reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania od jesieni 2013

Kajuta - witaj :) po nicku widzę, że chyba jestes z mojego rocznika?
Twój avatarek mnie zmylil bo KasiaJ z tego wątku ma taki sam, myslalam że się wita po raz drugi ;)

Robiliscie jakies badania? Macie juz jakiegoś szkraba na pokladzie? :))

reklama
kajuta_89 witaj:) ja podobnie jak ty się strałam i udało się w styczniu także trzymam kciiki

a mnie dopadło przeziębienie próbowałam leczyc sie domowymi sposobami ale dałam za wygraną i biore krople na katar bo już nie wytrzymuje.
Oby jak najszybciej przeszło

Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było !
Ile fasolek:szok: Monarti, Domka, Kas - gratuluję z całego serducha i wierzę że i mi się teraz uda!
Może jeszcze kogoś pominęłam? Cudownie, strasznie się cieszę!
Ja jestem w środku cyklu, wybrałalliśmy strategię przytulanek co dwa dni w dniach płodnych. Może mojego M plemniczki muszą się zregenerować? Różnie ludzie piszą, niektórzy zachodzą przy codziennych, a inni twierdzą, że to szanse obniża wręcz i trzeba poczekać jeden dzień... Zobaczymy. Przy codziennym nic nie wyszło to może akurat się uda co dwa! :-)
A w tym cyklu mam piękny śluz już od paru dni. Jednak wiesiołek i siemię pomaga, ale nie w pierwszym cyklu tylko jak się dłuzej bierze...
Kajuta - to jesteśmy na tym samym "wózku" bo i my z mężem od października się staramy:) Razem damy radę! :) Aaaa i obie z Lublina jesteśmy! :)

witaj Jussastar:) tutaj od dawna Cię nie widzę:)

ciesze się ,że jesteś :)- na pewno Ci się uda- Wam wszystkim starającym:)my działaliśmy 2 dni przed i w dzień ovu - i się udało w drugim cyklu:)

KAS- kuruj się kochana:)

Witaj Kajuta:)- faktycznie awatarek jak naszej Kasi:)

ADA- gdzie jesteś?pączusie robisz dzisiaj??

ja już zjadłam 2 i mnie mdli :) zaraz popiję herbatkę imbirową:)

Witajcie :)
Bella czujemy sie dobrze mdlosci mi dokuczaja nie moge patrzec na herbate i mieso wrecz doprowadza mnie do szalenstwa wczoraj mialam incydent z psem zaatakowal mnie ale na szczescie jakos udalo mi sie obronic przed ugryzienie dzieki Bogu zawsze w torbie nosze gaz :) bo mam pecha zyciowego ze rozne typki mnie zaczepiaja i strach sie bac :)
Ile juz paczusi zjadlyscie ? Ja tylko jeden dzis mnie nie ciagnie wogole do jedzenia.
A Ty Bella jak samopoczucie juz niedlugo i kwiecien sie zbliza :)

Jussastar - witaj ponownie ;) dawaj termin @ zapiszemy ;)
Kajuta - witam ;) również poproszę o termin @ ;)

No ja polecam stosunki co 2 dzień u nas przy takich się udało ;)

Ja na pączki nie mam ochoty niestety ;/

Lista staraczek znajduje się na pierwszej stronie tego tematu w pierwszym poście idę uaktualnić ;)

Inis mąż robił jakiś rok temu badanie nasienia bo podejrzewali u niego żylaki jąder ale wtedy badania wyszły ok. Ja żadnych badań jeszcze nie robiłam, bo wszyscy powtarzają mi, że jeszcze za krótko się staramy i nie ma teraz sensu robić badań. Że po roku starań. Na razie jesteśmy na pokładzie tylko my dwoje :-)

Jussastar razem damy radę. Najważniejsze to być pozytywnie nastawionym. Swoją drogą nie wiedziałam, że aż tak ciężko zajść w ciąże. Zawsze mi się wydawało, że skoro inni wpadają po jednym niezabezpieczeniu się to mi też pójdzie bardzo szybko. :rofl2:

Kajuta - grunt, że żołnierzyki ok :-) Podziwiam cierpliwość, ja już przy 4 cyklu bez rezultatów wzięłam się za chodzenie po lekarzach i w sumie dobrze zrobiłam, bo wyszło trochę rzeczy do regulacji - a to wszystko trwa. Obecnie badanie pokazało wysoki poziom prolaktyny. Ale fakt faktem, macie czas, nigdzie się nie spieszy :)

My też tylko we dwoje ;-) i odkąd zaczęliśmy się starać to korzystamy z tego jak tylko możemy bo nie wiadomo jak długo jeszcze hehe :-D

reklama
Do góry