• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Może mnie zlinczujecie, może nie zrozumiecie, ale założyłam nowy wątek. https://www.babyboom.pl/forum/przys...i-rozwiniecie-starania-po-raz-pierwszy-53668/
Tak jak napisałam tam, nie zamierzam rezygnować z tego, bo mi tu dobrze, ale tamten... czułam wewnętrzną potrzebę. Zrozumiem, jak ktoś zostanie tu, zrozumiem każdą decyzję, bo nie chcę nikogo zmuszać.

Naciuszka, naprawdę nie było to spowodowane Tobą. Wiele, wiele razy był podejmowany ten temat, ja to po prostu zrealizowałam. Każdej z Was ogromnie kibicuję i wiem, że żadna nie powie, chyba, że w złości, a potem przeprasza idźcie sobie brzuszki...

reklama
FIONA- gratulacje :) super,że wszystko ok:) no i że chłopak..macie już imię?

Neciuszka- zrob test owulacyjny (chyba ze dupek moze go zaburzyc to nie). Ale najlepiej to sugeruję dużo serduszek i tyle :)

Powiedzcie mi na czym polegają badania prenatalne w okolicach 12 tygodnia ciąży?

zafasolkuję to badanie to określenie ilości płynu w fałdzie karkowym (tzw. przeziernośc karku) - często przy chorobach serca i np. Zespole Downa ten fałd jest powiększony, bada się także obecność kości nosowej - u dzieci z Zespołem Downa na ogół jej nie ma, no i na tym badaniu można już stwierdzić obeność dużych anomalii u dziecka, np. przepuklin.
To jest chyba najważniejsze badanie i najlepiej wykonać je po skończonym 11 tc i przed skończonym 13 tc.

Witajcie kobitki my juz po Usg Bedzie synus ma 21 cm i wazy 550g moj M wniebowziety....Jest zdrowy wszystko ma na swoim miejscu bez zadnych przeciwskazan...Macica zamknieta, szyjka długa bez zastrzezen.....

eeeee, ale fajnie!!! Zazdroszczę Ci, że jesteś już po badaniu. Ja mam jutro o 11, jupiiiii! nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że mały uparciuch pokaże, że co mam między nogami no i oczywiście, że wszystko z nim w porządku :)

Nie zadręczam się kochanie w sumie to pytanie było z ciekawości. Za dużo mnie wczorajszy i dzisiejszy dzień kosztował. Co ma być to będzie. Szczerze mówiąc wczoraj chyba po raz pierwszy w życiu miałam orgazm prawdziwy i to był najpiękniejszy wieczór i najczulszy jaki od dawna spędziliśmy. Kochanie nie pracuję nigdzie, dorabiam sobie tylko prowadzeniem papierów i pisaniem prac licencjackich i mgr,

Neciuszka ja pytam bo sama po sobie wiem, że jak straciłam prace(tzn. pracowniczka z macierzyńskiego wróciła no a dla mnie miejsca brakło) i zaczęłam siedzieć sama w domu to zaczęłam właśnie tylko liczyć. I to nie dni płodne itd tylko czas do następnego testu. teraz tak mówisz, że się nie zadręczasz ale ja widzę, że troszkę za dużo się stresujesz tym wszystkim. Znajdź sobie jakieś dodatkowe zajęcie jeśli da rade.
Ja swojego czasu jak juz mi zajęc brakowało sprzątałam chałupę calusieńką po pare razy w tyg. No ale miałam jakieś zajęcie, Ty możesz wymysleć coś innego

A i pamiętaj monologi są the best! Ja se tam często taki monolog strzelam

Ostatnia edycja:
reklama
Dziurko zajęcia owszem teraz mam mniej. To się zmieni za jakiś miesiąc.

Monologi? To był mój pierwszy w sumie, czy ostatni nie wiem. To wszystko wygląda na nakręcanie się i wogóle tylko do końca tak nie jest. Nic nie jest tylko białe lub tylko czarne. Potrzebuję po prostu wsparcia dlatego tutaj jestem choć próbowałam na wielu forach tylko tutaj mnie tak ciepło przyjęto i mogłam liczyć na kogoś. Choć siedzę w domu pełnym ludzi czuję się samotna często a już tym bardziej niezrozumiana. Dziś wszystko było nie tak, jutro będzie nowy dzień jak ktoś mi napisał dziś w sms :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry