reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
to tak przy okazji moze mi wyjasnisz co to ta ciaza biochemiczna??
Najprościej tłumacząc, doszło do zapłodnienia, komórka podzieliła się tam parę razy, potem zaprzestała i została wydalona wraz z okresową krwią. Tak się po prostu dzieje w naturze, organizm wykrywa jakieś wady w komórce i ją usuwa.
Moja miała może z jakieś 2 tygodnie.

a czyli innymi słowy brutalnie pisząc mikroporonienie
Nawet nie, ginka mówiła, że o poronieniu mówimy gdy ciąża ma przynajmniej więcej tygodni, tak ok 8 tygodni.
Tak naprawdę do zagnieżdżenia nie doszło. Ale przynajmniej teraz mamy zielone światło by nadal się starać. Poza tym biochemiczna pokazuje, że zajść w ciążę się da. Wyniki na moją tarczycę mam porobione i są w normie :)

Nawet nie, ginka mówiła, że o poronieniu mówimy gdy ciąża ma przynajmniej więcej tygodni, tak ok 8 tygodni.
Tak naprawdę do zagnieżdżenia nie doszło. Ale przynajmniej teraz mamy zielone światło by nadal się starać. Poza tym biochemiczna pokazuje, że zajść w ciążę się da. Wyniki na moją tarczycę mam porobione i są w normie :)
a jeszcze jakies badania kazali ci zrobic??

tak cie wypytuje bo jak bede w polsce to na tarczyce sobie badania zrobie w sumie bo moja mama miala problemy z tarczyca i moze ja tez mam, w sumie tego badania nie robilam a moze tu jest powod ze nie wychodzi nic a od czerwca troche czasu jest

tak cie wypytuje bo jak bede w polsce to na tarczyce sobie badania zrobie w sumie bo moja mama miala problemy z tarczyca i moze ja tez mam, w sumie tego badania nie robilam a moze tu jest powod ze nie wychodzi nic a od czerwca troche czasu jest
Nie żeby wyszło, że Cię straszę, tylko w formie informacyjnej.
Niedoczynność tarczycy podwyższa poziom prolaktyny, która bardzo utrudnia zajście w ciążę. Jeśli chce Ci się dużo pić, masz suchą skórę, jarzysz trochę z opóźnieniem, ciężko Ci przyswoić informację i tyjesz mimo małego spożycia jedzenia to powinnaś jak najbardziej sprawdzić poziom tsh - hormonu produkowanej przez tarczycę.

Nie żeby wyszło, że Cię straszę, tylko w formie informacyjnej.
Niedoczynność tarczycy podwyższa poziom prolaktyny, która bardzo utrudnia zajście w ciążę. Jeśli chce Ci się dużo pić, masz suchą skórę, jarzysz trochę z opóźnieniem, ciężko Ci przyswoić informację i tyjesz mimo małego spożycia jedzenia to powinnaś jak najbardziej sprawdzić poziom tsh - hormonu produkowanej przez tarczycę.

hehe z jedzeniem to u mnie różnie suchej skóry nie mam itp ale moge tez miec nadczynnosc

reklama
hehe z jedzeniem to u mnie różnie suchej skóry nie mam itp ale moge tez miec nadczynnosc
Obajwy nadczynności:

• wzmożona pobudliwość nerwowa (nadpobudliwość)
  • zwiększona potliwość
  • nietolerancja gorąca
  • kołatania serca i tachykardia
  • duszność
  • uczucie osłabienia (często uczucie zmęczenia podczas chodzenia po schodach)
  • ogólna niechęć do wysiłków fizycznych i intelektualnych
  • utrata masy ciała
  • wzmożony apetyt
  • drżenie rąk
  • wytrzeszcz oczu
  • ciepła i wilgotna skóra
  • nieregularne miesiączkowanie
  • bezsenność
  • zahamowanie wzrostu
  • powiększenie tarczycy (wole tarczycy)

Nowe wątki

reklama