reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się

GosiaZ92

Zaciekawiona BB
Hej, teraz jest 3 cykl jak się staramy o drugie dziecko, przy pierwszym wyszło już w drugim cyklu. Cykle mam 28-32 dni. U gina byłam 26 września to był 11 dzień cyklu, pęcherzyk miał 18 mm, więc lekarz kazał wspolzyc od następnego dnia przez 3 dni pod rząd. Tak było, jednak w 4 dniu dopiero czułam mega kłucie jajnika, to był 15 dc. Więc w ten dzień też było. Dziś jest 22 dc, piersi bolą, brzuch zaczyna pobolewać, jestem jakas zmęczona. Nie chce się nastawiać bo równie dobrze może to być pms, przeważnie bolą mnie tak piersi na okres. No ale jeszcze czekam ze zrobieniem testu, nie chcę się zawiesc, chodź już bym chciała wiedzieć 🫩 kiedy najlepiej go zrobić żeby był wiarygodny?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki, ale nie takiej odpowiedzi oczekiwałam 🙃 już mam zrobić? Wyjdzie coś? Konkrety, rady, a za takie dziwne odpowiedzi podziękuję
To poczekaj do daty miesiączki.
Nie jest dziwna bo każda ciążą jest inna i każde objawy też są inne.

Szkoda, że nie udało się potwierdzić owulacji na USG, bo faktycznie czasem zdarza się, że pęcherzyk rośnie, ale nie pęka. Objawy, które opisujesz, mogą być zarówno przed okresem, jak i wczesnymi objawami ciąży — niestety są bardzo podobne. Najlepiej poczekać z testem do dnia spodziewanej miesiączki lub zrobić go najwcześniej 12–14 dni po owulacji, wtedy wynik będzie najbardziej wiarygodny. Trzymam kciuki

reklama
Szkoda, że nie udało się potwierdzić owulacji na USG, bo faktycznie czasem zdarza się, że pęcherzyk rośnie, ale nie pęka. Objawy, które opisujesz, mogą być zarówno przed okresem, jak i wczesnymi objawami ciąży — niestety są bardzo podobne. Najlepiej poczekać z testem do dnia spodziewanej miesiączki lub zrobić go najwcześniej 12–14 dni po owulacji, wtedy wynik będzie najbardziej wiarygodny. Trzymam kciuki
Dziękuję 🫶

Do góry