Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
U nas w 26+5tc waga 1165g +/- 170gJestem po wizycie moja córeczka waży 1081 [emoji4] niestety nie udało się zrobić ładnego zdjęcia z profilu bo nie chciała pokazać buzki. Będę mieć jakieś zdjęcia po prenatalnych, które mam 30 sierpniaa powiedzcie mi ile wasze pociechy ważyły w 27+4 tygodniu ciąży?
![]()
Cudowny synek! <3 Nie miałam jeszcze okazji Ci pogratulować - więc z całego serducha Gratuluję!Cześć Wszystkim) my zaraz mamy 2 msc ważymy już jakieś 3 kg i mierzymy 50 cm
rośnie mi synek jak na drożdżach
) w 4 tyg przytył prawie 1 kg więc myślę, że fajnie
Ale widzę temat szczepień na tapecie, a ja właśnie nas nim myślę bo we wtorek mamy pierwsze szczepienie !
Przy obowiązkowych temat sam się rozwiązał bo wcześniak nie może być szczepiony na NFZ ze względu na komórkowego krztuśca, który mógłby spowodować bezdech u dziecka, a jak wiadomo wcześniak jest obarczony z automatu tym ryzykiem więc mamy do wyboru 5w1 oraz 6w1 i tu temat również sam się rozwiązał bo w szpitalu dostał dwie dawki WZW B w odstępie 4 tyg więc automatycznie wykluczyło to szczepienie 6w1 i zostajemy przy opcji 5w1, ale żeby nie było za kolorowo w zaleceniach mamy szczepienie przeciwko meningokokom i ospie wietrznej, nasza pediatra jest w ogóle pro szczepienna i najchętniej zaszczepiła by na wszystko co możliwe i jeszcze dołożyła od siebie więc bierzemy poprawkę, ale tak czy owak neonatolog wpisał jako szczepienia zalecane te dwa powyższe, ja się bardzo zastanawiam ponieważ najprawdopodobniej jeśli wszystko będzie w porządku prędzej czy później mały pójdzie do żłobka, a tam jednak pełno chorób/wirusów itp ale sama już nie wiem, potrzebuje jakiejś porady, burzy mózgów, wymiany doświadczeńZobacz załącznik 1008117
Cudowny synek! QUOTE]Dziękuje :* a ja cały czas trzymam kciuki za Was, czasami co nieco podczytam, ale nie chce się wcinać w wątekjak widzisz nie zawsze jest tak jak chcemy najpierw poronienie, teraz synek powitał świat o 8 tyg za wcześnie, ale warto walczyć, sama nie wiem skąd czerpie tą energię każdego dnia dla niego
) ale co najważniejsze mam go w końcu u boku, w końcu się udało spełnić to moje małe wielkie marzenie
![]()
Oj tak, warto walczyć, dla tego malutkiego całego świata.Dziękuje :* a ja cały czas trzymam kciuki za Was, czasami co nieco podczytam, ale nie chce się wcinać w wątekjak widzisz nie zawsze jest tak jak chcemy najpierw poronienie, teraz synek powitał świat o 8 tyg za wcześnie, ale warto walczyć, sama nie wiem skąd czerpie tą energię każdego dnia dla niego
) ale co najważniejsze mam go w końcu u boku, w końcu się udało spełnić to moje małe wielkie marzenie
![]()
Jaki kruszek!!! Cudny jestCześć Wszystkim) my zaraz mamy 2 msc ważymy już jakieś 3 kg i mierzymy 50 cm
rośnie mi synek jak na drożdżach
) w 4 tyg przytył prawie 1 kg więc myślę, że fajnie
Ale widzę temat szczepień na tapecie, a ja właśnie nas nim myślę bo we wtorek mamy pierwsze szczepienie !
Przy obowiązkowych temat sam się rozwiązał bo wcześniak nie może być szczepiony na NFZ ze względu na komórkowego krztuśca, który mógłby spowodować bezdech u dziecka, a jak wiadomo wcześniak jest obarczony z automatu tym ryzykiem więc mamy do wyboru 5w1 oraz 6w1 i tu temat również sam się rozwiązał bo w szpitalu dostał dwie dawki WZW B w odstępie 4 tyg więc automatycznie wykluczyło to szczepienie 6w1 i zostajemy przy opcji 5w1, ale żeby nie było za kolorowo w zaleceniach mamy szczepienie przeciwko meningokokom i ospie wietrznej, nasza pediatra jest w ogóle pro szczepienna i najchętniej zaszczepiła by na wszystko co możliwe i jeszcze dołożyła od siebie więc bierzemy poprawkę, ale tak czy owak neonatolog wpisał jako szczepienia zalecane te dwa powyższe, ja się bardzo zastanawiam ponieważ najprawdopodobniej jeśli wszystko będzie w porządku prędzej czy później mały pójdzie do żłobka, a tam jednak pełno chorób/wirusów itp ale sama już nie wiem, potrzebuje jakiejś porady, burzy mózgów, wymiany doświadczeńZobacz załącznik 1008117