje tych świąt ... jakos tak wczuc się nie moge ...

A powiedzcie prolaktyne i progesteron moge robic obojętnie w jakim dc ? Bo jak pojde to hurtem zapodam ....

reklama
lux: ok teraz rozumiem jak to działa :) Powodzenia ze szwagierką :) Widzę, że będzie starcie. No czasem trzeba jak się ma powody, a jeszcze jak piszesz, że coś mówi za twoimi plecami to tym bardziej :/

julka: ja też radzę test robić z porannego moczu. Jest najbardziej stężony.

kornelia: śliczna zastawa. Ja mam w planach kupno takiego kompletu, ale za jakiś czas. Muszę mieć gdzie trzymać, a obecna kuchnia jest nieco za mała :D U mnie pachnie świętami przez ten kompot :) Hmmm zupa owocowa dobry pomysł, może przetestuję :D

moniusia: powodzenia i trzymaj się. Wyniki badań powinny sporo powiedzieć, bo wszystko kluczowe jest.

anula: progesteron powinno się robić w II fazie cyklu, około 7 dni po owulacji, najczęściej 22 - 26 dc. A prolaktynę to chyba można przez cały cykl robić.

Do góry