Wisienko, ja nie mówię absolutnie, że lekarz się mylił ale powiedzmy sobie szczerze, nie wielu jest ginekologow znajacych cykl kobiety poza tym co widzą na usg a tych umiacych doczytać wykresy płodności jest garstka. Tego nie uczą na uczelni. To jest ponadprogramowe i trzeba nieco wysiłku. Oni zwyczajnie w to "nie wierzą" i patrzą na kobiety obserwujace sie jak na dewotki na uslugach katolickiego kleru lub idiotki.
Osobiscie jestem tego przykladem kiedy poszłam do lekarza z historią cyklu z trzech lat i bardzo opóźniona owulacją z powodu tarczycy, planowaniem ciąży i obciążeniem wczesniejszym. Jak byk na wykresie były objawy domniemanej niedoczynności ale zbył mnie. Wyśmiał, po co się w to bawię. Poszukałam gin naprotech i nauczyciela npr'u. Inna gadka, od razu nos w wykresy, badania zlecone, ustawione wszystko ładnie. Od razu inaczej ciało funkcjonowało.
Tak LUF to jest zespół chorobowy chyba i właśnie do nietypowych cykli jest zaliczany. Faza futealna trwa minimum 10 dni. Wszystko co w II fazie jest krótsze jest zazwyczaj nietypowe nawet gdy jest prawidlowy cykl, ponieważ zaplodnione jajeczko może nie być w stanie się zagniezdzic.
Esta, dobra wiadomość! Będą może dwa bobasy.
Dobranoc