reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

W Austrii mieszkam tu powinni miec to w aptekach co w niemczech. Pojde po kwas mlekowy i ten kadefungim ale jakies globulki moze masz do polecenia zeby tu kupic? Jak nie to bede pytac ale sie boje troche ze mnie zbyja jesli by byla ciaza. Bo nie wiem czy mi to pomoze
Kadefungin 3 to są globulki i masc. Kwas mlekowy też mam z tej firmy [emoji4]

reklama
Ok bylam w aptece i o 17 mam odebrac kwas mlekowy a na infekcje polecili mi ich wyrób z clotrimazolem. Podobno super wiec miejmy nadzieje ze mi pomoze bo nie chce tracic w tym cyklu nadzieji na dzidzie przez jakas infekcje [emoji2962] ja to mam zawsze szczescie ehhhh...
Doczytałam, niestety w pracy młyn i cyrk na kółkach [emoji6] jadę do domu [emoji4]

Kadefungin 3 to są globulki i masc. Kwas mlekowy też mam z tej firmy [emoji4]
Kupilam globulki z kwasem mlekowym i jakies takie z ich wyrobu globulki z clotrimazolem. Tylko czy aplikacja ich nie zaszkodzi ewentualnemu zagniezdzeniu sie zarodka? Czuje ze sie udalo i mnie stresuje ta sytuacja...

Kurcze mi coraz bardziej doskwiera ten jajnik jakbym jakiś kamyczek tam miała. Nie wiem czy dzwonić do gina czy co robić, w głowie mi się kręci czuję się pijana cycki bolą a tu 8dc

Kupilam globulki z kwasem mlekowym i jakies takie z ich wyrobu globulki z clotrimazolem. Tylko czy aplikacja ich nie zaszkodzi ewentualnemu zagniezdzeniu sie zarodka? Czuje ze sie udalo i mnie stresuje ta sytuacja...
Staraj się być delikatna i nie pchać do oporu i na siłę. Tak mi moja ginekolog powiedziała, infekcje po owu mogą być zwiastunem ciąży, ja też miałam lekka infekcje po owu w udanym cyklu, 3mam kciuki [emoji6]

Jeśli te globulki maja tylko kwas mlekowy i nic poza tym to nic się nie stanie. Ja brałam lactovaginal po owulacji 7 dni w tym cyklu co zaszłam w ciążę :) Sprawdź ulotkę może albo zapytaj się w aptece :)

Jeśli te globulki maja tylko kwas mlekowy i nic poza tym to nic się nie stanie. Ja brałam lactovaginal po owulacji 7 dni w tym cyklu co zaszłam w ciążę :) Sprawdź ulotkę może albo zapytaj się w aptece :)
Te z kwasem mlekowym pisze ze w razie co w ciazy mozna ale te z clotrimazolem nie maja zadnej ulotki bo w aptece robia je jakos sami i za wiele mi nie powiedzieli. No nic najwyzej przez te 7 dni bede aplikowac te z kwasem mlekowym i akurat za tydzien czas na test i jak bedzie negatywny a infekcja dalej bedzie mi doskwierac to zaaplikuje ze drugie. Choc nie wiem czy kwas mlekowy jakos w infekcji pomaga?

Te z kwasem mlekowym pisze ze w razie co w ciazy mozna ale te z clotrimazolem nie maja zadnej ulotki bo w aptece robia je jakos sami i za wiele mi nie powiedzieli. No nic najwyzej przez te 7 dni bede aplikowac te z kwasem mlekowym i akurat za tydzien czas na test i jak bedzie negatywny a infekcja dalej bedzie mi doskwierac to zaaplikuje ze drugie. Choc nie wiem czy kwas mlekowy jakos w infekcji pomaga?
Oczywiście, że pomaga! Trochę wolniej ale pomaga :) Mi lactovaginal wyleczył infekcję w tydzień i nie wróciła. Tak czy siak żadnych chemicznych na razie nie powinnaś stosować więc większego wyboru nie ma 🤷🏼‍♀️ A clotrimazol to najlepiej kupić maść w aptece i dodatkowo sobie smarować. Mi to przynosiło ukojenie w swędzeniu.

Oczywiście, że pomaga! Trochę wolniej ale pomaga :) Mi lactovaginal wyleczył infekcję w tydzień i nie wróciła. Tak czy siak żadnych chemicznych na razie nie powinnaś stosować więc większego wyboru nie ma 🤷🏼‍♀️ A clotrimazol to najlepiej kupić maść w aptece i dodatkowo sobie smarować. Mi to przynosiło ukojenie w swędzeniu.
Dziekuje slicznie 🥰🥰🥰

reklama
Dziekuje slicznie 🥰🥰🥰
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :) Jedz też może więcej jogurtów, podobno to też ma wpływ 🤷🏼‍♀️ Taka infekcja u mnie po owulacji była raczej nie bez przyczyny i była to oznaka ciąży, tylko tak po prostu zareagował organizm 😊 Trzymam kciuki, żeby i u Ciebie tak było 💪🏻

Do góry