reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Cześć! Dziewczyny, które robią testy owulacyjne... wam tak fajnie z dnia na dzień ciemnieje druga kreska, a u mnie od 3 dni taki cień ledwo widoczny. Pomijam juz to, że flo pokazało owu 3 dni temu.
Czy ja coś mogę robić źle?
Mi kalendarzyk też pokazywal że mam owu wcześniej niż naprawdę. Owu na testach pojawiła się 3 dni po tej kalendarzykowej. A mojej przyjaciółce wyszły kilka dni wcześniej

reklama
No muszę ;)
Zupełnie się z tym nie zgadzam ;)
3 ciążę, kilkunastu lekarzy i wszystkimi kieruje ta sama logika :)
Jeśli SKOŃCZYSZ 29 lat to SKOŃCZONYCH masz 29 lat ale LECI 30 - logiczne prawda?
I tak samo z wiekiem ciąży :)
Jeśli obecnie masz 5t4d to SKOŃCZYŁAŚ 5 tydzień ale JESTEŚ w 6tc :)
Ten 5 się skończył 4 dni wcześniej. Też logiczne? Oczywiście.
Jeśli więc Ktoś mnie zapyta " KTÓRY TO tydzień" odpowiadam 11 ale jeśli zapyta "Który tydzień SKOŃCZYŁAŚ" odpowiem 10 :)

@wiola0904 nie każdy więc i nie zawsze ;)
Moi lekarze liczą skończone tygodnie ale wiedzą, który też "leci" i ten mam wpisywany w Kartę Ciąży :) Syna urodziłam 6 dni po terminie i na wypisie zgodnie z prawdą informacja, że poród zakończony w 41tc :)

Laski Gratuluję wszystkich cieni i pięknych Bet :D Sporo Was już na Październikówkach :) Żadna nie chce poczekać na cudowny Grudzień? ;)
Powodzenia!! :)

@Daraa_94 jesteś już coraz bliżej z takimi wynikami :)
Na USG on chyba widział oddzielanie endometrium - to to zacieniowanie dookoła. Może to świadczy o zbliżającej się @. Nie zmienia to faktu, że teraz będzie z górki :D Nie czekaj na maj! :)
Jak kto woli, ja nie mówię że leci mi 30, tylko do ostatniego dnia przed urodzinami mam jeszcze 29 i to najbardziej lubię, może tym cwanym sposobem jestem cały rok dłużej młodsza :D :D :D W sumie niech każdy sobie liczy jak chce.. Mój lekarz co wizytę i tak zapisuje tak jak pokazują aplikacje, czyli np. 6+1, więc tu nie mamy problemu :p

my tez kochamy gory... dlatego ja tak czesto pisze tutaj, ze jak najwiecej wycieczek w gory zalecane, nawet 1 dniowych. czlowiek nabiera swiezosci, ja zawsze mowie, ze po spacerze w gorach mózg mi sie przewietrzyl... a ze mieszkamy w miejscu gdzie jak jest bezchmurne niebo w lato to widac Taterki z daleka, to i spokojniejsza jestem nawet jak sie napatrze. tak naprawde kazde miejsce, ktore sie wspolnie kocha bedzie tym idealnym... i piekne jest to, ze wspomnien nam nikt nie zabierze... a te wspolne chwile sa w zyciu najwazniejsze bo to one pomagaja zwalczyc natlok obowiazkow i rutyne dnia codziennego.
Ty mówisz, że Ci się przewietrzył, a ja że mam pustą głowę. Uwielbiam to uczucie. Oderwanie się od wszystkiego: od problemów, telewizorów, komputerów, telefonów... i tak możesz siedzieć i patrzeć, a głowa jest pusta - kocham!!!!

Widziałam, że pisałyście trochę o swoich związkach, więc też napiszę dwa zdania. Znamy się od zawsze, a zaczęliśmy wspólny związek jak miałam 18,5 😀 w tym roku 1 marca będziemy razem już 12 lat, a po ślubie 9 lat. Zaręczyny były magiczne, w miejscu publicznym na otwarciu fontann... jak w filmie romantycznym.

Kuzwa dziewczyny dobrze że ja tego nie widziałam, bo napewno dzisiaj byłoby dzisiaj Przytulanki z muszla [emoji23][emoji23] Tak romantycznie przy Walentynakach. Coś czuje dzisiaj romans z kibelkiem zamiast z mężem [emoji23][emoji23][emoji2368] To będą cudowne Walentynki [emoji173][emoji173][emoji2961]

Narzekałaś ze nie masz objawów :)

reklama
@wiola0904 wczoraj zrobiłam test owulacyjny i specjalnie zostawiłam go do dzisiaj, żeby zobaczyć jak wyglada po czasie. Zgadzam się z Tobą w 100% - zostawiania tych testów i porównywanie z tymi „świeżo” zrobionymi nie ma absolutnie sensu. Wczoraj był cień, a dzisiaj puuuuusto. Zaznaczam to były OWULACYJNE i sprawdzałam OWULACJE.

Do góry