A ja oficjalnie mogę powiedzieć, że mam dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cały czas jestem sama z Bartkiem!!! Albo mąż jest w pracy albo ma inne zajęcie!! Bierze mi go na parę chwil jak go w konńcu gdzie w biegu złapię i za chwilę oddaje!! Dziś są wielce moje urodziny a siedzę cały czas sama nie licząc godziny kiedy były moja mama z babcią! Fakt, że rano mąż spał po nocnej zmianie ale godzinę temu wstał, ubrał się i wyszedł mówiąc mi tylko, że ma interes do babci! Więc poszłam z małym na moment na dwór a jak wróciłam i poprosiłam go żeby wziął Bartka bo chce zrobić obiad bo od rana oka nie zmrużył to powiedział, że on teraz nie może bo idzie znów do babci!

no i wyszedł i do teraz go nie ma! Ja chłodziłam dziecku wodę na mleko bo ten baran jak wstał to sobie zrobił kawę i mi przegotował na nowo wodę, którą miałam naszykowaną a Tosiek biedny już tak płakał, że nawet trzymanie na rękach nic nie dawało! Nie umiałam nawet zrobić mleka jak już wystudziłam! No i stałam i płakałam razem z nim z bezradności i smutku, że takie łzy mu lecą :-( nie ogarniam sama wszystkiego :-( czuje się jak samotna matka i wszystko byłoby OK gdybym nie musiała wiecznie po kimś sprzątać kogo praktycznie w ogóle przy nas nie ma... je, pije ale naczyń nie zmywał już chyba od 3 miesięcy, wszędzie rozwala swoje ubrania! Mam go naprawdę dość!
Bartek w siatkach centylowych mieści się pomiędzy 90 a 97 centylem

czyli najwyżej! Ale mieści się i to jest najważniejsze!!
Ewika szukasz siatki centylowej dla dziewczynek i zaznaczasz sobie wzrost i wagę Twojego dziecka trzymając się lini wieku... waga i wzrost powinny znajdować się pomiędzy tym samym zakresem centylowym! No i nie powinno wychodzić poza ten taki zaznaczony obszar!
http://siatkicentylowe.edziecko.pl/ tu możesz sobie nanieść i zobaczysz ;-)