reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
to tak troche za dużo żeby Was nadrobić... ale postaram się w miarę regularnie Was odwiedzać :D póki co czekam na @ po miesiącu zastoju w starankach ... mam upławy zabrązowione od 3 dni kłuje mnie jajnik a od 5 bolą sutki ... nie mam zielonego pojęcia o co chodzi w tym wszystkim... Cieszę się że mnie przygarnęłyście...
witamy boze nie wiedzialam ze takie historie sa tak czesto az sie czlowiek zaczyna bac i placze... wspolczuje i zycze jedynie 2 kreseczek i zdrowego dziecka specjalne fluidki dla ciebie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~;-) czuj sie jak w domu pytaj o co chcesz zawsze poomozemy wysluchamy;-)

konstanty... superr gratuluje i zycze spanialych 8 miesiecy ;-)

nie zgadniecie nie mowcie bym zdjecia robila bo nie dam rady karton juz schowany dostalam od pacientki karton z ciuszkami czapeczkami i kilka skarpetek 2 niedrabki dresi dla starszego dziecka ogolnie pelno tego w roznych kolorach i wzorach do tego w kartonie byl spiwor trzeba nowy zamek wszyc i taki wklad do gondoli taka jagby kolderka mala i rozek ;-) i wszystko za free a w piatek da mi wozek nieznam koloru a ni firmy jedynie wiem ze 2 czesciowy za free i nic za to niechce kobieta jest kochana ;-) a i kilka bucikow bylo chyba 2 pary ;-) tego tyle ze nieda sie spamietac ;-) niemusze ciuszkow kupowac jedynie do szpitala nowe kupie ;-) bodziaki no i musze tylko kupic kombinezonik i wszystkie przybory kosmetyki ;-) ale jestem szczesliwa ze niewytrzymam dzisiaj ze szczescia ;-) kobieta ma fundacje dla kobiet w ciazy ;-) i mam by im pomagac ;-) wiadomo uzywane ale niektore to ciuszki same markowe h&m metki byly;-) a kumpela moja dala mi buciki 3 pary jednetakie na polrocznego skrabka a2 skarpetkowe ;-) a 3 sandalki ;-) i grzechotki pozytywki itd ;-)ale dobrydzien choc zaczol sie spoznieniem do pracy i wymiotami...

10 powodów dlaczego dobrze że jest Ael:
1. Pokaże
2. Doradzi
3. Wstrząśnie
4. Ustawi w pionie
5. Przytuli (do cyca)
6. Zawsze powie coś mądrego
7. Rozśmieszy
8. Pocieszy
9. Wytłumaczy łopatologicznie
10. Pogodę przepowie

No wariatka jedna :-D :*

Witam nową staraczkę i życzę szybkiego zafasolkowania :-)

Pogoda mnie ululała i od 20 przysypiam jak głupia. W paczce przyszły poszewki do pościeli, śpiwór do wóżka, koce i prześcieradło. No i jutro znowu czekamy na następne rzeczy :-)
Jeszcze znajoma z Krakowa prześle mi paczkę ubranek po chrześniaku :-)

Rozczochara ale co to jest ten zespół antyfosfolipidowy? Co do konfliktu to robiłam badania i jak na razie mój organizm nie reaguję na dziecko. Zresztą podobno przy pierwszej ciąży nie ma zazwyczaj problemów.

Jeju mały się nie rusza... a jest wieczór... Jak jutro będzie znowu taki cichy (specjalnie zostane w domu żeby odpocząć) to już na środę umówię się na wizytę. Wiem, ze to jeszcze nie czas na liczenie ruchów... ale kurcze przez ostatnie parę dni szalał tak,ze praktycznie nie było długich przerw miedzy ruchami. A teraz? Coś tam się lekko kręciło, ale ani jednego kopniaka... (no może rano parę było jak się ze swoim kłóciłam...)

Fifka a te badania robiłaś na własną rękę?? bo ja też mam konflikt ale ginekolog nie skierował mnie na żadne badnia...

ja tez mam konflikt ja mam minus maz plus i tez mnie nie wyslali na zadne badania tylko powiedzieli ze zastrzyk przy porodzie dostane

Nie... ja dostałam skierowanie... to się dokładnie nazywa "odczyn coombsa"
Odczyn Coombsa pośredni wykrywa przeciwciała w surowicy matki, bezpośredni - przeciwciała opłaszczające krwinki czerwone noworodka. Obecność przeciwciał anty-Rh w surowicy matki jest dowodem jej uczulenia na czynnik Rh (choroba hemolityczna noworodków).

Ja mam nawet wpisane to do Karty ciąży.

reklama
u mnie to jakos samo wyszło jak mi zbadali grupe krwi odrazu powiedzieli że jest konflikt nie miałam skierowania na inne badania a zespół antyfosfolipidowy wykrywa sie badając krzepliwosć krwi w ciąży. Normalnie idziesz do lekarza i prosisz o takie badanie... czasami trzeba za nie zapłacić to zalezy od ośrodka zdrowia. ja miałam badania zaraz po porodzie i badania po pół roku. okazało się że po porodzie miałam skrzepy we krwi a po pół roku nie było ich ale krew była gęsta. mój lekarz powiedział że to znak że zespół ten uaktywnia mi się w ciąży i że mam się zgłosić po leki jak już uda mi się zajśc w ciążę .

Do góry