reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki forever!

reklama
Kuocie :-D:-D
respekt, to siem rozumie, ale żeby strach:-D:-D:-p;-)
Dziecie od godziny zasypia i jeszcze nie śpi:crazy: no, ale nic, mamy czas, dziś na spacer nie wychodzimy, to może sobie zasypiać nawet i 2 godziny:-p

PAULINA ależ on jest bardzo grzeczny :) grzecznie i spokojnie informuje mnie, że czegoś do szkoły nie zrobi ;)

EWCIU rozwinę trochę powyższe - dobry pedagog winien uważnie słuchać swoich uczniów i respektować ich potrzeby i zdanie :)
W pewnych kwestiach musi być jednak nieugięty i konsekwentny.

Kuotku, rozumiem:tak:
że ja nigdy na takiego nie trafiłam :sorry:

yhy, ale mój synuś ma spanie, wchodzę do pokoju i co widzę? Zakłada sobie koc na głowę i śpiewa, oczywiście siedząc:eek:
zaraz Go wyjmę, bo chyba póki co nie będzie spał,a tak pobiega jeszcze, zje obiadek, dostanie leki i może wtedy pójdzie spać:eek: i będę mogła sobie posprzątać:tak:

Natul spi jeszcze wiec wpadlam :)

Asionku ja też leżę z małą dopóki nie zaśnie. I nie przeszkadza mi to - cieszę się, że mam ten słodki czas wieczorem....i tylko żałuję, że już nie mogę tego robić z Maciusiem - bo oni chodzą spać o tej porze...Tak mi szybko zleciał ten czas kiedy Maciuś był taki maleńki :-(

ja sobie siedze grzecznie na lozku i spiewam ,a pozniej tylko siedze , maly zerka czasami na mnie i idzie spac :) nie ma przy tym roboty , nie siedze godzinami , a max 15min. wiec mi to nie przeszkadza i poki jest malusi jest ok :) w koncu ma czas jeszcze zeby sam sobie szedl do pokoju i zasypial , czasami nie rozumiem tej presji zeby dziecko koniecznie samo bylo w pokoju i samo szlo spac .. przez to juz nie raz mialam paranoje jakies i do siebie pretensje , a pozniej pretensje znowu do siebie , ze mecze malego dla jakiegos systemu , a przeciez zasypia ladnie sam wiec o czy koniecznie musi byc tez sam w pokoju ? ....

ja i tak z ciezkim sercem zrezygnowalam ze spania z malym , a tak lubie z nim spac i przytulac sie do tego malusiego cialka :)))
w takim razie jestem wyrodna matka :-pbo ja jestem zachwycona jak Iwe poloze do lozka otule kolderka , powiem ze ja kocham , wycaluje i wyjde a Frani apoloze do wozka i czekam az sam zasnie . uwielbiam ten czas kiedy dzieciaki juz spia a ja moge isc sobie napuscic cala wanne wodu i nie wychodzic z lazienki przez godzine:-D:-D:-D

e tam wyrodna :) Iwa juz spora jest wiec normalne , ze chcesz zeby szla sama spac :) jak Nat bedzie w jej wieku to pewnie tez bede chciala zeby sam w pokoju spal i zasypial :)

dobry, żurek gotuję, komu??;))

Asionku kochana, ty mi wybacz, ja zupełnie zapomniałam że Nat jest z 5 października!!!ubzdurałam sobie że z listopada i tak ostatnio nieopacznie napisałam,że najbliższy roczek to Martynki.....wybacz proszę...a przepis na marchewkowe ciasto to ja poproszę;))) dzieciom na pewno będzie smakować;))

ja zurek poprosze !!
e tam nic sie nie stalo to jutro dopiero :)))
a przepis mam ten i z tego bede robic Torcik marchewkowy - Weekendowa Cukiernia
ciasto marchewkowe juz nie raz robilam i uwielbiam :)

U mnie kolejny dzień wychowania syna... twarde warunki stoją, nie zawiozłam go dziś, a sama pojechałam... on siedzi w domu i myśli. Mam nadzieję.. Miał coś zrobić, nie zrobil. Trudno.. ze mną nie przelewki. Mam nadzieję coś tym osiągnąć, zobaczymy :/
LILU teraz to naprawdę pikuś, w gimnazjum to dopiero są problemy...jak quwa lodowce :dry:

mam nadzieje , ze jak Nat bedzie starszy tez bede taka konsekwentna :)
takze ja podziwiam , bo wiem jak ciezko sie zawziasc , a w koncu to jest dla dobra dziecka ...

oki iede sie zbieram na plac zabaw i po prezent dla Natula :)

No. przeczytane :tak:

Tylko nie wiem co napisać. Poczkowi to bym mogła napisać, że owszem, istnieją dzieci, które ponad pół roku nie śpią w dzień i w nocy, w dzień wcale, a w nocy budzą się co godzinę :///// Oczywiście wszystko mija! Częściowo :p

Rureczce napiszę, żeby wspomniała na to jak ja JEJ paczkę zapakowałam :-p Oko za oko!

Made wyściskuję mocno :sorry::sorry::sorry:

Lili bez Ciebie do mało wesoło na BeBe ostatnio :eek: Więc BĄDŹ! :rofl2:

Paulina i Wiola smacznego i oby endorfiny się uwalniały w ilościach stosownych :-D

Asionku.. ja nie mam serca nieprzytulać Oli do zaśnięcia :sorry: Zresztą ona zawsze musi się ze mną wybawić, wygadać, książeczki oglądać, misie i kotki układac na podusi, cuda niewidy ;-)

reklama
Do góry