reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
hej laseczki trochę mnie tu nie było i nie jestem w stanie nadrobić zaległości na forum :-p ale przez ten czas odpoczęłam sobie jak nigdy! Kotlina Kłodzka jest PIĘKNA, zwiedzaliśmy od rana do wieczora...z miśkiem sielanka :-) dobrze nam zrobił taki reset.

Dostałam w końcu 1-szą @ od poronienia, trwała co prawda 9 dni ale chyba zaczyna się wszystko normować, bo beta spadła do 0, we wtorek idę ten wymaz na chlamydię, ureaplasme, i te inne parchy..., waga spadła już o 10 kg :-pa po metforminie czuję się świetnie ;-)

Witam nowe kobitki i gratuluje tym, którym się udało...chwalić mi się tu szybko, która zaciążyła?!:-)

Jak tam dzieciaczki się zadomowiły w szkołach i przedszkolach ? :>

Są u was grzyby? Ja dziś uderzam w las ...:-p

Podaj dane od nowa bo tabelka mi sie skasowala tj skad jestes ile masz lat ile sie starasz i kiedy masz nastepna @

Sikulinda, bardzo prawdopodobne. Podobno mam taką moc ;)

Lusia, do usług ;)

Lui, no właśnie o to chodzi, by robić te przerwy i dać możliwość organizmowi się "ogarnąć" po "ogłupianiu" lekami. Leki są dobre, ale trzeba wiedzieć jak je stosować, a leki na stymulację to w ogóle zupełnie inna historia. Jesteś cudownym przykładem potwierdzającym wszystko, co o tym myślę :)
Ja uważam, że badanie śluzu powinno się robić jeśli podejmuje się stymulacji, Generalnie lubię logiczne działania krok po kroku. Jeśli stymulujemy, to musi być pewność, że plemnik w ogóle będzie miał szanse jakieś aby dostać się do komórki jajowej. Hsg jest inwazyjnym badaniem i wymaga obciążenia organizmu. Badanie śluzu jest jak cytologia niemalże. Wystarczy pobrać śluz i obejrzeć go pod mikroskopem. Każdy lekarz powinien mieć możliwość zrobienia takiego badania, bo jest banalnie proste i skrajnie tanie w praktyce (co nie jest równoznaczne z niską ceną dla pacjenta).
Rozumiesz o co mi chodzi, co mam na myśli, mój tok myślenia, prawda?

Kraków-Katowice, 26 lat, następna @ 9.10, na razie możesz mnie wpisać na poczekalnie, bo mam 3 miesięczną przerwę :) od listopada zaczynam starania jak badania wyjdą ok :)

Ja dzis jednak mam nowego gina bo przelozyli mi wizyte z pon na dzis :) Mam nadzieje ze trafilam dobrze i juz nie bede zmieniac :)

Ale sie rozgadalyscie!!! Mialam wpasc wczoraj ale mam tyle pracy ze koniec....dopiero wpadne chyba po weekendzie jak wszystko sie uspokoi:((

Czy ktoras z was moglaby zerknac na szybko na moj progesteron? Wlasnie pobralam wyniki ze strony no i znowu sie denerwuje, z prolaktyna tez myslalam ze jest ok:( ImageUploadedByForum BabyBoom1442564670.724588.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1442564670.724588.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1442564670.724588.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 71
Migduch w którym diu cyklu robiony progesteron, ile dni po owu i ile przed @?

Cassiah, trzymam moooocno kciuki :)

Just, spokojnie. Jak nie dostaniesz w planowanym terminie to sikaj test lub leć na betę.

reklama