• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Hejka! Ja po wizycie.

A wiec tak jesli @ pojawi sie terminowo w poniedzialek, to HSG mam albo 3 wrzesnia albo 5 wrzesnia.W poniedzialek doktorek ma do mnie dzwonic w ktory dzien bedzie mial dyzur.

HSG na zasadzie kontrast+ rentgen

USG mi nie robil bo nie warto tam zagldac jak @ za rogiem a sladu po owu nie bedzie juz. Ale mowilam mu o wykresie mowil ze skoro oddziela sie 1 i drug afaza to penwie jajniory zaczely samodzielna prace.

reklama
patu$ super, ciesze sie kochana, ze wszystko tak szybciutko ustalone !! 3 wrzesnia juz za pasem, w sumie to jeszcze tydzien wiec mozesz pomalu sie juz szykowac :-) bedziesz miala znieczulenie miejscowe czy w ogole bez znieczulenia ? z kontrastem i rentgen czyli takie jak ja mialam.
dobrze ze jajniki zaczely samodzielnie prace, no dobrze ale powiedz mi teraz co dalej ustaliliscie, jesli HSG wyjdzie dobrze to w pazdzierniku nadal opcja IUI tak ?

natka ja wiem ze moze i ma prawo skakac, ale dzis rano byla na poziomie 35,96 wiec jak ja nanioslam szybko usunelam bo az w oczy razilo :wściekła/y: ale powiem ci ze nie patrze juz tak na Nia, na prawde dzis rozmawialam z Ł. chwile i jego tez poprosilam o wyluzowanie i nie myslenie o tym, bo wystarczy ze ja mysle. W tym miesiacu jak poradzila akuku nie mowie mu o dniach plodnych i owulacji, ja tez nie bede za wszelka cene starala sie tego wychwycic. Leki Ł. zabralam i postaramy sie na prawde starac ale z glowa a nie patrzec slepo w kalendarz bo na tym tez cierpial Nasz zwiazek niestety, a nie mozna wszystkiego stawiac na jednej szali. Jesli dzidzia chce sie pojawic to sie pojawi a jesli nie - niech zaluje !!

Ostatnia edycja:
Patu$ no to szybko, już w sumie niewiele czasu :-) ja się nie znam więc nie wiem czy to dobrze że rentgen z kontrastem, ale mam nadzieję że Ty jesteś zadowolona z tych ustaleń :-)

Nuuuśka i dobrze, wyluzujcie :-) my wyluzowaliśmy (zwłaszcza ja :P) i naprawdę jest wtedy zupełnie inaczej. Dzisiaj rano jak weszłam na mój wykres to nawet byłam zaskoczona że.to już tyle dni po owu :-) w ogole mi się ten cykl nie dłuży, wręcz przeciwnie- wydaje mi się ze dni gnają jak oszalałe :-D

natka wlasnie super jak zleca z kontrastem bo wielu lekarzy zleca bez a to wtedy jedna wielka kiszka,bo widza jajowody ale nie maja jak sprawdzic czy sa w pelni sprawne, kontrast to super sprawa wtedy widac czarno na bialym w ktorym momencie ewentualnie sie przytyka, u mnie wiem ze plynelo pieknie podobno tak mi powiedzial znajomy anestezjolog ktory byl przy zabiegu i mnie znieczulal, bo od Szanownego ordynatora ciezko sie bylo cokolwiek dowiedziec.

a co do Twojego wykresu masz piekny ale nic nie mowie, bardzo ladny wzrost do tego widze sluz kremowy kurcze kurcze !! :DD

Ostatnia edycja:
Nuuuska znieczulenie miejscowe, lekarz o glupim jasiu mowil :)

Chodzi o to zeby badanie bylo wykonane od 7 do max 12 dc zeby nie w trakcie owulki.

Tak jesli z jajowodami bedzie ok to nastepny krok to IuI

patu$ wlasnie tu jest chyba roznica miedzy laparo a HSG bo laparoskopie wykonuja rowniez po owulacji, a HSG tylko do z tego co sie orientuje :blink:
ciesze sie ze wszystko uklada sie po Twojej mysli kochana :*

Hej jestem jestem ale jakos dni mi przez palce leca.
Rano szykowanie do szkoly i przedszkola, pozniej alebo musze cos zalatwic albo cos w domku, odebrac dzieci obiad zjesc i dopiero teraz odpoczywam :-P

Jesli chodzi o biodra to dziekuje, jest lepiej.
Ogolnie staram sie malo robic, malo stac, malo chodzic i wtedy jest ok...ale ja chce moc cos robic i nie cierpiec pozniej.
Wiem ze jak urodze to bedzie lepiej, bo ciezar nie bedzie spoczywal bezposrednio na biodrach, zreszta sie zmniejszy mam nadzieje hehe

Kasiol z tych usg nieraz wychodzi waga ze wskazaniem do cesarki, a pozniej okazuje sie ze maluch w normalnej wadze hehe.

Patuska trzymam kciuki za hsg :-)

Ja dzis zaczynam polowe ciazy ;-)
Jeszcze druga, ta ciezsza przede mna.

Dzis ogladalam wozek firmy bebetto i ogolnie mi sie podoba bardzo ale czytalam rozne zle opinie :/:/
a jest uzywany ale wyglada jak nowy..i kosztuje 180f
A znalazlam drugi juz taki bym kupila ale uzywany 300 f troche lipa ehh

Patuśka super, że wizytka udana:) Początek września za pasem, więc nie naczekasz się:) W październiku masz IUI? Pewne już?

Natka no Twój wykresik bardzo ładny jest:) Teraz tylko trzymać kciuki:)

Nuuśka dobrze, że trochę odpuściliście:) Lepiej naprawić relacje niż robić coś na siłę... Jak nie będziecie tak myśleć to rach pach i będzie fasola:) Przecież jesteście zupełnie zdrowi, więc jak wyluzujecie to jakaś blokada pewnie zniknie:)

Akuku pokazuj wózki:) Jak ja lubię je oglądać:)

Nuuuśka dzięki za wyjaśnienie :*
Co do mojego wykresu to na nic się nie nastawiam, choć śluzu dzisiaj dużo jak rzadko kiedy :-) no ale i tak będzie co ma być więc staram się za dużo nie myśleć bo to i tak nic nie zmieni przecież ;-)

Paulinka dzięki :-) i Twój wykresik też piękny :-) wyraźnie zaznaczona faza wyższych temp to dobry znak :-)

Akuku dobrze że już lepiej. Ale staraj się mimo wszystko za bardzo nie przemęczać :*

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry