reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

No ja już jestem w domu... no więc tak... jest nieciekawie... wychodząc z domu zasłabłam... ostatkiem sił poszłam do teścia prosić by mnie zawiózł bo boje się w takim stanie wychodzić z domu... serce oszalało... zmierzyłam ciśnienie a tam???? PULS 120!! Pojechałam do gina i puls spadł do 80... to już nie pierwszy raz kiedy mam takie dziwne objawy... najczęściej dzieje się to przed snem bo czasem aż w uszach słyszę walenie serca... podejrzenie... tachykardia serca... jutro ide na EEG...

Poza tym mały dorównał wielkościowo do 27 tygodnia (czyli suwaczek pokazuję dobry tydzień) Nadal jest chłopcem :-D i pytałam o tą wysokość macicy i faktycznie mam ją bardzo wysoko, ale to nic złego. Po prostu mały tak leży. Zamiast się kulić (jak to powinno wyglądać w tym tygodniu) to on się pręży i prostuje nóżki... stad tak bardzo rozciągnięta macica i wrażenie małego brzucha.

Pytałam o te bóle to powiedziała żeby brać nospe i magnez i ze póki są to jednorazowe skórcze nie ma paniki. To tak zwane skurcze przepowiadające i są normalne. Cukier super, badanie moczu też... no i to chyba tyle

reklama
Ja na szczęście dzisiaj humorek mam w miarę ale za to od rana zdążyłam się już tak narobić, że szkoda gadać. Posprzątałam całe mieszkanko bo podłogi to wyglądały jakby ktoś na nie narzygał, zrobiłam obiadek - klopsiki w sosie pomidorowym tylko ten sos jakiś taki mało pomidorowy mi wyszedł :-p no i puściłam i powiesiłam pranie a praktycznie to same skarpetki i bokserki mojego męża, dobrze, że się na czas zorientowałam bo potem nie ma i płacze, ze marna gosposia jestem :-D

Sil ja też tak zawsze robię, że idę do sklepu tylko po jedną, dwie najpotrzebniejsze rzeczy a zostawiam w kasie kupę kasy i do tego torbę mam ciężką jak cholera!

Mag to nie ładnie ze strony Twojego taty... powinien zdawać sobie sprawę z tego, że teraz Wam się przyda każdy grosz i to on jeszcze powinien w razie czego Wam pomagać a nie na odwrót :baffled:

Fifka to poleż sobie dziś w łóżeczku i troszkę się poobijaj!!! Cieszę się, że mały tak ładnie urósł, przynajmniej już nie musisz się martwić ;-) ja jeszcze muszę troszkę poczekać na wizytę :-p
A zdjęcia nie "wyżebrałaś"???

Ostatnia edycja:
moj stary to bajko pisarz jak ma siano pozyczyc od kogos a moj glupek dal sie w to zrobic mimo ze mowilam nie!!!! a teraz bedzie mial za swoje normalnie mnie szlak trafi bo wydatki co nie miara swieta tuz tuz cala reszta a w plecy 1000zl az zadzwonilam i go zbombardowalam a tata bez tlumaczenia ze teraz on nie wie co zrobic i jak oddac normalnie zaszlachtuje

ja chyba jakiejś depresji się nabawię, tak mi jakoś smutno, płakać mi się chce a z drugiej strony mam wk... na wszystko, a co gorsze to dopiero do pracy idę i do 22.00 niech mi lepiej nikt na odcisk nie nadepnie bo...
Do zobaczenia, jak będę miała chwilkę luzu to zaglądnę

Magdalena nie wyżebrałam bo jak dowiedziałam sie ze to z sercem to moze być poważny problem to jakoś wyleciało mi to z głowy... poza tym Usg było szybkie bo tylko sprawdziła wielkość i wysokość dna macicy.

fifka, fifka, to już teraz się nie denerwuj.

Wiem, że dzień mamy koszmarny i problemów masa, ale ponawiam pytanie
makaron, cycek, kalafior co z tego na obiad wykombinować, w razie czego coś dokupie. ktoś kiedy.s polecał zapiekanke a ja nie wiemjak sos zrobić, zeby to skleic

Ja wysuszyłam włoski, jaki dziki kolor teraz mam śmieszny taki. Dobrze że za tydzień fryzjera mam umówionego. Mnie pewnie dziś usg nie zrobi jak w czwartek byłam u tamtego pana.

reklama
Sil Ekg sory :-D Jutro się okażę czy to są okresowe zmiany czy serce cały czas jakoś nie zbyt dobrze pracuję...

Zafasolkuję ugotuj cycel, makaron i Kalafior :-D do tego ja bym zrobiła sos czosnkowy (stroszke śmietany bądź jogurtu, majonezu, wcisnąć czosnek i koperek) I będzie pycha :tak:

Edit: co ja piszę... fee nie gotuj cycka... usmaż go badź upiecz w przyprawach!

Ostatnia edycja:
Do góry