reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania 2019!

Hej dziewczyny! U mnie jest teoretycznie minimum 7 dzień od owulacji (lub wcześniej, jeśli nastąpiła kilka dni później) i od piątku mam bardzo podwyższoną temperaturę mierzoną w pochwie, bo 37.2 rano codziennie i 37.7 w godzinach popołudniowych. Moja temp. normalna to max. 36.6.

Przy drugim i trzecim cyklu brania progesteronu (Duphaston) temp. wzrosła mi minimalnie do 36.8 i nie wzrastała aż tak wysoko. Pierwszego nie biorę pod uwagę, bo nie mierzyłam temp. oraz wtedy było to wywołanie @.

Czy miałyście aż taki skok temp. po owulacji?

reklama
Hej dziewczyny! U mnie jest teoretycznie minimum 7 dzień od owulacji (lub wcześniej, jeśli nastąpiła kilka dni później) i od piątku mam bardzo podwyższoną temperaturę mierzoną w pochwie, bo 37.2 rano codziennie i 37.7 w godzinach popołudniowych. Moja temp. normalna to max. 36.6.

Przy drugim i trzecim cyklu brania progesteronu (Duphaston) temp. wzrosła mi minimalnie do 36.8 i nie wzrastała aż tak wysoko. Pierwszego nie biorę pod uwagę, bo nie mierzyłam temp. oraz wtedy było to wywołanie @.

Ja jestem po owu. W wczoraj miałam 36.43 wstępna temperatura moja to poniżej 36 A dzisiaj spadła aż na 35.84 dzisiaj 2dpo prawdopodobnie.

To bardzo dobry znak. Z tego co udało mi się wywnioskować od innych dziewczyn [emoji847]

Niestety nic więcej Ci nie powiem ponieważ ja nie mierze temp. Trzymam kciuki !
czesc dziewczyny :) nie wiem czy tu dobrze weszlam.. na te stronke.. bo z tego co zauwazylam, ze wy wszystkie sie staracie o ciaze. Ja sie niby nie staram, ale tez nie zabezpieczam.. ostatnio z mezem poszalelismy i teraz sie zastanawiamy, czy z naszych szalenstw cos wyszlo... mam nadzieje, ze moge sobie z wami popisac..i poczekac do dnia ostatecznego ;-) Dzis dc 24..@ powinna przyjsc za 3-4 dni... czy ktoras z was bedzie testowala w tym tygodniu? Czuje sie jakos tak slabo- ale zrzucam to na niskie cisnienie- badz upaly... 14 dc mialam juz tak nabrzmiale piersi, ze jestem pewna, ze owulacja byla pomiedzy 11-13 dniem.
MiniMrs, ja a testach owulacyjnych sie nie znam, nigdy nie robilam, wiec nie pomoge..
Cześć! Myślę że dobrze trafiłaś! Z nami na pewno będzie raźniej:) My tu głównie same staraczki bardzo starajace się natomiast myślę że znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania ;) ja niestety w najbliższym czasie nie testuje ponieważ moje starania na razie są wstrzymane przez źle wyniki.
Powoli ja również wpadam w taką paranoję. Natomiast pracuje nad sobą i Wyluzowaniem w tym temacie. Moja siostra starała się o dziecko ok.1 roku,liczyła dni płodne,obserwowala owulacje...wszystko miała w jednym palcu...zaszla jednak w m-cu w którym ani razu nie spojrzała w kalendarzyk i nie nastawiala się na przytulania w dni płodne wg wykresu. Robili to wtedy kiedy mieli ochotę i się udało :) Kazdej z nas pisany jest inny termin zaciazenia Ale wierzę że na każdą z nas przyjdzie ten czas :biggrin2:
Kochana jestem ekspertem w swirowaniu... W każdym cyklu w którym się starałam wszystko wyliczone co do dnia. Później wszystkie książkowe objawy ciąży. Tylko ciazy brak. A właśnie w cyklu w którym odpuscilam, miałam za dużo na głowie nie zaglądałam w kalendarz w ogóle udało się... niestety zakończyło sie poronieniem. Ale jeśli wrócę do starań będę dbała o to żeby znów tak nie świrowac. Bardzo dużo siedzi w głowie. Naprawdę bardzo dużo

Kurcze to szybko spada u Ciebie. U mnie przynajmniej te 0.2 była podwyższona aż do 1 dnia @.
No zobaczę jaka będzie jutro. Bo dzisiaj miałam jednorazowy taki spadek temp zobaczymy jak będzie dalej. Dzisiaj 26dc więc mam nadzieję że okres nie przyjdzie za 2-3 dni jak test owu pokazał mi pozytyw 30 czerwca.

Nie pamiętam jaki ale powinnaś mieć fazy i ich normy na wyniku.
Mam normy ale z tego co poczytałam w necie każdy lekarz sugerował że najlepiej mieć dwucyfrowy wynik podczas starania się o ciążę. Myślałam że może któraś z Was uslyszala bądź wyczytała cokolwiek na ten temat. nie mogę doczekać się czwartkowej wizyty aby o wszystko wypytać :)

Kochana jestem ekspertem w swirowaniu... W każdym cyklu w którym się starałam wszystko wyliczone co do dnia. Później wszystkie książkowe objawy ciąży. Tylko ciazy brak. A właśnie w cyklu w którym odpuscilam, miałam za dużo na głowie nie zaglądałam w kalendarz w ogóle udało się... niestety zakończyło sie poronieniem. Ale jeśli wrócę do starań będę dbała o to żeby znów tak nie świrowac. Bardzo dużo siedzi w głowie. Naprawdę bardzo dużo
I właśnie mam taki plan....co drugi dzień się przytulać. @ się skończyła dziś Więc do dzieła:) i nie zaglądać w kalendarze..Mam już 3 aplikacje w telefonie na wypadek gdyby pokazywały choćby dzień różnicy w owulacji :confused::rofl::rofl::-) :) czas je usunąć. ;)

No zobaczę jaka będzie jutro. Bo dzisiaj miałam jednorazowy taki spadek temp zobaczymy jak będzie dalej. Dzisiaj 26dc więc mam nadzieję że okres nie przyjdzie za 2-3 dni jak test owu pokazał mi pozytyw 30 czerwca.
U mnie z kolei od 14-15 dc testy owu wychodziły negatywne. Od 17 dc przestałam je robić i straciłam nadzieję. Więc dziwi mnie ten nagły wzrost temperatury i to taki wysoki.

Hejo dziewczyny, dawno się nie odzywałam. Tamten cykl był tak zwariowany, że musiałam sobie chwilkę odpocząć. Dziś 16 dc, zobaczymy co ten cykl nam przyniesie... nadrobiłam wszystko i mam pytanko do was. Ponieważ przewina się wątek tsh i hasi. Czy któraś z was może się więcej w tej kwestii wypowiedzieć. Bo ja wyniki robiłam w tamtym roku i tylko wyszło mi antyTPO ponad normę. Teraz się tak zastanawiam czy nie iść zrobić Tsh bo coś wspominalyscie ze nawet jak jest w normie to dla kobiety w ciąży może być za wysokie , dobrze to zrozumiałam ?

reklama
Do góry