• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
nigdy mi nie powiedzieli ze chlopak na zadnym z usg a pisze ze ona bo od poczatku mam wrazenie ze to ona i na tym dzisiaj usg mnie sie tam wydawalo ze dziewczynka a on mowi ze sie nie wypowiada teraz... bo niechce mnie w blad wprowadzac a ja tak czuje i kazdy mi mowi ze masz dziewczynke ? a ja mowie niewiem ale tak czuje ;-)
a do tego test internetowy wiecej % pokazal na dziewczynke i test z sody oczyszczonej tez dziewczynke wiec zobaczymy ;-) a i moja mama mi wywróżyła wachadełkiem dziewczynke i moje wachadelko tez pokazuje dziewczynke ;-)

Ostatnia edycja:
Hejo:)
ALe śliczne brzuszki:-) Fajnie tak ogladać te Wasze krągłości
Mi od wczoraj dokuczają ostro te nadciągnięte więzadła,ledwło chodzę i dzisiaj leżę cały dzień. Powiem Wam że wczoraj mieliśmy szkołę i byłam w sumie zaskoczona tym co mówiła pielęgniarka. Tematem była kąpiel maluszka. Powiedziała jakie kosmetyki używać oraz obalała mity. Zawsze mi się wydawało że maluszka trzeba oliwkować po kąpieli..otóż nie. Do miesiąca oszczędnie z tą chemią chyba że lekarz zaleci inaczej.
Pokazywała też fotki pępuszka i jak o niego dbać...jeju jak patrzyłam na to, to jedyne co miałam w głowie to ból maluszka ale ponoć dziecko tego nie czuje.

U lekarza rozmawiałam sobie z kobieta która jest w 36 tyg. i lekarz powiedział że raczej urodzi wcześnie co jest ostatnio normą. Tak 3 tyg.przed terminem mamusie się rozpakowują . Myślę że teściowa może mi wykrakać maluszka pod choinkę :-)

Naaluś, mam dokładny wykres temperatur.. no i patrząc na serducha - po prostu strzeliłam ;p Na USG potwierdziło mi moje obliczenia.. ale wiadomo,że to może być - + 1 lub 2 dni..

a! a owulacje miałam jedną.. okazało się że tamta wcześniej to nie owulacja..

A ja mam ochotę na wszystko i jem wszystko.:-)
o widzisz, no to masz dobry strzał :-) Mi we wtorek ginekolog oszacowal dzidzisia na 4 dni straszego niz wg miesiaczki. Masz szczscie ze mozesz jesc:/ ja najgorsze ze na prawde czuje sie juz glodna, ale jak tylko pomysle sobie o jakims jedzeniu to mam mdlosci i wszystko wydaje mi sie obrzydliwe, przez tydzien mialam tak tylko rano, od 3 dni cala dobe :zawstydzona/y:

Nala skarbie witam w klubie. Też mnie mdli całymi dniami, a jedzenie jest feeee, tylko zupy i zupy ;) dziś pomidorowa ;) chociaż zjadłam ziemniaków z kapustą kiszoną bo mi teściowa wcisnęła

A tak ze dwa trzy tygodnie, ale odpukać dziś już lepiej jest i jakoś tak mniej. Każda z nas inaczej będzie przechodzić. Przejdzie kochana z końcem I trymestru a może i wcześniej :) jedz to na co masz ochotę byle byś jadła, mnie jeszcze wchodziły serki danio waniliowe. Ale np w kuchni nie mogłam przebywać ani lodówki otworzyć jak już na wdechu :-D

martoszka są kobitki co wogóle nie mają mdłości ani nic na początku ciąży

reklama
Atanku z tego co pamiętam to po którymś z USG chyba około 16tyg (bo wiem, ze było bardzo wcześnie) pisałaś na forum, ze chyba chłopak.... tak mi się przynajmniej wydaje, ale spokojnie , nie zjedz mnie. Może mi się tylko wydaje ;-) W każdym bądź razie ja też czuje że w Twoim wypadku będzie dziewczynka

A co do jedzonka to ja właśnie upiekłam sobie parę placuszków ziemniaczanych a resztę upiekę przed powrotem męża z pracy. A w ogóle to się muszę pochwalić, że wczoraj byłam twarda i do samego końca nic nie przygotowałam mu do jedzenia :-p jaką miał minę zbitego psa... aż żal mi się go zrobiło ale za to dzisiaj (jak nigdy!!!!) to on mnie obudził śniadankiem :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry