reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny co suplementujecie na poprawę jajek? I w jakich dawkach 😂 biorę kilka nowych rzeczy i zastanawiam się czy nie zaszaleć i nie dorzucić czegoś jeszcze. Póki co widzę lekka poprawę bo owu mimo poronienia była dosyć szybko i pęcherzyk pękł raczej w przyzwoitym rozmiarze więc skoro nie stać mnie na gonadotropiny to może poprawie sobie humor innymi dropsami😂
Hej, fajnie, że wróciłaś na forum 😉

Ja biorę inozytol, ale w dawce 6x650, bo tak przy PCOS jest zalecane + NAC 2x600.
Teraz mam zapisana małą dawkę metforminy i nie wiem czy nie zrezygnować z tego NAC 🤔 Endo powiedziała, że inozytol dalej łykać.
Też chętnie poczytam co dziewczyny suplementują 😁

reklama
Mi ginekolog powiedział, że to zależy od osoby. U jednej prog zablokuje owulacje a u drugiej nie. U mnie np za każdym razem jak brałam przed owulacją (na wyregulowanie cyklu) to nie było ale są osoby którym progesteron nie przeszkadza w tym aby doszło do owulacji.
Może tak być. Każda inaczej zareaguje na dany hormon czy lek. Ja brałam na plamienia, owulacje miałam swoje normalnie, wiec nie kusiliśmy losu 😁

Heloł! Jakie preparaty zawierające pałeczki kwasu mlekowego (utrzymanie pH w pochwie) bez recepty jesteście w stanie polecić? 🙏🙏🙏🙏

Mnie lekarz polecał Lactovaginal a teraz to w sumie nie Provag tak ja wszelki wypadek, doustnie, żeby się podczas covidowego osłabienia wzmocnić.

Ja stosuje/będę stosować Lakcid Intima. Póki co dni płodne więc przerwałam i nie biorę bo podczas starań nie wolno mieć nic w pochwie. 😅
No ja takie płodne płodne to nast tydzień. I w tym tyg chciałabym sobie wyregulować te pH, bo jestem po infekcji. Od 3 tygodni bez seksu 😰😬😛 i się szykujemy na nast tydzień jak do pierwszego seksu 🥲 dziś zawiozłam wymazy i czekamy na wyniki, mam nadzieję, że dziadostwo wyleczone, bo jak nie to kolejny cykl w piździet

Cześć dziewczyny :)
Ja juz po wizycie w klinice i kolejny raz dostałam menopur 75 jednak tym razem tylko cztery zastrzyki co drugi dzień, ponieważ pojawiły sie już jakieś niewielkie pęcherzyki na obu jajnikach ( jak nigdy! od 8 miesięcy owulacja tylko z prawego) 😳 w kolejną środę sprwdzimy czy tam coś urosło ;)

reklama
Cześć dziewczyny :)
Ja juz po wizycie w klinice i kolejny raz dostałam menopur 75 jednak tym razem tylko cztery zastrzyki co drugi dzień, ponieważ pojawiły sie już jakieś niewielkie pęcherzyki na obu jajnikach ( jak nigdy! od 8 miesięcy owulacja tylko z prawego) 😳 w kolejną środę sprwdzimy czy tam coś urosło ;)
A pytałaś o refundacje leków :-)?

Do góry