Aksamitka28
Fanka BB :)
Ja mam jutro termin @Cześć dziewczyny miłego dnia dla WasJak się czujecie? Kto dziś testuje? Który dc?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam jutro termin @Cześć dziewczyny miłego dnia dla WasJak się czujecie? Kto dziś testuje? Który dc?
Moje wszystkie trzy usuwane rosły w bok. Z górnymi nie było żadnego problemu. Po trzech dniach nie pamiętałam o tym, że coś jest na rzeczy. Z dolną były takie przejścia ale to było skomplikowane usuwanie. Nimesil jest dużo silniejszy niż zwykłe przeciwbólowe bez recepty, bez niego nie byłabym w stanie spać. Z zaleceń to nie mogłam płukać ust, pić przez słomkę, jeść gorących rzeczy (wszystko letnie). Nie jeść ryżu itp rzeczy, które są w małych drobinkach i mogą tam wpaść. Jogurty pitne i chłodny okład na opuchnięty policzek były moimi przyjaciółmiTak, ogólnie mam do usunięcia 4, bo żadna mi się nie mieściUsunęli mi wczoraj dwie po lewej stronie, bo te z prawej są zatrzymane i jest cięższy dostęp do nich. Cała wizyta trwała 30 minut więc poszło ekspresowo, dopóki znieczulenie działało było okej. Wieczorem zaczęło boleć i mam wszystko strasznie opuchnięte. Nie dostałam nic, jedynie kartkę z zaleceniami gdzie jest napisane żeby ewentualnie w razie bólu brać standardowe leki przeciwbólowe
I jak wezmę tabletki to już tak nie boli, ale przez to że mam wszystko opuchnięte ciężko mi ruszać głową czy np pić bo mam problem z przełykaniem
Nie pocieszyłaś mnie z tymi dwoma tygodniami
![]()
Jutro już 15 dni minie to coś powinna wyjśćKtóra dziewczyna miała 10 lutego owulacje, kiedy testujecie? Ja gdyby okres nie przyszedł planowałam w sobotę, ale chyba nie wytrzymam i jutro rano zrobiee
Trzymam kciukiJutro już 15 dni minie to coś powinna wyjść![]()
Jak nic jedna kreska i jak nie dorysuje to nie będzieTrzymam mocno!!
Oby to nic groźnego!! Trzymam kciukiDziewczyny, dzisiaj idę na wizytę do gin, planowo miałam iść w przyszłym tygodniu ale w nocy obudził mnie silny ból brzucha i bardzo się boję, że coś jest nie tak (5t+5) trzymajcie kciuki :*
Moje wszystkie trzy usuwane rosły w bok. Z górnymi nie było żadnego problemu. Po trzech dniach nie pamiętałam o tym, że coś jest na rzeczy. Z dolną były takie przejścia ale to było skomplikowane usuwanie. Nimesil jest dużo silniejszy niż zwykłe przeciwbólowe bez recepty, bez niego nie byłabym w stanie spać. Z zaleceń to nie mogłam płukać ust, pić przez słomkę, jeść gorących rzeczy (wszystko letnie). Nie jeść ryżu itp rzeczy, które są w małych drobinkach i mogą tam wpaść. Jogurty pitne i chłodny okład na opuchnięty policzek były moimi przyjaciółmi.
Trzymam kciuki, żeby się szybko wygoiło!
Daj koniecznie znać, ja dzisiaj 5+1, wizytę mam 6 marcaDziewczyny, dzisiaj idę na wizytę do gin, planowo miałam iść w przyszłym tygodniu ale w nocy obudził mnie silny ból brzucha i bardzo się boję, że coś jest nie tak (5t+5) trzymajcie kciuki :*
Miałam usuwane 4 ósemki na raz, pod pełnym znieczuleniem - ósemki leżały i pchały inne zęby w przód szczęki. Jedna ósemka była na linii nerwu więc trzeba go było odsunąć, żeby rozłupać i wyciągnąć zęba, przy okazji uszkodzono mi nerw i kolejne pół roku nie miałam czucia w połowie szczękitylko mąż się ze mnie śmiał jak jadłam zupę to mi się lało po brodzie i nie czułam tego nawet
Nie otwieraj narazie buzi ale jednak staraj się coś tam mówić, bo szczekoscisk może przeszkodzić w wyjęciu szwów (jeśli miałaś zakładane). Na ból warto przykładać do policzków lód albo takie specjalne worki chłodzące, trochę pomaga, ale wiadomo ze to nie morfina![]()