reklama

Starania po raz pierwszy :)

Kasia - szarlotką to się mogę podzielić :)
Fifka- znam ten ZUSowski ból :/
Mineralna - no faktycznie jak tajfun, to nie da rady nic upichcić :no:

A u mnie podobnie jak u Mineralnej :) słoneczko jest, a stopni o 10 mniej niż wczoraj :D jupi!! tak to ja mogę funkcjonować i od razu Kalinka się więcej rusza :)

reklama
Dagne: a ja akurat zrobiłam ciasto z nektarynkami ciasto wyrobiła mi maszyna i wlałam do blachy ale ja mam taki garnek fajny i na gazie sie robi :)

więc maszyna zrobiła wylałam ciasto do garnka poukładałam owoce i na gaz i sie robi ^^

bo ten garnek to robiony z nano-biotanu są super taka oszczędnośc kasy że szok

co tam sie dzieło dziewczynki ??
wróciłam z miasta i objadłam sie jak dzika świnia, teraz czekam czy pawik przyjdzie czy nie:-D

czekam na mężusia i na torcik jedziemy - to znowu sie objem - bedę chodziła jak słonica

Hej kobietki.

Od tygodnia wiem,że jestem w ciąży wizyte u ginekologa mam dopiero na 23 września. Koleżanka doradziła mi zebym kupila sobie kwas foliowy czy on faktycznie jest mi potrzebny i do czego. Czy powinnam sie wstrzymac do wizyty czy moze isc do innego prywatnie wcześniej..?

To moja pierwsza ciąża i potrzebuje wskazówek.. :P

mineralna: no wiesz, zawsze muszę sie pilnować bo mam tendencje do tycia, więc sobie powiedziałm ze jak bede w ciazy to wpie ...przam ile wlezie;-)

krucha: z tego co sie orientuję to kwas foliowy bierze sie juz nawet 3 miech przed ciaza, wiece jesli nie brałas to teraz obowiązkowo

słyszałyście Adele - set fire to the rain, bo ja uwielbiam ta piosenkę , tylko chce mi sie przy niej płakac ,

Ostatnia edycja:
reklama
Krucha lec po kwas foliowy bo bez niego dziecko może mieć wady cewy nerwowej. A tak pozatym gratuluje.kiedy miałaś ostatnia miesiączke?
powinnłas brac kwas foliowy 0,4mg raz dziennie przez trzy pierwsze miesiące generalnie jak chciałaś dziecka to nawet 3 miesiace przed zajściem powinnłas brać. Bo przeciez nie chcesz by twoje dziecko urodziło się z jakąś wada prawda?

Lamia: Widzisz ja mam prawie 24 tydzien a nie tyje czasem kilogram dwa ale za jakis czas znów je zrzucam :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry