reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki na Wyspach

Mar-chew, wlasnie 2 tyg temu wyladowalam na A&E z silnym bolami brzucha, zrobili mi wszelkie badamia lacznie z rtg klatki piersiowej (!?) Ale na bete nikt nie wpadl. Wtedy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy, test z moczu wyszedl negatywny. Juz nawet chcieli mi wycinac wyrostek. Chyba sprawdze to dla swietego spokoju, dam znac po czy cos tam widac :)

reklama
Robili, ale wtedy jeszcze nic nie bylo widac, to bylo prawie tydzien przed spodziewanym okresem, nawet test wyszedl negatywny.

Mnie tez:) a zeby bylo smieszniej to chcieli mi wycinac wyrostek mimo ze na USG wygladal OK. Tak wiec mam za soba poczatki ciazy pelne wrazen :)

Ostatnia edycja:
hej Staraczki ! Mam do Was pytanie.. moja GP powiedziała żebym zrobiła badanie krwi w 21 dc, żeby sprawdzić czy w ogóle mam owulacje. Dzisiaj zapisałam się na badanie krwi na 6 czerwca. Mam do Was pytanie czy zrobią mi zwykłą morfologie i ona wykażę że wystąpiła owulacja czy nie. A może powinni mi zbadać jakiś specjalne badanie np. prolaktynę itp. ?
Drugie pytanko: GP powiedziała, żeby mój mąż zrobił badanie spermy więc mamy teraz czekać na list z zaproszeniem na to badanie tak?

Dzięki kochane za odpowiedzi. Buzka ! &&&&&&&&

Gosia - powinni zrobic ogolna morfologie plus proby watrobowe. prolaktyny nie badaja od tak. W 21dc bada sie poziom progesteronu. Po owulacji, jesli sie odbyla, jego poziom bedzie wysoki.

sorka ze post pod postem ale nie moge edytowac.

My dostalismy skierowanie i pojemniczek do reki od gp. nie czekalismy na list. Jak widac co city of uk to obyczaj :)

reklama
Gosiaczek, nie wiem czy zwykla morfologia pokazuje poziom progesteronu, ale Twoj GP dajac Ci skierowanie na badania zaznacza przeciez na formularzu, ze to pod katem owulacji, wiec pielegniarka wie ile I na co ci pobrac krwi. Ty juz sie nie musisz o nic martwic.

Do góry