• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Właśnie zafasolkuję tak czytam.... i że to serce teraz widać na usg. bzdura jakas. U mnie jest dziecko u Ciebie zarodek
Tydzień temu było dziecko ;-) teraz się zmieniło w zarodek :-)
A serce to ja widziałam w 6 tygodniu :-)

tak sobie myślę czy aby na pewno będzie mnie badał usg tylko po brzuchu, bo ja nie chce dopochwowego,
ciążówki a czy w późniejszych badaniach miałyście jeszcze dośrodkowe usg????????????

to jak ja pójdę teraz w 10 tygodniu i 2 dniu, to znów mi USG zrobi?

reklama
zafasolkuje: no właśnie ja sama nie wiem, bo jak byłam w 5 tyg, to robił mi inny gin tylko dopochwoe, 14wrzesnia poszłam państwowo i tam w gabinecie nie było nawet usg, wiec sie do niego zapisałam prywatnie na dzisiaj na usg, ale nie wiem jakie to ma byc, a potem mam iść do szpitala znowu ale nie wiem za ile dni, dzisiaj sie moze dowiem
A wogóle czy to moje usg teraz to ma bys jakieś szczegółowe czy normalne ogólne, bo coś dziewczyny pisłay ze około 12 tyg jakies ma byc inne usg wiec juz nie wiem

zafasolkuje: no właśnie ja sama nie wiem, bo jak byłam w 5 tyg, to robił mi inny gin tylko dopochwoe, 14wrzesnia poszłam państwowo i tam w gabinecie nie było nawet usg, wiec sie do niego zapisałam prywatnie na dzisiaj na usg, ale nie wiem jakie to ma byc, a potem mam iść do szpitala znowu ale nie wiem za ile dni, dzisiaj sie moze dowiem
A wogóle czy to moje usg teraz to ma bys jakieś szczegółowe czy normalne ogólne, bo coś dziewczyny pisłay ze około 12 tyg jakies ma byc inne usg wiec juz nie wiem
teraz takie zwykłe, albo dowci.pne
około 12 tygodnia mozesz iśc na 3D, gdzie badają przezierność karku dzieciątka - takie częściowo prenatalne.

Lamia te badanie to badanie genetycznie które robi się miedzy 12-14 tygodniem i nie nie moze teraz ci tego zrobić bo nic nie będzie widać. Nie bez powodów jest ustalona granica... Ja raz byłam na Usg i dziecko miało 1cm a tydzień później już 2 cm.... jak widzisz to dość duża różnica... dziecko z tygodnia na tydzień bardzo sie zmienia.

Co do Usg to ja do 17 tygodnia miałam dopochwowe Usg bo ono jest dokładniejsze i lepiej widać dzieciaczka który jest baaardzo nisko osadzony. Połóż się na plecach i wymacaj kość łonową od niej jakieś 2cm jest górna część macicy a maleństwo jest gdzieś po środku. Ciężko go tam przez brzuch przyłapać. Dopiero w 20 tygodniu maleństwo jest pod pępkiem a górna ściana macicy znajduję się na jego wysokości.

Zafasolkuję
, to czy będziesz miała Usg zalezy od lekarza. Ja na poczatku Usg miałąm co dwa tygodnie robione. Teraz raz w miesiącu.

zafasolkuuje: zaczęłam czytać na temat tego badania przeziernosć i itylko stracha nabrałam, dotychczas nie myslałam o żadnych chorobach dziecka, a teraz mam metlik,

reklama
Jestem spowrotem na dole byłam chwilę. Ogólnie to wiedzą tylko rodzice i najbliżsi znajomi co za tydzień przyjeżdzają do nas. A dziadek wyleciał z tym tekstem jak powiedziałam że moim rodzicom jedziemy powiedzieć. Zabolało zresztą w sumie nie to jedno wczoraj, ale ta rodzina też jakaś taka mało uczuciowa raczej. Życzeń ani nic ani od małża ani od teściów, ale trudno od dziś też nie będę pamiętać o niczym :] Kurde jak w średniowieczu jakimś ciąża to wstyd czy co że mam czekać z informowaniem najbliższych aż rodzić zacznę czy co :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry