reklama

Starania po raz pierwszy :)

A tak, jak pisza dziewczyny - tutaj polozna moze byc kazdy po krotkim kursie, nie jak w PL, wiec wiedze maja bardzo pobiezna. Ginekolog to specjalista i bez skierowania nie ma mowy, zeby zobaczyc lekarza. Na opieke prywatna nikogo nie stac - w PL mozna zawsze wydlubac na ta jedna czy dwie wizyty, poza tym w przypadku naglych zdarzen mozna spokojnie do szpitala czy do gina od razu uderzyc. Tutaj nie ma takiej opcji.
Ja chyba po prostu pomedze tutaj, zrobie szopke, a jak w zaciaze, to bede latac do PL czesciej i tyle... Na szczescie tam, gdzie sie przeprowadzamy (oby), szpital ma bardzo dobra opinie oddzialu macierzynskiego, zatem moze przezyje ;) Tak na powaznie, to tu cyrki straszne sa z porodami takze.

Co macie dzis na obiad/kolacje? Bo mi weny brak...

reklama
Magda
zmartwiłaś mnie tym co napisałaś, szczerze mówiąc nie wiem jak działa ten lek, ale nie myślałam, że może powodowac poronienia po odstawieniu :( no nic, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Kat
Jeśli się ma wątpliwości to zawsze warto się zbadać, chociażby dla uspokojenia samej siebie.

Magda!
Tak mnie jakoś wzięło na dokształcanie, bo ciągle czytam o tym duphastonie a nie miałam pojęcia co to, więc wyguglowałam sobie ulotkę, a także jakieś wpisy na innym forum. Tam dziewczyny piszą że brały do do 12 tyg ciąży itp! Magda uważam że koniecznie powinnaś to przeczytać.
Szczególnie to pierwsze, bo wiadomo że forum to żadna specjalistyczna wiedza.

Info o leku:

Forum:
[url]http://mjakmama24.dlarodzinki.pl/threads/1308-Duphaston-W-jakim-celu-takie-tabletki

Dziewczyny ja to wszystko czytałam i generalnie wiem o co chodzi. Problem jest taki, że odstawiając lepiej być pewnym czy jest się w ciąży czy nie i czy ma się problem z progesteronem. Ja dostałam lek, ale stwierdzenia nie mam o problemach. Przepisał mi to, bo poroniłam pod koniec 5 tyg. więc bardzo wcześnie i to może niejako na ten fakt wskazywać. Szybki spadek progesteronu (przy problemach) może spowodować nieutrzymanie ciąży, dlatego laski często biorą do 12 tyg, a nawet 20. Teoretycznie powinno być ok, bo jestem już po 25dc,ale owu się przesunęła i to trochę komplikuje.

Witam wszystkie panie :)
Magda życzę ci cierpliwosci i żeby wszystko się skoniczylo pomyślnie i przesyłam troche mojej nadzieji ^^^^^^

Ja obecnie żyje tylko dzieki nadzieji stram sie myslec tylko pozytywnie testuje w przyszłym tygodniu (jak narazie to dla mnie cala wieczność choci tym razem mam wyjatkowo spokoja nadzieje nie nakręcam sie za bardzo) i te cholerne watpliwości czy mogę w wekend napić sie winka czy lepiej nie co miesiąc mnie to trapii .

Dotarł dzisiaj nowy trmometr wzbudza moje zaufanie i wydaje mi sie ze jest lepszy od mojego obecnego ale ten cykl dokonicze starym i miejmy nadzieje ze ten niebedzie juz potrzebny:-p

hej dziewczyny :)
Wczoraj gadalam z moim pol nocy no i wymyslilismy....w tym miesiacu idziemy na zywiol, zadnych testow, zeli i temperaturek.....zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak sie nie uda to od przyszlego cyklu porzadnie sie bede temperaturkowala i testowala. Sluz jest ok, caly czas biore wiesiolka i siemie. Juz sama nie wiem co jeszcze moge wymyslic, rece opadaja. Owulka sie zbliza wiec trzymajcie kciuki prosze. Az zal mi tego mojego mezusia, bo biedny wraca do domu w srodku nocy a ja go jeszcze maltretuje przytulankiem....No, co prawda nie narzeka, ale rano biedny taki niewyspany :D

Sat, u mnie dzis pomidorowa, a na drugie zeberka ;)
Magda, trzmam kciuki &&&&&&&&&&&

Magda mocno trzymam kciuki by wszystko było dobrze, żeby odstawienie dupka nic nie popsuło &&&&&

Izabela ja mam cały czas takie wątpliwości, czy mogę pozwolić na lampkę wina po męczącym tygodniu.

All nie wiem czy zagdądasz jeszcze na ten wątek ale ja też miałam brązowe plamienie (20-27dc) i też nie bardzo wiem o co kaman... najpradopodobniej będzie to niedobór progesteronu (tak wyczytałam w necie) mam zamiar wybrać się w nastepnym tygodniu do Gina to może mi wyjaśni co i jak.

Laseczki moje kochane, kończy mi się miejsce na wykresie (a @ nadal nie ma) i co teraz? gdzie mam zapisywać pomiary? :confused:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry