reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Iwonka-biedronka - cieszę się ,że jest cień cienia no i w związku z tym jeszcze poczekam zanim Cię wpiszę na listę zafasolkowanych , bo rozumiem ,że wolałabyś zaczekać do niedzieli tak?
Mimo to po cichutku gratuluję i trzymam kciuki za niedzielny test&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

bunia31 - Witaj w naszym gronie , zaraz wpiszę Cię na listę staraczek;)
Myszencja82 - witaj u nas , Ciebie również za chwilkę wpiszę na listę.

lista znajduje się na pierwszej stronie tematu w pierwszym poście ;)

Kochane moje wczoraj nie odpisałam , bo miałam gości do 20 wieczorem i strony mi się nie chciały ładować na forum ,ale w miarę możliwości doczytałam

Amaliee- fajnie ,że będziecie mieli swój kątek i w końcu będziecie razem;)
Ritta- cieszę się ,że z córeczką już coraz lepiej i ,że wyszłyście ze szpitala;)

u mnie dziś tempertura wzrosła ponownie, kto wie może to był właśnie spadek na implantacje ,ale wiecie nie nakręcam się no i dziś pojawiło się białe mleczko , daaaawno już go nie widziałam i pewnie bym nie zauważyła, ale jak się załatwiałam to nakapało do kibelka i dlatego zauważyłam.
Pisałyście o śluzie , ja kiedyś miałam piękny płodny śluz ,a odkąd leczę tarczycę i przyjmuję lek to śluzu prawie nie widzę, jak już zauważę to wpisuję w wykres ,ale to rzadkość , nie wiem co się porobiło , płodny wyglądał jak kurze białko i był rozciągliwy ,zalewał mnie po prostu ,a potem już go nie miałam ,ale pocieszę Was moja kuzynka ma 3 synów ,a nie miała śluzu nigdy ,dopiero po 3 porodzie jej się pojawił.To znaczy może miała w środku ,ale na bieliźnie nigdy nie miała i nawet jak już podejrzewała ciążę z pierwszym dzieckiem to miała zupełnie sucho, ja natomiast miałam dużo białego mleczka ,ale to dopiero około dnia @ pierwszy test nie wyszedł więc podejrzewam ,że miałam wtedy późno owulację.
Dobra idę listę zaktualizować ;)

Amaliee też chcę, żeby dzieci miały swoje pokoje. Przy tej różnicy wieku to innej opcji nie ma. Puki co mamy 3-pokojowe mieszkanie więc może w przyszłości też czeka nas zmiana. Tylko żeby takie mieszkanko kosztowało u nas 170 tys ....

Mój teść - lekarz jest przeciwny suplementom diety. Zawsze mówi, że lepiej się kapusty czy buraków najeść :) I przyznaję, że trochę racji ma.

Fimka magnez przy staraniach i w ciąży jest bardzo potrzebny (mój gin mi powiedział, że zapotrzebowanie wzrasta). Dlatego biorę go osobno.

Ostatnia edycja:
Fimka dzięki, a nie ma za małej ilości niektórych składników?

[TABLE="width: 650, align: center"]
[TR]
[TD="align: left"]Beta-karoten
[/TD]
[TD="align: left"]3 mg**
[/TD]
[TD="align: left"]Kwas foliowy
[/TD]
[TD="align: left"]400 µg (200%)*
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: left"]Witamina D3
[/TD]
[TD="align: left"]10 µg (200%)*
[/TD]
[TD="align: left"]Kwas pantotenowy
[/TD]
[TD="align: left"]10,3 mg (172%)*
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: left"]Witamina E
[/TD]
[TD="align: left"]10 mg ekwiwalentu alfa-tokoferolu (83%)*
[/TD]
[TD="align: left"]Wapń
[/TD]
[TD="align: left"]200 mg (25%)*
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: left"]Tiamina
[/TD]
[TD="align: left"]1,66 mg (151%)*
[/TD]
[TD="align: left"]Magnez
[/TD]
[TD="align: left"]50 mg (13%)*
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: left"]Ryboflawina
[/TD]
[TD="align: left"]2 mg (143%)*
[/TD]
[TD="align: left"]Cynk
[/TD]
[TD="align: left"]15 mg (150%)*
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: left"]Witamina B6
[/TD]
[TD="align: left"]2,2 mg (157%)*
[/TD]
[TD="align: left"]Żelazo
[/TD]
[TD="align: left"]28 mg (200%)*
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: left"]Witamina B12
[/TD]
[TD="align: left"]1,2 µg (48%)*
[/TD]
[TD="align: left"]Mangan
[/TD]
[TD="align: left"]1 mg (50%)*
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: left"]Witamina C
[/TD]
[TD="align: left"]100 mg (125%)*
[/TD]
[TD="align: left"]Miedź
[/TD]
[TD="align: left"]1 mg (100%)*
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: left"]Niacyna
[/TD]
[TD="align: left"]17,8 mg ekwiwalentu niacyny (99%)*
[/TD]
[TD="align: left"]Jod
[/TD]
[TD="align: left"]150 µg (100%)*
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: left"]Biotyna
[/TD]
[TD="align: left"]150 µg (300%)*
[/TD]
[TD="align: left"]Selen
[/TD]
[TD="align: left"]20 µg (36%)*
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

wg mnie b. dobry, poniewaz zapewniają 100% dziennego zapotrzebowania. Jedynie magnez jest mały, ale niektóre kobiety go nie potrzebują. A jak juz się zajdzie to mozna zamienić na Vita Miner Prenatal DHA - z dodatkowym składnikiem, dzięki któremu mózg, serce i wzrok dziecka lepiej się rozwijać - już w łonie matki ;)

Ritta - też dodatkowo biore magnez ;) Ale ponoć wpływa głównie na regulację cyklu i wydłużenie fazy lutealnej, a z tym nie mam takiego problemu.

Ostatnia edycja:
Jak czytam jakie sa ceny mieszkan w roznychczesciach polski, to jestem w wielkim szoku!!!! Zeby za 3 pokojowe mieszkanie dac np. 400tys?! Gdyby w naszych rejonach tak bylo, to do konca zycia mieszkalibysmy z tesciami :(

No niestety. W miastach najgorzej... :/
Ja mam 3-pok, 55m2 za 365tys... Blok był wtedy 2-letni.
Ale plus był taki, że było po właścicielach, którzy mieszkali tylko rok.
Wszystko wykończyli i my sie wprowadziliśmy :) Nie musielismy nic więcej dodawać :)
Wszystko było na gwarancji :)

Lisica - dzięki za info. Jak skończy mi się L'Occitane to kupię Nuxe ;) Ojej! Sprawdziłam cenę Nuxe... Myslałam, że zobacze więcej :D Nie sprawdzaj ceny L'Occitane :D

Ostatnia edycja:
Fimka dzięki za info. Co do dłoni to miałam podobny problem, polecam krem Nuxe Reve de miel. Też dość drogi ale świetny i wart swojej ceny. Na popękane usta tylko pomadka tej samej firmy tej samej serii.
Inis nie słyszałam o takim spreju, dzięki - sprawdzę go :-)

Co do staranek to powoli przystępujemy do szturmu :-D
Ale mi się dziś dluzy w pracy... Wszystkim zestresowanym polecam piosenkę Mikromusic Nimiłość :-D

No u nas taka sama roznica wieku jak u ciebie. Moj synek ma w poniedzialek 7 urodziny :) a nam sie nalezy tez jakas sypialnia ;)
Jak czytam jakie sa ceny mieszkan w roznychczesciach polski, to jestem w wielkim szoku!!!! Zeby za 3 pokojowe mieszkanie dac np. 400tys?! Gdyby w naszych rejonach tak bylo, to do konca zycia mieszkalibysmy z tesciami :(

Oj chciałabym żeby u mnie kosztowały tyle 3 pokoje. Ja dałam więcej :zawstydzona/y:
Mieszkanie jakie mi się marzy (nowe 4 pokoje) kosztuje ok 600- 650 tys. Kosmos.

Witajcie, to dołączam i ja. Mamy już 3,5 letnią córcię i ostatnio stwierdziliśmy z mężem, że już czas najwyższy postarać się jej o rodzeństwo. Już zaczęliśmy;( Termin najbliższej @ 26.11 - oby jej nie było:D
Pozdrawiam Was wszystkie gorąco

Myszencja
witaj na forum!

Witam się dzisiaj. Za wiele nie napiszę, bo lecę zaraz do pracy (piszę w przerwie). Miłego dzionka!
A widziałam ceny mieszkań na tapecie. No duże miasta to ceny masakryczne !!!1! :szok: 365 tyś. za w sumie nie za wielkie mieszkanie. Szok

Witajcie Dziewczyny. Ja jeszcze jak mieszkalam w Pl tez myslalam o kupnie chociaz 2 pokojowego mieszkanka ale ceny jak z kosmosu. Tu na razie jestesmy na wynajetym ale mam nadzieje ze kiedys pojdziemy na swoje :-)

Tez dolaczam do staraczek tak jak Myszencja mam 3.5 letnia coreczke ktora juz mi suszy glowe ze chce Dzidziusia w domu i to jak najszybciej :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry