• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
zawsze identycznie tak samo.. 7:15 przed wstaniem z łóżka.. może termometr mi źle działa ;p
Generalnie to dezynfekuje go codziennie wrzątkiem..ale tylko końcówkę.. ale dziwnie..bo nigdy nie pokazuje dwa razy pod rząd tej samej temperatury.. np. pokazuje 36,4'c a jak drug raz zrobię to 36,38...

Ale generalnie na portalu 28 dni przejrzałam z 50 wykresów babeczek którym się udało w danym cyklu.. i generalnie nie ma norm.. Jedna ma 37 od owu..a drugiej spada i tez miała fasolkę..
Dokładnie przeanalizowałam te wykresy i doszłam do wniosku,że nie można wyciągnąć żadnych wniosków. Jednak jak teraz nie wyjdzie to pójdę do mojego gina. Niech zrobi usg i zobaczy co w trawie piszczy :D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam kilka pytań, kiedyś wstawiałyście linka gdzie było jakie leki można brać z podziałem na kategorie. Mogę prosić poczytać chciałam :)

I gdzieś mi się o oczy obiło że wątróbki nie można, a ja tak uwielbiam.

Jak się czuję? Szczęśliwa, chociaż reakcja teścia trochę dziwna była ale trudno, teściowa to nas wyściskała i kilka razy usg oglądała. A ogólnie to pół na pół z tym niedowiarkiem :)

Ostatnia edycja:
neciuszka: leki to nie weim ,a wątróbke to nie mozna bo ma duzo wita,. A a ona w nadmiarze szkodzi dziecku. Oj jak raz sobie zrobisz na obiad to pewnie nic się nie stanie.

dziurka: no ja sobie humoru nie poprawię , bo nie mam głosników w prac yw kompie :-(

Ostatnia edycja:
zawsze identycznie tak samo.. 7:15 przed wstaniem z łóżka.. może termometr mi źle działa ;p
Generalnie to dezynfekuje go codziennie wrzątkiem..ale tylko końcówkę.. ale dziwnie..bo nigdy nie pokazuje dwa razy pod rząd tej samej temperatury.. np. pokazuje 36,4'c a jak drug raz zrobię to 36,38...

Ale generalnie na portalu 28 dni przejrzałam z 50 wykresów babeczek którym się udało w danym cyklu.. i generalnie nie ma norm.. Jedna ma 37 od owu..a drugiej spada i tez miała fasolkę..
Dokładnie przeanalizowałam te wykresy i doszłam do wniosku,że nie można wyciągnąć żadnych wniosków. Jednak jak teraz nie wyjdzie to pójdę do mojego gina. Niech zrobi usg i zobaczy co w trawie piszczy :D

To chyba będzie najlepsze wyjście, bo ja naprawdę nie wiem.... Ja króciutko mierzyłam temperture, wolałam testów owu używać.

Neciuszka
to nie prawda że wątróbki nie można... Nie można to alkoholu i paprierosów... wątróbki nie można jeść dużo i często. Bo ma co prawda dużo potrzebnego żelaza ale też sporo witaminy A która szkodzi ciąży. ; to nie znaczy że w ogóle jeść nie można... Zaraz poszukam tej strony co pisałaś.

A Ael pewnie dopiero jest na zapisie do szpitala. Dlatego nic nie piszę, da znać pewnie dopiero jak będzie wolna... Takie procedury pierwsze badania itp sporo trwają...

reklama
neciuszka:
"Stałym składnikiem diety w okresie ciąży powinna być wątróbka.
NIEPRAWDA. Kiedyś wierzono, że wątróbka ze względu na wysoką zawartość kwasu foliowego korzystnie wpływa na rozwijający się organizm. Dziś raczej się ją odradza, gdyż zawiera też bardzo dużo witaminy A, jej przedawkowanie zaś może powodować wady płodu.
Jeśli ktoś lubi wątróbkę, od czasu do czasu może sobie na nią pozwolić. Na pewno natomiast nie ma sensu objadać się nią „dla dobra dziecka".

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry