reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
No tu nie lepiej, ale wg niego taniej i w ogole wygodniej, bo on na cmentarz bedzie jechal z Gdanska do Warszawy i w ogole.. Chcialam zauwazyc, ze mozna samochod wypozyczyc, no ale ja sie moze nie znam. Jedzie sam tak poza tym, nigdy nie staje na odpoczynek... Ja z bylym mezem 2 razy jechalam do PL (albo 3...?) i powiem Wam, ze fajnie dla kogos, kto lubi podrozowac, ale bardzo meczace...

na pewno jest wygodniej tak przewozić większe rzeczy i wtedy może i taniej
ale dla zwykłych przejazdów to nikt mnie nie przekona, że warto :)

a koledze możesz polecić stronę Autostop i carpooling | Wspólne przejazdy - tu ludzie szukają współtowarzyszy do samochodu, żeby współdzielić koszty paliwa
Kierowcy wpisują swoją trasę, i jak ktoś chce jechać w tym samym terminie to się po prostu kontaktują i ustalają ile dorzutki do paliwa, żeby nie jechać np na dwa samochody.

Sat
to nie myśl dziś wogóle ;)

a tak na poważniej głowa do góry i pomyśl, że na weekend będziesz w pl, a to zawsze miłe
i chociaż większe szanse, że tam nie pada ;)
w samolociku zafunduj sobie winko za 4€ i się odprężysz trochę

głowa do góry bo nie warto się smucić, naprawdę
wszystko co złe przemija ;)

a ja właśnie dostałam maila, że testy dotarły już do mojego biura... szkoda, tylko, że mnie tam dziś nie ma ;)
no cóż, odbiorę na początku tygodnia

hej
szukałam odpowiedniego tematu, ale nie wiedziałam gdzie dokładnie umieścić moje pytanie, pomyślałam że może tu, może coś doradzicie...
jestem już po dwóch poronieniach samoistnych, więc mój lęk przed robieniem testu i wynikiem mam nadzieję zrozumiecie [z resztą w poprzednich ciążach nie wychodziły testy prawidłowo..]
Z TŻ planujemy odstawić antykoncepcję za jakieś pół roku i wtedy liczyć na szczęśliwy traf, teraz korzystamy z gumek...
W styczniu odstawiłam tabsy po roku brania, @ miałam od tamtego czasu takie:
30, 26, 38, 28, 33, 28, 33, 31 dni czyli od jakiegoś pół roku mam w miarę regularne, nie biorę za bardzo pod uwagę trzech pierwszych cykli bo były po odstawieniu tabsów, a mój gin mówi właśnie że przez pierwsze ok 3m-ce organizm "dochodzi" do siebie...

obecnie jestem w 40dc, @ ani widu ani słychu... czekam cały czas...
powiem szczerze że nie pamiętam kiedy było przytulanko bo jakoś w tym m-cu sobie nie zaznaczałam, w końcu używaliśmy gumek i nie było z nimi problemu [nie zsunęła się żadna, nie pękła, obawiam się że mogłam gdzieś paznokciem zrobić dziurkę, bo miałam długie i ostre, ale sama nie wiem], więc się nad tym nie zastanawiałam.

wszystkie "objawy" to te z serii na dwoje babka wróżyła:
mam straszna huśtawkę nastrojów
piersi mnie czasem bolą i mrowią
ciągle głodna jestem
smak na mięso i słodycze
czuję jakbym kulkę miała w brzuchu
czasem mnie zemdli i ciągle coś mi śmierdzi

badam codziennie szyjkę jest wysoko, dziś np prawie jej nie dosięgnęłam, w miarę twarda i zamknięta., czasem jest ciut niżej, później się podnosi, lekko opada, ale nie była jeszcze taka jak mam gdy ma przyjść @ czyli nisko, otwarta i miękka. Śluzu mam tyle że czasem myślę że @ mnie zalała, a to jednak biały śluz. Wargi mam takie jak to kiedyś jakaś dziewczyna ujęła "jakbym się cały dzień w wodzie moczyła"

czy jest możliwe żeby szyjka zmieniała delikatnie swoją pozycję w ciągu dnia?

ja wiem że powiecie że nie jesteście wróżkami itd. Powiedzcie mi tylko proszę co o tym sądzicie czy warto mówić TŻ o podejrzeniach, robić test? niby "objawy" coś tam mogą wskazywać, ale nie chcę żeby było że się nakręcam, bo przecież używaliśmy gumek, które nie zawiodły... [chociaż jak mogliśmy wpaść z plastrami...]

No ja bym robila test jak nic :) A ze sie boisz - rozumiemy, ale nie ma co sie bac, tylko trzeba wierzyc. Jesli boisz sie zajsc w ciaze, bo boisz sie poronienia, to jak chcesz miec dzieciorka? :) Rob tesciora, co bedzie to bedzie, ale nie bedziesz zyc w niepewnosci.

A z plastrami wpasc bardzo, bardzo latwo. Z pigulkami ciezej, ale i tu znam przypadki pozytywne, a teraz juz w okolicy 6 lat :D

reklama
hej dziewczyny !
Potrzebuje waszej porady , nie wiem czy pamietacie jak posałam ze dostałam od lekarza duphoston , i lekarka powiedziala mi ze jak dostane okres mam sie u niej pojawic 2 dnia cyklu a okres dostalam własnie teraz i co ja mam zrobic jak jutro bedzie 2 dzien a jest sobota :/ moze ona chciala mi dac clo bo daje sie go chyba od 2 dnia cyklu , i co mam robic pomozcie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry