reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

:tak:
:-)Witam wszystkie starające się!

Chociaż jestem tu nowa i pierwszy raz piszę, to od dłuższego już czasu śledziłam Wasze forum. Tyle ciepła i pozytywnej energii chyba nigdzie się nie znajdzie:tak::tak::tak:
Dziś właśnie zrobiłam test i wyszły mi piekne 2 kreseczki:-D
Jestem przeszczęśliwa :happy2::happy2::happy2: dlatego natychmiast wysyłam mnóstwo pozytywnych fluidków do wszystkich "staraczek":-)
Zaraz zrobię sobie suwaczek i będę pełnoprawną uczestniczką forum (hihihi)

Przy okazji pytanie - wspominałyście o jakimś teście "beta". Co to takiego i czy jest pewniejszy niż zwykły test płytkowy (taki zrobiłam dziś rano)? Będę wdzięczna za odpowiedź, POZDRAWIAM:happy2::happy2:

To ja jako pierwsza grtuje bardzo serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i jako pierwsza lapie swieze fluidki:-):-):-):-):-):-):-)
Zycze Ci spokojnych 9 mies:-):-)

A beta z tego co wiem to badanie krwi na wykrycie hormonu ciazowego ktore na 100% potwierdza Twoja ciaze:-) Robi sie to labolatorium i koszt ok 30 zl. Wiem ze za pomoca tego badania sprawdza sie przyrost hormonu ciazowego w odstepie czasowym aby sprawdzic czy fasolaczek rosnie prawidlowo.Ale o szcegoly musisz zapytac bardziej doswiadczone dziewczyny, bo ja napisalam tylko to co udalo mi sie zapamietac:sorry2: sledzac to forum:blink:(mam nadzieje ze nic nie pokrecilam);-)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Gratulacje meandrytka:tak:

Witaj aple i powodzenia w działaniu- mam nadzieje, że szybko wszystko wroci do normy

aple i ell - dziękuję bardzo i mam nadzieję, że fluidki się spiszą na medal i każda z Was zafasolkuje już wkrótce:-)

A suwaczka na razie nic nie wyszło, bo nie umiem go wstawić, ale będę próbowała.
W każdym razie zgodnie z wyiczeniami - to 5 tydzień i 3 dni:tak:

Witam Was wszystkie bardzo serdecznie. Udzielalam sie na ym forum o ile pamietam jakos w lipcu.Szukalam wtedy odpoiedzi na to co moze znaczyc fakt iz w dniu @ mialalm tylko ciemne planienia a testy(na ktore zreszta wydalam fortune) pokazywaly I:wściekła/y:. W sumie @ w lipcu nie dostalam.W sierpniu tez czekalam na @ ale na marne bo tez nie bylo....a tesy to samo:no:. Na sczescie pod koniec sierpnia jechalismy na urlop do Polski. I tam po wizycie u swojego ginekologa, po dokladnym badaniu okazalo sie ze ostatnie dwa cykle byly bezowulacyjne :-( Dostalam tabletki Orgamentil na wywolanie miesiaczki i 90 dniowa kuracje Castagnusem. W chwili obecnej jest to moj 14dc(miesiaczke po wywolaniu dostalam 11 wrzesnia i trwala ok6 dni jak nigdy)i.....mam znowu malutki problem gdyz zakupilam w tym miesiacu testy owu. Robie je od 5 dni i kupa...:-( Pierwsze 4 zrobilam paskowe Blueclear ale nie moglaam do konca zinterpretowac wyniku i zakupilam digital ktore wyraznie pokazuja ze owu nie ma;:-( Staramy sie w sumie od lutego. Do lipca miesiaczki mialam jak w zegarku a teraz cos sie porobilo.....Zaczynam sie martwic ze ten cykl tez bede miala bez owu ;:-:)-:)-:)-:)-(

Buziaczki dla was wszystkich.:-):-):-)

Ps. Gratulacje dla nowozfasolkowanych dziewczynek.:-):-):-):-):-)

Z gory przepraszam za balagan i bledy w moim poscie...ale ja z natury jakas taka roztrzepana jestem;-)

W moim wypadku testy owulacyjne nic nie dały, wskazały mi owulację gdy jej nie miałam, nie wskazały gdy była. Nie stresuj się, powoli. U mnie były cykle bezowulacyjne, a gdy tylko pojawiło się jajeczko to zaciążyłam i mój mały cud ma juz 16 miesięcy :-). Spokojnie, nawet jesli ten cykl bedzie bezowulacyjny, to kto wie jaki bedzie nastepny? starajcie sie o dzidzie, ale na luzie, daj sobie czas na dojscie organizmu do siebie, możliwe że jak sie odstresujesz to Twój organizm uzna iż wszystko jest super, nie ma zagrożeń i czas zafasolkowac :-). Trzymam kciuki :-).

meandrytka serdecznie ci gratuluje to pewnie juz niedlugo wyfruniesz na mamsiowe wątki:)

aple a sprawdzałas poziom prolaktyny, czy castagnus zadziałał? moze ona nadal jest zawyżona i stad brak owu???:confused:
wiele dziewczyn bierze olej z wiesiołka podobno dobrze wpływa na układ hormonalny i ułatwia zajscie w ciąze....

W moim wypadku testy owulacyjne nic nie dały, wskazały mi owulację gdy jej nie miałam, nie wskazały gdy była. Nie stresuj się, powoli. U mnie były cykle bezowulacyjne, a gdy tylko pojawiło się jajeczko to zaciążyłam i mój mały cud ma juz 16 miesięcy :-). Spokojnie, nawet jesli ten cykl bedzie bezowulacyjny, to kto wie jaki bedzie nastepny? starajcie sie o dzidzie, ale na luzie, daj sobie czas na dojscie organizmu do siebie, możliwe że jak sie odstresujesz to Twój organizm uzna iż wszystko jest super, nie ma zagrożeń i czas zafasolkowac :-). Trzymam kciuki :-).

Z tym stresowaniem sie to rzeczywiscie masz racje... W lipcu mialam egzmin na prawko a potem na poczatku wrzesnia nasze wesele....Z natury jestem nerwuskiem:wściekła/y: wiec chyba naprawd musze wyluzowac.;-)
Bardzo dziekuje za cieple slowa:-)

aple a sprawdzałas poziom prolaktyny, czy castagnus zadziałał? moze ona nadal jest zawyżona i stad brak owu???:confused:
wiele dziewczyn bierze olej z wiesiołka podobno dobrze wpływa na układ hormonalny i ułatwia zajscie w ciąze....

Castagnus biore od 1dc czyli od 11 wrzesnia jak dostalam @. Szczerze mowiac nic nie czuje i nie wiem po jakim czasie zaczyna dzialac:confused: Zobaczymy czy nastepna@ dostanie w terminie...
Slyszalam o oleju z wiesiolka ale zapomnialam kupic jak bylismy w Pl:-(

Uciekam "spac";-):-). Milej i owocnej nocki dzewczynki:blink:

Ostatnia edycja:
Butterfly27 i jak, Kinga trafiła:confused:
Życzę szybkich (owocnych) staranek, a za komplementa dziękuje:happy2:
Marzę o jednym dziecku! Gdy pojawią się dwa Skarby to będzie podwójne szczęscie!:-D

a ja zaczynam staranka.... a to ci dopiero... za jakies 10-12 dni już :-)
Owocnych starań życzę!:-D

Witam dziewczynki !!!!
To znowu ja :tak::tak:
Witaj i nie znikaj już:-)

jak sie czujesz mamuśka????

musi sie udac!!!! Nie przejmuj sie takimi pytaniami, na kazdego przyjdzie pora

Mam nadzieję, że na mnie już niedługo.....

Nawet dobrze się czuje teraz z niecierpliwością czekam na 2 października bo idę na usg i mam nadzieje, że kruszynka się już pojawiła.
Pojawiła się na pewno!:-) W sumie to już pozostało kilka dni....

butterfly27 chyba chcesz nam wszytskie fluidki wykraść;-) mam nadzieje, że jak już Cię złapię, to potem będziesz nas obdarowywać:tak:
Obiecuję że będę przesyłać codziennie!:-D

Dziekuje kochana :-D:-D:-D
Rozmawialam z moja menadzerka i powiedziala ze postra sie mi zalatwic jakis inny kontrakt w mojej firmie, ale to nie jest jescze nic pewnego na 100 % ostatnio cos maja wiecej strat niz zyskow :dry::baffled:
A jak nie to bede musiala szukac czegos innego, a tu tez juz tak ciezko o prace ze :szok:
Życzę, aby wszystko dobrze sie skończyło! Trzymam kciuki!

witajcie :-)
u mnie juz lepiej,
dluuuugo rozmawialismy z mezem i on w zasadzie bardzo madrze mysli- chce moj najukochanszy zeby wszystko bylo jak trzeba tzn-chce zebysmy mieli oboje badania(przede wszystkim ja-musze zbadac swoje cykle, piersi itp itd) i powinnam miec stala opieke lekarza, chce zebysmy byli juz u siebie w domku(a nie szwedali sie pozagranicach ;-)).chce zeby dzidzius byl zapalnowany, i zebysmy mieli pewnosc ze my jestesmy zdrowi i on bedzie zdrowy.

takze uspokajam sie, luzuje i zmniejszam parcie na -miec -byc -now (teraz)!!!!!!!!!!!!!!!

Super, że już lepiej się czujesz! Masz mądrą drugą połówkę....:-D

:-)Witam wszystkie starające się!
Dziś właśnie zrobiłam test i wyszły mi piekne 2 kreseczki:-D
Jestem przeszczęśliwa :happy2::happy2::happy2: dlatego natychmiast wysyłam mnóstwo pozytywnych fluidków do wszystkich "staraczek":-)

Witaj! Oczywiście serdecznie gratuluję i życzę spokojnej ciąży!
Fluidki wyłapane - dzięki wielkie, bo przydadzą się:tak::tak:

Witam Was wszystkie bardzo serdecznie. Udzielalam sie na ym forum o ile pamietam jakos w lipcu.Szukalam wtedy odpoiedzi na to co moze znaczyc fakt iz w dniu @ mialalm tylko ciemne planienia a testy(na ktore zreszta wydalam fortune) pokazywaly I:wściekła/y:.

Kurczę ja też miałam takie plamienia, ale nie tylko w dzień @. Trwało to chyba 3-4dni. Może i ja nie mam owulacji? Napisz mi proszę jak to wyglądało u Ciebie? Czy tylko przez jeden dzień były plamienia?
Oczywiście trzymam kciuki z leczenie i pojawienie się Dzidziusia!:-D

U mnie dzisiaj dzień minął bardzo szybko! Oby te kolejne tzn. do niedzieli też minęły a wtedy wszystko się wyjaśni! Objawów żadnych:no: tracę nadzieję....

Pozdrowionka dla wszystkich

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry