reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A można to w ciąży?
Ja przez tak intensywne wymioty i nudności 24/7 miałam na receptę Torecan w czopkach...

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No to Ty juz konkret mialas, obawiam sie ze przy tak iinensywnych wymiotach imbir w zadnej postaci nie zdziala cudów :(
Ja nie nie wiem.co to znaczy wymioty w ciazy, nie doznalam tego nigdy, jedynie meczącw uczucie zgagi i nudnosci.

reklama
No to ten prenatal uno tam masz witaminy, kwas foliowy i imbir :) plus herbatki parzone imbirowe :)
Migdały podobno dobre na nudności :)
Chociaż ja podejrzewam że jak jeszcze nie masz problemów z nudnościami to ich mieć nie będziesz :*
Ale obstawiam Ci córkę [emoji23]
90% moich koleżanek które miały nudności i wymioty w ciąży urodziła synów [emoji23]
A te dziewczyny które miały bezobjawowe ciążę to najczęściej rodziły córki [emoji23]
Wątpię czy to ma coś wspólnego z rzeczywistością ale taka zależność zauważyłam [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze to może tak być z tą córką :p siostra nie miała dolegliwości i ma córkę :p aż jestem ciekawa co to będzie u nas :-D My to kochaliśmy się 15, 16 i 17go a moja obstawiana owu była 16go, ciekawe :p

Kurcze to może tak być z tą córką :p siostra nie miała dolegliwości i ma córkę :p aż jestem ciekawa co to będzie u nas :-D My to kochaliśmy się 15, 16 i 17go a moja obstawiana owu była 16go, ciekawe :p
A ja miałam mega wymioty przez całą ciążę i jest syn :D

Kurcze to może tak być z tą córką [emoji14] siostra nie miała dolegliwości i ma córkę [emoji14] aż jestem ciekawa co to będzie u nas :-D My to kochaliśmy się 15, 16 i 17go a moja obstawiana owu była 16go, ciekawe :p
A to ciekawe. Tez nie mialam żadnych dolegliwosci no i mam córę. A tesciowa bedac w ciąży z M wiekszosc czasu tuliła porcelane.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Mi dodatkowo kuzyn płeć dziecka Wywróżył po wyglądzie :D Podobno z chłopcem kobieta pięknieje,a z dziewczynką traci na urodzie bo córka mamie zabiera urodę :D Ale tych przesądów z płcią dziecka jest dużo i niekoniecznie zawsze się sprawdzają :D

reklama
Do góry