reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Domka temp powinna spasc przynajmniej ponizej cienkiej. Poczekaj do jutra, moze dzis zrobila psikusa a jutro skoczy ?!
Z szyjka nie pomoge bo niby powinna byc nisko ale u mnie tez ostatnio przed @ wydawala sie byc wysoko.

Bellaa a ty sie nie lam. Jeszcze nic straconego.

Fimka!!!
Help! Przepis na prosty i szybki w wykonaniu tort potrzebuję :-p tylko ja na prawdę jestem anty-talent jeśli chodzi i pieczenie, weź to proszę pod uwagę :-D nie chcę zamawiać z cukierni bo to wszystko takie sztuczne i perfumowane :-/

Lisica jeśli to ma być tort dla dzieci to polecam mleczną kanapkę.
Ale warto też zrobić takie galaretki, u synka mojej przyjaciółki poszły wszystkie ćwiartki ;)
Cake Caprice: Galaretki-statki

Proste, no i sezon na pomarańcze w pełni, nie będzie drogo ;) A każde dziecko lubi galaretkę. Kokosu nie musisz dodawać.
Ja lubię.

A jeśli dla dorosłych to ZDECYDOWANIE:
Cake Caprice: Tort advocaatovy
Ale uwaga na masę - łatwo się warzy niestety :/
Jeśli nie masz cierpliwości do ucierania to zrób taką jak na zdjęciu poniżej ;) (robię tak jak nie mam czasu ucierać - nikt się nie orientuje). Ciastka rurki dostaniesz w Żabce, Freshu albo w Lidlu. Często robię go na zamówienie - ma najlepsze wzięcie tuż po bezie Pavlovej ;)
Tutaj krok po kroku - w przekroju idealny!
http://kuchniaaleex.blogspot.com/2012/04/tort-ajerkoniakowy-wg-aleex.html

pobrane.jpg

Załączniki

• pobrane.jpg
    pobrane.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 101
Ostatnia edycja:
Dzięki Domka, udanego wypieku Lisica! Do galaretek można wrzucić owoce.
Moje były dekoracją drinków na domówce, więc zrezygnowałam z dodatków.
Dzieci się ucieszą ;)

Lecę robić obiad.

P.S: W piątek ukradli mi portfel na pracowniczym spotkaniu mikołajkowym.
Byliśmy w pubie (byli więc też inni ludzie). Nie martwiłam się tym za bardzo, bo... zorientowałam się o braku portfela dziś rano!! W weekend nie byłam w sklepie, więc go nie potrzebowałam.
Był w pubie, ktoś go przeszukał, zobaczył że są same dokumenty (kasę miałam w kieszeni) i rzucił w kąt sali.
Na szczęście!!! :-)

Ja Cie Fimka ale szczescie. BO jak malo kasy to trudno ale dokumenty najwazniejhsze. Powiem Ci ze ja jak gdzies jade to zawsze kase po kieszonkach rozkładam;-).

Ide spac zaraz. ranos ie odezwe;-) papap

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry