reklama

Starania po raz pierwszy :)

hej dziewczyny

Niektóre tu mnie znają i wiedzą ze już długo sie staram o dzidzie.
Wróciłam po długiej nieobecności i nie mam dobrych wiesci.

Niestety w styczniu tego roku okazało sie ze mam endometrioze i dlatego tak długo nie mogłam zajsc w ciaze.
Mialam bolesne miesiaczki, takie ze tabletka i pod kołdre do łóżka, bo funcjonowac było trudno (co 2-3 miesiace, czyli z lewego jajnika) plamienia w srodku cyklu i przed okresem, czasem bolesne stosunki (tez po lewej stronie) Chodziłam na regularne badania, na ocene cyklu i pęcherzyków i nigdy nic nie było widac, ze cos jest nie tak. Dopiero w styczniu dostałam silnego bólu i wylądowalam w szpitalu. Okazało sie ze to torbiel 4x5 cm. Po miesiacu ona pękła i znowu szpital, zapalenie otrzewnej i operacja. Podczas laparoskopii usuneli resztki torbieli która pekła i kolejną która siedziała sobie gdzies koło macicy. Koszmar. No i diagnoza ze to endo. Tak wiec już wiem dlaczego nie moge zajsc i jestem załamana, bo szanse mam niewielkie. Teraz zaczynam 3 miesieczna kuracje Orgametrilem. A co bedzie dalej to czas pokaze.

reklama
ulala ale tu czerwono dzisiaj . kobietki cos na poprawe nastroju (na mnie działa) :-D
YouTube - enej - radio hello

Ja wykonałam cały wczorajszy plan,czyli oświadczyłam mojemu paniczowi ze od dzisiaj koniec tematu,oddałam mu jego badania i powiedziałam żeby zrobił z tym co uważa.
Miło spędziłam czas z sisunia i buteleczką wina a wieczorkiem po podchodach i mojej wielkiej "niedostępności" moj P opowiedział mi bajkę na dobranoc ;-)

Mam dziwny ból podbrzusza który nie ustępuje od czwartku. Czasem pobolewał mnie jajnik który pracował w danym miesiacu ale nie tyle dni . Zreszta wiem że w tym cyklu działa prawy a boli mnie z lewej strony. Oby sie nic nie przyplatało

Malinowy_sen uszy do góry.Dużo przeszłaś ale wiesz teraz jaka była przyczyna . Endo to nie wyrok i kobiety zachodzą w ciążę. Mój dziurolog powiedział że z kobiecymi problemami można sobie poradzić ,gorzej z drugą połową. Zobaczysz że teraz będzie tylko lepiej.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny, widzę ,że u Nas mega okresowo :-) ja też lubię sobie poczytać Was i słuchać rad ;) fajne takie babyboomowe pogotowie z radami :-)
Ja jutro koniec @ to mojego zmolestuje bo od kilku dni robi mi na złość i spi tak jak go Pan Bóg stworzył :-)

ja dziś w pracy a w pt na rozmowę także poproszę kciuki i fluidki i w ogóle wszystko,żebym dostała tę pracę :-)

ufff widze ze nie tylko ja sie rozczarowalam a wiecie co sobie wyliczylam ze akurat jak bede w polsce beda to moje dni plodne;-) czyli moge isc na monitoring czy pechol mi peka:-) ale juz mam pewnosc ze nie wbijemy sie w czasie z armia i bedzie @

no to 3mam kciuki za nowa prace kochana

Ostatnia edycja:
Malinowy, to musiała być jakaś katorga... ja się boję, że ze mną coś nie tak. Bo nie miałam takiego silnego bólu jeszcze. Ale może się przeziębiłam... i dlatego takie dolegliwości. Jeszcze przed chwila doszły lekkie zaparcia. Nie poszłam do pracy, nie dałam rady się schylić. Także podczytuje Was i leże w łóżku.
Oby z nowymi cyklami posypały się fasolki... :)
Magda, trzymam &&& :)

u mnie w maju urodzi się wymarzone dziecko :-) na razie psie :-) przyjdzie czas na ludzkie :-) i tak najpierw muszę pracę mieć i wychować psa mojego tżta :-)

dagne, a który dzien @ masz?? bo u mnie te silne bóle, po których lądowałam w szpitalu zaczynały sie w 3-4 dzien @ dopiero.
Mam nadzieje ze u ciebie ten ból ma zwiazek z zaparciem i wszystko bedzie dobrze :):-)

hejka:)

Widzę,że tu dzisiaj smutnawo-okresowo:(
A dzien dzisiaj piękny we Wrocławiu- cudne słonko,cieplutko...żyć nie umierać...a ja dalej śpiąca strasznie i ziewająca...:-)
zostały jeszcze jakies testujące na marzec czy juz wszystkie zaczynają nowy cykl??

Magda mój to zawsze sypia nago zreszta ja też,bo juz inaczej sobie nie wyobrażam...jak musze coś załozyc na noc do spania to jest katorga:tak:
Dzięki temu poranki są bardzo przyjemne szczególnie w weekendy kiedy nie trzeba się zrywać z łożka a można sie sobą nacieszyc dłużej,a na co dzien chociaz głaskanie i pocałunek nagiego ciała nastraja pozytywnie i milusio:)

Malinowy_sen słysząłam wiele opini że najlepiej wyleczyc endo zachodząc w ciąże,która jest bardziej zagrożona ale możliwa więc zobaczysz,że i Tobie jest dane doświadczyć tego cudu...więc trzymam kciuki by leczenie było krótkie i skuteczne a pozniejsze starania przyjemne i owocne:)

Ja własnie w fazie dni płodnych ale jakos bez spięcia, nie wyliczam i nie czekam na owulkę,seks był w niedzielę i zobaczymy czy bedzie ochota na kolejny hehe,więc zupełny luzik...teraz dogorywam w mojej pracy az do konca kwietnia i poszukuje nowej,wiec trochę zmian będzie....a jak trafi się jeszcze fasolka to też będzie dobrze...
trzymam mocno za was wszystkie kciuki...żeby fasolki się posypały:)

reklama
Hej dziewczyny! Widze ze nastroj sredni,ale nie martwcie sie sa @ to znaczy ze lada moment staranka sie zaczna.
Malinowy przykro mi z powodu przebojow zdrowotnych.. Dasz rade kochana!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry