reklama

Staraczki na 2016 rok :)

jak się w grudniu nie uda to w styczniu pójdę do ginekolog:) nie załamuje się bo jestem świadoma swojej choroby i wiem jak z nią walczyć:)
Ruda Ty jesteś zdrowa i na pewno ciąża to kwestia czasu:)

reklama
Ale fajnie ;) to drzemnąć się idzie, co? ;) ja tu czasem o tyle o ile na dwie sekundy przymknę oczy ale zaraz ktoś przyjeżdża i nici z drzemki :(
No czasem idzie się zdrzemnąć :)

Pati, sonjabig wspolczuje wam tych nocek, i to jeszcze zmany po 12godz, ja bym nie dala rady...
Uwierz, że ja też ich nienawidzę...
Fimka - to mój pierwszy cykl starań:) TY też teraz próbujesz bez clo?
Ruda - wczoraj zapierdzielałam z synkiem 3 km do najbliższego Rossmanna po test żeby rano z Tobą zatestować, przychodzę a Ty już zrobiłaś:D test zostaje na przyszły miesiąc bo o 3 przyszła @... dobrze że synek mnie obudził bo byłaby mała katastrofa, odkad urodziłam nie mam żadnych bóli miesiaczkowych ani objawów nadchodzącej miesiączki:) zresztą jestem w szoku bo cykle zazwyczaj trwały 40-50 dni a po porodzie @ jak w zegarku:)
apostrofa - z takim wzrostem powinnaś robić karierę jako modelka albo koszykarka:)
sojnabig - spokojnie po ślubie wszystko Ci się zwróci:) taka prawda że wesele robi się dla gości. Ja chciałam weselicho zrobić w stylu country, świeże powietrze, wielkie białe namioty, długie luzne fryzury, kowbojskie kapelusze, umięśnione pośladki panów w jeansach :D ale moi rodzice, teściowie i dziadkowie strasznie lamentowali, płakali że to może ich ostatnie wesele i żeby było zgodnie z tradycją... no i się ugięłam... tylko tych pośladków żal:D
Haha mega pomysł miałaś! :) ja się dopiero obudziłam, zaraz mój M. Wróci z pracy a tu ani obiadu ani nic :o musze szybko coś zrobić bo dziś dalej załatwiamy soki itp

Fimka - to mój pierwszy cykl starań:) TY też teraz próbujesz bez clo?

Tak, ten miesiąc bez CLO, ale w styczniu idę do gina i mi da, jeśli się nie uda.
Ja mam LUFy, cykle po 33 dni i krótką fazę lutealną.
Ostatnio za drugim razem na CLO się udało.
Jak teraz nie pójdzie, to tak, jak Ty - idę po receptę ;-)

Niemniej, trzymam za nas kciuki, żeby udało się bez wspomagaczy! :-):tak:

Idę piec pierniki, mały w końcu poszedł na drzemkę.

Tak, ten miesiąc bez CLO, ale w styczniu idę do gina i mi da, jeśli się nie uda.
Ja mam LUFy, cykle po 33 dni i krótką fazę lutealną.
Ostatnio za drugim razem na CLO się udało.
Jak teraz nie pójdzie, to tak, jak Ty - idę po receptę ;-)

Niemniej, trzymam za nas kciuki, żeby udało się bez wspomagaczy! :-):tak:

Idę piec pierniki, mały w końcu poszedł na drzemkę.

Ojej Fimka to bardzo podobnie mamy, też mam bardzo krótką faze lutealną, a cykle o wiele dłuższe niż u Ciebie, choć mam nadzieje ze teraz krótsze będę... a jeśli chodzi o wspomagacze to z clo za pierwszym razem w ciąże zaszłam po 1.5 roku bezowocnych starań;/
Ja mam jeszcze jedno pudełko clo bo mi zostało, i nie powiem kusi... mnie żeby je wypróbować:D

Dziewczyny... Pomożecie? Bo ja już zgłupiałam... Obiecałam sbie, ze na razie mi będę się bawić w mierzenie temp i dokładne wyliczanie dni plodnych, ale śluz i szyjkę obserwuję. Jakieś 3 dni temu, zaraz jak @ się skończyła szyjka była twarda i zamknięta a śluzu malutko i taki mętny. Dzisiaj przed prysznicem patrzę a tutaj zaczyna mi się pojawiać płodny śluz O.o taki przezroczysty i rozciągliwy. No to dawaj badać szyjkę. I jest mięciutka i wydaje mi się, ze otwarta. Pobolewa mnie też prawy jajnik, tak jak zawsze przed ovu. No i już zgłupiałam, bo dzisiaj dopiero 8dc... co o tym myślicie?

Fimka - myślisz że mogłabym w przyszłym cyklu je odpakować?:P
PatiMyszka - wszystko zależy o długości cyklu, jeśli masz bardzo krótkie to kto wie:) ja kupowałam testy owulacyjne w Rossmannie i robiłam, wtedy dokładnie wiedziałam kiedy mam owulację:)

Czarna - właśnie nie mam bardzo krótkich... 28 - 29 dni, czyli takie standardowe. Ale tak teraz się zastanawiając i patrząc wstecz, to zawsze tak mniej więcej tydzień po @ mnie kłuły jajniki... więc może rzeczywiście ja tak mam, ze ovu przychodzi predko... hmm... zapytam dzisiaj ginki czy to możliwe, że zaczęły się dni płodne ;)

reklama
Czarna - Tak, kontrolnie ;) bo jakiś tydzień przed @ byłam i o okazało się, ze mam małą torbielkę na lewym jajniku i kazała mi przyjść po @, żeby sprawdzić, czy się wchłonęła ;) także wieczorem będę wszystko wiedzieć ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry