reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2021

Dzieki, no zobaczymy co bedzie dalej. To powodzenia na droznosci, zdecydowlas sie na znieczulenie czy bedziesz miec bez?

Będę mieć bez. Powiedzieli, że mogą mi zastrzyk z ketonalu zrobić, ale już miałam biopsję endometrium i jakoś przeżyłam to stwierdziłam, że też wolę coś czuć i mieć jakiś pogląd jak to wygląda.

reklama
Jutro albo w sobotę możesz już spokojnie zatestować[emoji4]bo wtedy powinnaś być już te 14dpo. Podziwiam, że i tak już tyle wytrzymałaś bo Ja już bym pewnie kombinowała [emoji1787][emoji12]
Ja dziś 32 dc, albo gdzieś 12-13dpo - 17 dnia cyklu w USG był pęcherzyk 20 mm z szansą na pęknięcie, więc było działane [emoji2960] i czuje się bardzo dziwnie. Zwykle brzuch mnie boli maksymalnie dzień przed [emoji204], a teraz skurcze mam już od soboty, czyli gdzieś od 7-9 dpo. Do tego ja nigdy nie plamię, a od wczoraj mam jakiś dziwny, żółtawo-brzoskwiniowy śluz. Piersi bolą niemiłosiernie, mąż obrywa jak się zapomni i narzeka ze jestem niedotykalska [emoji23] jak [emoji205] nie przyjdzie do końca weekendu to zatestuję, chociaż nie ukrywam - niestety zaczynam się nakręcać, bo ciało wysyła mi dużo nowych sygnałów... Dlatego po pracy jadę na zakupki przestać myśleć o tym trochę [emoji1]

Cześć dziewczyny ;) ja się chciałam zapytać, czy czułyście, że jesteście w ciąży czy to była niespodzianka?
Ja w poprzednim cyklu najwidoczniej wmawiałam sobie, widziałam biel wizira jedynie pomimo tego, że miałam pierdyliard "objawów" , a w tym cyklu nie czuje nic i mam takie wrażenie, że nie wyszło...

Cześć dziewczyny ;) ja się chciałam zapytać, czy czułyście, że jesteście w ciąży czy to była niespodzianka?
Ja w poprzednim cyklu najwidoczniej wmawiałam sobie, widziałam biel wizira jedynie pomimo tego, że miałam pierdyliard "objawów" , a w tym cyklu nie czuje nic i mam takie wrażenie, że nie wyszło...
Ja czułam, czułam implantacje i od tego dnia pobolewał mnie czasem trochę brzuch i piersi miałam nabrzmiałe i bolące, miałam tak samo w pierwszej i w drugiej ciąży

Hej, kochane ! Mam pytanie. Otóż staramy się z narzeczonym od ok. roku czasu o dziecko. Nigdy nie wmawialam sobie objawów ani nie nastawialam się na to, że "tak teraz się udało". Okresy mam reguralne i krótkie co 28 dni. Jednak zawsze, ale to zawsze we krwi znajdowały się skrzepy. Tym razem przy ostatniej @ krew była bez ani jednego, czysta. Trwała 3 dni czyli skończyła się 4.02 ale do sedna sprawy.. 13.02 podczas przytulasów co nigdy nie miało miejsca poleciała mi bardzo jasnoróżowa krew po czym ustało od razu a na papierze na drugi dzień jeszcze miałam delikatne brązowe ślady. Może jest ktoś w stanie mi napisać co mogło się stać ? Testy robilam wczoraj jednak negatywne. Na pink jedynie powstał zarys jakby kreski pustej w środku. Nie biore tego do siebie. Przytulasy były przez wszystkie dni płodne i wcześniej 😅 Będę wdzieczna za odpowiedz.

Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 😊💛 Jak Cię czujecie? Który dc? Ktoś testuje? 😁 U mnie dzisiaj 7dc i czuję się ok chociaż jestem bardziej zmęczona niż zwykle, podejrzewam że to przez pogodę, wysokie ciśnienie jest od paru dni, też tak macie 🤔

Cześć :) Ja dalej czekam na @, w tym miesiącu to na prawdę wyjątkowo wredna 🐒 z niej 🤬 Ale zaczyna się pojawiać ból piersi jak zazwyczaj przed okresem więc mam nadzieję, że już bliżej niż dalej.

Odnośnie zmęczenia to mi się ostatnio bardzo często chce spać i boli mnie głowa. Takie napady mam, zaczyna boleć mnie głowa i oczy i najchętniej to bym poszła spać. A za chwilę przechodzi i jest ok 🤷‍♀️ I jakoś słabo ostatnio w nocy śpię, dziś na przykład co chwilę się budziłam z przekonaniem że w ogóle nie udało mi się jeszcze zasnąć. I tak co godzinę/półtorej 😕

reklama
Ja przez 5 poprzednich cykli starań ciągle wmawiałam sobie ciążę, moje ciało wariowało, duże bóle brzucha od owulacji aż do samej @, nudności na ok 3-2 dni przed @, czasami ból piersi, ale były z 2 cykle gdzie piersi wcale mnie nie bolały. Może to było też spowodowane tym, że przez kilka lat mąż nigdy we mnie nie kończył, nie stosowałam też tabletek anty i dlatego dla mojego ciała to było coś nowego, mój ginekolog powiedział to samo. Teraz w tym udanym cyklu nie czułam nic, oprócz delikatnych skurczy podbrzusza na ok. 6-5 dni przed planowaną @, nie miałam jakiś przeczuć, że się udało, nie zauważyłam u siebie plamienia implatacyjnego... Nic 😀
Wręcz przeciwnie, już szukałam nowego ginekologa, a mąż nawet zapisał się na powtórzenie badania nasienia 😀
Zaraz jadę po wynik bety, bardzo się stresuję... Trzymajcie kciuki dziewczyny! ✊✊✊

Do góry