reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od jesieni 2013

Ritta - nie chce wyjeżdżać, nigdy nie chciałam. Po prostu boje się o przyszłość i tylko stąd te mysli :)

Anastazi - poka fooooote!! :D :) to Ty czerwcowka jestes! :))

reklama
Ritta - jak byłam mala tez byłam uczulona na penicyline. Obecnie chyba nie jestem (bralam dwa antybiotyki z nią w wieku 16 i 19 lat). Ale i tak na wszelki wypadek unikam, bo nigdy się nie dowiedziałam dlaczego mnie uczulila (w szpitalu, miałam ok 2 lat).

Miałam kilka reakcji alergicznych po penicylinie (raz trafiłam do szpitala) i nie zaryzykuje żeby ją jeszcze kiedyś brać.
Jak wykupuje leki w aptece zawsze proszę farmaceutę, żeby sprawdził mi w ulotce czy to nie jest na pewno penicylina.
Kiedyś powiedziałam lekarzowi, że jestem uczulona. W domu wzięłam lek a tu ... zaczyna się reakcja alergiczna. Okazało się, że to pochodna. Bark słów.

Ostatnia edycja:
Ritta - też bym nie ryzykowala. Ja dostałam dwa razy i dwa razy w szpitalu, nikt nie pytal czy jestem uczulona, dowiedziałam się jak przeczytałam na wypisie co podano. Moja mama zrobila w szpitalu porządną awanture pamiętam, jak miałam 16 lat.

Anastazi - ja nie umiem wytłumaczyć mówiąc szczerze a i z komorki to ciężko. Ale czekam niecierpliwie :)) co jeszcze lekarz mówił?

Anastazi proszę, to instrukcja, jak wstawia sie obrazek do wiadomości:

Untitled.jpg

Załączniki

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 50
No tak :confused2: trochę jestem zaganiana ostatnio , nie bywam tu za często to fakt i już nikt nie widzi moich postów :szok: , nie no żarty sobie robię :-D, może to i dobrze ,że mam co robić bo się nie nakręcam i nie mam czasu myśleć czy @ będzie czy też nie.

Aschlee25- witaj w naszym gronie , proszę o termin najbliższej @ to wpiszę Cię na listę:)
anastazi- gratuluję kochana, tak się cieszę Twoim szczęściem ;) ja żeby wstawić foto to wchodzę w zarządzaj załącznikami i tak sobie wgrywam zdjęcia i dodaję.
Widzę ,że mowa o uczuleniach , ja w wieku 3 lat dostałam krwotoku z żołądka okazało się ,że jestem uczulona na polopirynę i jej pochodne, oraz ampicylinę i jej pochodne i od tamtej pory unikam jak ognia tych leków, na niektórych pisze w ulotce ,że jeśli kiedykolwiek wystąpiły reakcje na lek to nie należy go stosować , jak kiedyś mi pani dr rodzinna przepisała pochodną ampicyliny to pojechałam z powrotem do przychodni i poprosiłam o zmianę leku , popatrzyła na mnie jak na wariatkę coś marudziła ,ale wypisała drugą receptę:no:

robię dziś placki ziemniaczane mój luby sobie zażyczył ....
No i co do cen mieszkań to jeśli bym miała kupować już to na pewno nie w mieście i na pewno nie nowe , mamy teraz małe mieszkanko własnościowe ,a opłaty dochodzą do 600zł , dla porównania moja babcia mieszka w małej miejscowości gdzie też są bloki i płaci prawie o połowę mniej ,a na miejscu jest wszystko , apteka, bank, trzy sklepy , przedszkole, szkoła no i około 2 km dalej przychodnia i większe miasteczko z kilkoma przychodniami., biedronką ,polo marketem i targiem co czwartek.Kiedyś będziemy mieli do wyboru ,albo to obecne ,albo to babci sporo większe.

reklama
:D aleee gadaciee dużo:)

No Nadusia śpi... a mojej @ dalej nie ma;/;/
Ja właśnie pije zimniuteńki sok jabłkowy, dopiero z auta wyjęłam, bo wczoraj jak z zakupów wróciłam zapomniałam wyciągnąć soki...i nawet nie zamarzły:-D:-D

BUubleGirls - testjemy jutro??

A co do mnieszkań my mamy 60 m mieszkanie i 30 m piwnice w której mąż oddzielił kotłownie i zrobił sobie siłownie.
Za mieszkanie daliśmy 55 tysięcy tylko ze na wiosce, a mieście 7 km od nas mieszkania w rynku są za 150 tys:D
więc normalnie jak was czytam ktoś pisał chyba Rita że twoje wymarzone mieszkanie to koszt koło 650 tys tak?
Dla mnie to szok ale szczerze mówiąc ze gdybym miała zadłużać sie w tak wielkim kredycie to wolała bym sobie gdzieś na wiosce postawić domek taki jaki chce,

Do góry