• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Starania po raz pierwszy :)

czesc dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie, dawno sie nie odzywałam ale Was podczytywałam :-) przede wszystkim gratuluje wszystkim nowym mamusiom :-) gratulacje Waszych wszystkich slicznosci i slodkosci, dzieciaczki przecudowne

reklama
Dziurko fajnie że zajrzałaś do nas:) Oby częściej :))))

Sama się zastanawiałam nad chustą ale sie boję :zawstydzona/y:. Może lepiej kupić nosidełko .
Mam do naszych mam pytanko,macie bądź miałyście problem z karmieniem butlą? Mój synek cały czas jest na cycusiu . Tylko po wyjściu ze szpitala ze dwa razy jadł z butli. Od maja chcę wrócić do śpiewania i chciałam aby przynajmniej raz dziennie Przemo nakarmił Igorka....i wielka dooopa. Mały wygina sie ,płacze i wypluwa smoka. Próbujemy po kilka razy dziennie bez rezultatu.
Może być bardzo głodny i nie tknie butli. Już podstępem próbowałam podać mu z cycem ale nie da się oszukać.

Z pozytywów rehabilitacja daje rezultaty! Iguś trzyma juz ładnie główkę a na dodatek podciaga się za paluszki do siadania. Jutro mamy kolejną wizyte i zobaczymy czy potwierdzą choć małą poprawę.

Powiem ci tak... z jednej strony elastyczną kupuje się tylko "na chwilę" aż się nauczysz wiązać i dziecko się do niej przyzwyczai (bo w niej jest wygodniej bo dziecko jest lepiej trzymane) ale jest bardzo komfortowa przy takim maluszku który jest jeszcze jak "kukiełka" bo łatwo mu głowe usztywnić, więc to zależy od ciebie. Ja się zastanawiam nad kupnem tkanej teraz bo Konrad waży już ponad 6kg i zaczyna mi troszkę "sprężynować"...

Za gorąco nie będzie na pewno... ta chusta jest cienka... w dotyku jak taki dobrej jakości t-shirt.

IWASKU a dajesz mu w butli Twój pokarm czy MM??? Bartuś też miał kłopot, tzn. po prostu nie chciał! Ale podawałam mu raz na jakiś czas herbatkę bo wiedziałam, że będę musiała iść na studia i będę odciągać pokarm ale mały będzie musiał go zjeść z butelki... no i w końcu się nauczył... najlepiej spróbować na bardzo głodnego! Odczekać jak najdłużej to może będzie mu już obojętne co ciągnie... :-p

A poza tym nie wiedziałam, że śpiewasz... :szok:

A ja obejrzałam sobie wszystkie filmiki, które mój małż nagrywał po porodzie małemu i się popłakałam!! Jak sobie pomyślę, że mógł jeszcze siedzieć 2 tygodnie a go na chama wytargali to jestem taka złaaaa!! :wściekła/y: no ale było minęło! Fajnie mieć taką pamiątkę :-p

Lecę się kąpać bo zaraz "przepis na życie" :-)

Ja mam tkaną i super się sprawdza, wiązań uczy się raz, dwa, a jak się załapie dobre wiązanie to główkę też trzyma :) i zawsze można dociągnąć. Kupowanie dwóch to moim zdaniem strata pieniędzy :)

Może w sumie racja... Ja Konrada nosiłam w niej niemal od samego początku to mi się elastyczna bardzo przydała i sobie chwalę fakt ze ją zakupiłam. W chuście elastycznej wysprzątałam cały dom przed świętami i na czworaka zasuwałam a mały ani drgnął. Teraz po domu dalej sobie ją chwalę, bo w niej Konrad jest mocniej trzymany, ale już na spacerze zaczyna mnie wkurzać bo podskakuję... nie jest źle choć Konrad ponad 6kg waży, ale jeszcze z 1-2kg i będzie w ogóle nie wygodnie po podwórku łązić, bo po domu pewnie jeszcze długo go ponoszę. Ja zamawiam teraz tą chustę:

NATIBABY -NAJWYŻEJ OCENIANA POLSKA CHUSTA,M (2288476903) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja bardzo dużo noszę małego w chuście więc warto w coś dobrego zainwestować.

Swoją drogą jak śmigam po mieście z małym spotykam się z bardzo miłymi komentarzami. Ostatnio w pracy męża zaczepiła mnie fizjoterapeutka to też wychwalała takie noszenie dzieci pod niebiosa. Nie wspominając właśnie o korzyściach emocjonalnych!

Zajrzałam dzisiaj do was na chwilę i odezwałam się w sprawie tych chust korzystając z tego ze mały śpi. Dzisiaj była tragedia... i chyba po raz pierwszy życiu miałam małego naprawdę dosyć... siedziałam i płakałam razem z nim... nie wiem co mu jest...

Ostatnia edycja:
reklama
Magdalena to jeszcze nie są najlepsze chusty... są też takie za 50zł, ale je się kupuje jak się mało nosi. I za późno nie jest, bo chustę mozna wiązać na różne sposoby (np na biodrze albo na plecach) i nosić dziecko nawet do 2 latek.

Pooglądaj zdjęcia w aukcji którą wstawiłam.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry