• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Cześć dziewczyny!!!
W końcu znalazłam odpowiednie forum dla siebie, już raz zapisałam się, ale okazało się, że to jest forum dla przyszłych mam ale w Polsce. A mnie zależało na konkretnych poradach przyszłych mam lub na razie starających się, ale mieszkających w Anglii. No i chyba w końcu dobrze trafiłam.
Widze, że Wy już zaznajomione jesteście;-) a ja tu taka nowa:-D
To może troszkę o sobie...tak jak wskazuje temet tego wątku...też jestem starającą się o dzidzie, no nie ja sama, razem z moim partnerem:) Teraz mam 3 cykl po odstawieniu tabletek anty, lekarka powiedziała mi, że jak odstawię, to zaraz w pierwszym miesiącu zajdę w ciąże. Miałam obawy czy nie za wczesnie, chodziło mi, czy organizm nie powinnien się oczyścić z tej chemii, no ale gin powiedziała, żeby nie czekac, bo póżniej może być rezregulowany cykl i będzie problem. Tak więc posłuchałam lekarze, zaraz po odstawieniu poczyniliśmy starania...a tu nic. Drugi cykl i znowu nic. Wiem, że to jeszcze za wczesnie na panikę, ale wiecie, jak się tyle czekało, a pózniej się chce, a nie wychodzi...no same wiecie. W tym miesiącu zrobiłam testy owujacyjne. Pogubiłam się w tym, bo moje ciało pokazywało, że mam owulację, a na teście nic nie było, już nie wiedziałam w co wierzyć czy w swoje obserwacje czy w test. Aż w końcu zrobiłam ostatni test z opakowania, tak bez przekonania, bo byłam pewna, że już po owulacji, a tu suprise!!!! pokazały się 2 kreski!!!! No to ja wczoraj faceta w obroty, a łatwo nie było, bo zmęczony po pracy a do tego chory....no ale jesteśmy po upojnej nocy i teraz trzymajcie kciuki, zeby za 2 tyg test ciążowy wyszedł pozytywnie:happy: W razie gdyby jednak się nie udało, liczę na słowa pocieszenia i otuchy, bo kto zrozumie lepiej starającą się, jak nie druga starająca.
A dziś mam wolne, więc poczytam od początku Wasze historie, żeby Was trochę poznać, bo na razie nie wiem co...kto...gdzie...:-)
Miłego weekendu dla wszystkich!!!

reklama
Witam się i ja:-D
zaraz pod prysznic, śniadanie i do pani klientki;-)
witam nową staraczkę i trzymam kciuki za powodzenie misji:-D

aaa jak Dziurka jednak się nie zdecyduje na ten zestaw do tipsów to może ja go wezmę:tak:

Ael siedziała w nocy to tera śpi.

Mamuniu, co mi się śniło w nocy. Obcy chłop mi się śnił! Normalnie :szok:

Łooo ludzie raz mnie facet o 5 nie obudził to się wyspałam i tera tęsknią! o cholery jedne!
Mnie też się obcy facet śnił, najlepsze że miałam się z nim seksić. A jak się z Pablo obudziliśmy to się mu oddałam, biedaczek miał tydzień celibatu XD

Dziewczyny pomocy jak próbować i czym wyczyścić garnek co go wczoraj przypaliłam może jeszcze go odratuję.

Sól by zakryła dół garnka i całe opakowanie sody oczyszczonej, to zalej wrzątkiem i zostaw na kilka godzin. Powinno się zmyć, mnie zawsze ta mikstura pomaga.

Cześć dziewczyny!!!
W końcu znalazłam odpowiednie forum dla siebie, już raz zapisałam się, ale okazało się, że to jest forum dla przyszłych mam ale w Polsce. A mnie zależało na konkretnych poradach przyszłych mam lub na razie starających się, ale mieszkających w Anglii. No i chyba w końcu dobrze trafiłam.
Widze, że Wy już zaznajomione jesteście;-) a ja tu taka nowa:-D
To może troszkę o sobie...tak jak wskazuje temet tego wątku...też jestem starającą się o dzidzie, no nie ja sama, razem z moim partnerem:) Teraz mam 3 cykl po odstawieniu tabletek anty, lekarka powiedziała mi, że jak odstawię, to zaraz w pierwszym miesiącu zajdę w ciąże. Miałam obawy czy nie za wczesnie, chodziło mi, czy organizm nie powinnien się oczyścić z tej chemii, no ale gin powiedziała, żeby nie czekac, bo póżniej może być rezregulowany cykl i będzie problem. Tak więc posłuchałam lekarze, zaraz po odstawieniu poczyniliśmy starania...a tu nic. Drugi cykl i znowu nic. Wiem, że to jeszcze za wczesnie na panikę, ale wiecie, jak się tyle czekało, a pózniej się chce, a nie wychodzi...no same wiecie. W tym miesiącu zrobiłam testy owujacyjne. Pogubiłam się w tym, bo moje ciało pokazywało, że mam owulację, a na teście nic nie było, już nie wiedziałam w co wierzyć czy w swoje obserwacje czy w test. Aż w końcu zrobiłam ostatni test z opakowania, tak bez przekonania, bo byłam pewna, że już po owulacji, a tu suprise!!!! pokazały się 2 kreski!!!! No to ja wczoraj faceta w obroty, a łatwo nie było, bo zmęczony po pracy a do tego chory....no ale jesteśmy po upojnej nocy i teraz trzymajcie kciuki, zeby za 2 tyg test ciążowy wyszedł pozytywnie:happy: W razie gdyby jednak się nie udało, liczę na słowa pocieszenia i otuchy, bo kto zrozumie lepiej starającą się, jak nie druga starająca.
A dziś mam wolne, więc poczytam od początku Wasze historie, żeby Was trochę poznać, bo na razie nie wiem co...kto...gdzie...:-)
Miłego weekendu dla wszystkich!!!

Witam nową staraczkę i szybkiego zafasolkowania życzę. Twoja gin miała rację, często zdarza się tak, że od razu po odstawieniu tabletek można od razu zajść ale nie zawsze. Głowa do góry, wyluzujcie się z facetem, nie starajcie się na siłę to będzie kwestia czasu :-)

Witam nową staraczkę :) ano nie zawsze odrazu po odstawieniu się udaje ja jestem dwa cykle po i cisza :-D

Muszę go jakoś spróbować odratować lecę zasypać solą i sodą w takim razie :D Dzięki Ael :)

Cześć dziewczyny i witam nową staraczkę :) Katiuszko- przeczytałam już masę materiałów natemat owulacji i testów LH. Wyciągnęłam taki wniosek,żeby zawsze na początku brać pod uwagę wskazania temperaturowo-śluzowe. Dopiero potem można rozważać LH. Podobno te dwie zmienne polegające na własnej obserwacji są niezawodne (a jak umiesz monitorować szyjkę to już w ogóle :) ). Życzę Ci powodzenia, ale namawiam do wnikliwej obserwacji swojego organizmu. Mój cykl jeszcze też jest zwariowany, bo dopiero 3 mc temu odstawiłam Evrę :)

Hej! Witam się sobotnio:-)
Witam też nową staraczkę:-) Łooo w jeden dzień może byc ciężko z nadrobieniem wszystkich postów tak od początku:-)
U mnie dziś dzień lenia, jak to w sobotę. Muszę się zabrać za obiadek, ale póki co mi się nie chce:-) Ale spoko, mam sporo czasu jeszcze:-)

reklama
Witam nową staraczkę :) ano nie zawsze odrazu po odstawieniu się udaje ja jestem dwa cykle po i cisza :-D

Muszę go jakoś spróbować odratować lecę zasypać solą i sodą w takim razie :D Dzięki Ael :)
OOO! to tak jak ja:) mam nadzieję, że nam się uda jednocześnie, fajnie by było dzielić się obserwacjami i wiadomościami na temat ciąży:-)
A co do spalonego garnka, to ja zawsze używam takich metalowych gąbek Brillo, zawsze wszystko nimi zeskrobię, nawet z delikatnych rzeczy, tak więc do garnków nadaje się idealnie. A jakby to spalenie było bardzo mocne, to dodaj soli, sody albo mleczka do czyszczenia, powinno pomóc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry