• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Magda jak to też? A czym jeszcze nie będzie? I jakże on robił te foty?

Ael bo widzisz, ja wiem,że teraz nie mogę bo dzidzie i w ogóle ale chciałam od dawna to wszystko zakupić i robić sobie i mamie mojej bo mówiła że kiedyś chciałaby spróbować. No i własnie ja się na tym nie znam i chciałam się poradzić co kupić, jakie i ile to będzie kosztować

reklama
Ael bo widzisz, ja wiem,że teraz nie mogę bo dzidzie i w ogóle ale chciałam od dawna to wszystko zakupić i robić sobie i mamie mojej bo mówiła że kiedyś chciałaby spróbować. No i własnie ja się na tym nie znam i chciałam się poradzić co kupić, jakie i ile to będzie kosztować

Znaczy jeśli robić teraz to niby możesz, tylko trzeba kupić takie np żele lepsiejsze, to już w tym temacie Atanek będzie wiedzieć. Druga sprawa czy Ty chcesz doklejać tipsy, czy na formie robić takie paznokietki, bo cenowo też różnica. No i trzeba kupić lampę UV do utwardzania żelu/akrylu i innego tego badziewia, pędzelki, pilniki muszą być konkretne i dużo, płyn do odkażania i przecierania, formy papierowe, waciki, ozdoby, żele przezroczysty, biały do maniukiuru i ewentualnie jakiś kolor jak będziesz chciała, olejek na wykończenie. No to nie jest tani interes. Jak nawet samą lampę znajdziesz w miarę cenowo to drugie tyle a nawet więcej pójdzie na całą resztę. Więc najlepszym wyjściem jest poszukanie hurtowni czy na żywca czy na allegro i zapłacić za wszystko hurtem albo negocjować rabaty i zniżki. Sama lampa to koszt ok 150 zł, można kupić tańszą ale na jak długo podziała? A te żarówki uv to też tanie nie są. Sam jeden zwykły przezroczysty żel to koszt 15-20 zł, a tego trzeba przynajmniej 2 słoiczki bo zużywa się najwięcej.

A jeśli się kochana zdecydujesz, wieczorem mogę poszukać Ci parę perełek na allegro czy tablicy, jakieś tańsze rzeczy, w końcu w szukaniu takich rzeczy jestem mistrzem :-D

Ostatnia edycja:
Sil a nie pamiętam. Ale jak zapomniałam to wstyd i hańba!

Ael że co, że jak....o matko ile tego.
Znaczy się tak. Mam tu niedaleko hurtownie niby taką jakąś i pytałam tam o lampę to mi powiedzieli, że taka z suszarką koło 100 zł. Nie wiem czy dobra czy nie bo się nie znam. Ja parę razy robiłam u kosmetyczki to mi doklejała więc chyba takie. Kurde a które lepsze? No ale wolę nawet zainwestować niż za każdym razem 100 odpalać kosmetyczce.

to ja się zdecyduję po wypłacie bo to mnie pewnie po kieszeni pociągnie a dziś troche już wydałam
no i się nauczyć muszę jak to się robi

Ostatnia edycja:
Ja nie do końca pamiętam, ale chyba ona zmieniała termin i się martwiła, że nie zobaczy jeszcze nic :)

No i jeszcze byś mogła koleżankom robić to i grosz by wpadł :)

Magda, a Ty tak jakoś się wyklarowałaś w którąś stronę z M?

Sil a to koleżankom to jakby się trafiło. Ale to muszę dobrze już umieć żeby którejś do zupy nie wpadł taki pazurek.
Nie kojarzę żeby Zafasolkuję coś pisała.
Magda to Ty cyknij foty i nam jeszcze pokaż.
Mężem. A na co Ci mąż:P

Magda, a gadałaś coś z nim, czy nadal ciemny jak tabaka w rogu?

Dziurko, mąż się przydaje na.... hm.. na co się mąż przydaje... bo na seks to można nie z mężem... przytulać też... no kurcze, wychodzi że mąż nieprzydatny jest :P

a co do Zafasolkuję, to mogę się mylić bo ja dziś zakręcona jak żarówka

reklama
Sil a to koleżankom to jakby się trafiło. Ale to muszę dobrze już umieć żeby którejś do zupy nie wpadł taki pazurek.
Nie kojarzę żeby Zafasolkuję coś pisała.
Magda to Ty cyknij foty i nam jeszcze pokaż.
Mężem. A na co Ci mąż:P
No nie wiem, ale kurde chciałabym wkońcu męża, bo ja tu najbardziej odstaje na wątku :-p zapsiona singielka hahaha :-)
Magda, a gadałaś coś z nim, czy nadal ciemny jak tabaka w rogu?

Dziurko, mąż się przydaje na.... hm.. na co się mąż przydaje... bo na seks to można nie z mężem... przytulać też... no kurcze, wychodzi że mąż nieprzydatny jest :P

a co do Zafasolkuję, to mogę się mylić bo ja dziś zakręcona jak żarówka

Nie wiem na jaki temat, na to ze zgrzeszyłam nie rozmawiałam z nim, na temat tego,żeby sprzątał a i owszem, od wczoraj obiecuje ,że weźmie się za łazienkę i kuchnie, ale jak ja się wq... i ja się wezmę to będzie to raczej koniec naszego związku..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry