Powiem Wam ze mi gorne wyszly obie ladnie,dolna tylko z prawej strony a lewa sie zatrzymala ale wyszla tylko ze nie urosla do odpowiednich rozmiarow. Ja ogolnie z zebami nie maialm problemow dopiero pierwszys raz u dentysty bylam rok temu. w dziecinstwie nie hcodzilam bo maialm piekne zeby. Az do teraz. Prochnica powoli atakuje,Najpierw piatke z lewej strony gorna. mialam zatruta ale babka na nfz powiedziala ze ona nie bedzie go leczyc na fundusz bo podobno na fundusz sie nie robi. Ale na nfz go zatrula,a ze wtedy nie bylam przy kasie to odpuscilam trutka wypadla a po kilku miesiacach zab sie zlamal. Jest martwy i zlamany. wiec z nim nic nie da sie zrobic. W lutym zaczal mnie napierdzielac po prawej stronie tez gorna piatka,chodzila po scianach bo nerw na wierzchu mialam,i pojechalam w ciagu godziny prywatnie. Znieczulenie,usuniecie nerwow czyszczenie i na nastewonej wizycie mialam miec plombe,ale wtedy maz mial przestuj i szkoda bylo mi w marcu wydawac stowke na plombe. I trucizna jakies dwa tyg temu wypadla. zab jest amrtwy ale drazni mnie ta dziura i na 13 maja mam na nfz wizyte i niech mi wlozy czarna plombe,po co mam placic za cos co moze byc za darmo. To ich obowiazek. ALe widze za mam na dolnych zebach plamki malutkie czarne wic i z czasem one beda sie psuc. Zreszta jak zaciaze teraz to pewnie mi nie zaplombuje zeba? Ale jak on jest martwy to bez znieczulenia moze bo i tak nie bedzi ebolec?nie wiem ja to jest. A teraz wyczulam ze osemka przy dziasle mi sie zepsula bo jest dziurka. Pokazalm siostrze i mowi ze widzi tam czarna plame. No ale mnie nie boli. I oby nie bolala.
Wiecie moj maz ma brzydkie zeby ale poczynajac od 4 do 7 i 8 przednie ma eleganckie i jego zeby nie bola mimo z etylko korzenie w niektorych ma. ale do dentysty boi sie isc,