Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Heh Nala... czasem ludzie po prostu nie mają wyczucia... Ja rozmawiałam o tym z mamą bo ona ma "Parkę". Mnie i brata. To sama mówiła, ze z dziewcznką po prostu jest inaczej... ona na przykład teraz pogada ze mną o facetach, miesiączkach itp. Zawsze jak jeszcze z nią mieszkałam to pomogłam jej w gotowaniu, sprzątaniu itp. A syn jak to facet... ale to wcale nie znaczy ze syn jest mniej ważny... Bo syn np. pomoże przynieść ciężkie torby, razem z ojcem coś naprawią, pokoszą trawę w ogrodzie itp. Po prostu jest inaczej.
A śmieszne jest jeszcze stwierdzenie że córka jest dla matki a syn dla ojca... ale nie na darmo wzięły się powiedzenia "córeczka tatusia" albo "Maminsynek" Wszytsko zależy od wychowania i charakteru dziecka jak i rodziców...
Neciuszka aż mi się szkoda jego zrobiło... choć jak teraz wiem, ze tak czekali na wnuczkę to się jednak cieszę jeszcze bardziej ze to synek. Przynajmniej zostawią dzieciaka w spokoju...
A śmieszne jest jeszcze stwierdzenie że córka jest dla matki a syn dla ojca... ale nie na darmo wzięły się powiedzenia "córeczka tatusia" albo "Maminsynek" Wszytsko zależy od wychowania i charakteru dziecka jak i rodziców...
Neciuszka aż mi się szkoda jego zrobiło... choć jak teraz wiem, ze tak czekali na wnuczkę to się jednak cieszę jeszcze bardziej ze to synek. Przynajmniej zostawią dzieciaka w spokoju...
Ostatnia edycja:
mysle ze dobrze, jejuu juz bym chciala teraz poleciec do lekarza, zeby sprawdzic czy wszystko ok, ale pewnie i tak nic mi ciekawego na tym etapie nie powie
u mnie reakcje były trochę podobne bo mój mąż raczej nie ma żadnych kuzynek, mieszkamy we wspólnej kamienicy gdzie mieszkają również jego dwaj kuzyni i dwóch braci więc dziewczynki tu są przez każdego wyczekiwane! jednemu kuzynowi się udała córka więc jest "naj" a jak od nas usłyszeli, że będzie syn to zainteresowanie moją ciążą zanikło... obydwie babcie mojego męża bezpośrednio wyraziły swoje niezadowolenie, teść również, jedynie teściowa powiedziała, że ma 3 synów i chciałaby mieć wnuczkę ale wnuk też będzie cudowny i najważniejszy dla niej...