reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Karola oby pomoglo :) dlugo sie zbieralas na taka decyzje?

zbierałam się 3 miesace w sumie, gin chciał żebym zrobiła hsg już po koniec czerwca ale ja wtedy zaczynałam pić zioła i tak sobie pomyślałam, a może po ziołach się uda i hsg nie będzie już potrzebne :tak:

potem w lipcu endo stwierdziła u mnie podejrzenie niedoczynności tarczycy i dała mi leki, no więc znów pomyślałam, a może teraz skoro tarczyca będzie pod kontrolą uda się bez hsg :tak:

potem jak już wiedziałam, że nic z tego i chciał nie chciał trzeba sprawdzić drożność, chciałam się umówić a tu duuuupa, gin na urlopie :wściekła/y:

wakacje minęły no i zonk, teraz muszę kombinować jak by tu to wszystko zgrać z moją pracą ale nie będę już tego odkładać na święte nigdy, to jest jedyna niewiadoma, wszystko inne już przebadaliśmy (nasienie, hormony, monitoring) kupę kasy mnie to kosztowało a efektu żadnego nie było :sorry2:

jeśli jajowody są niedrożne to po hsg będzie już z górki, ale jeśli okażą się drożne to ja kuźwa nie wiem dlaczego nie mogę zajść w ciążę :confused: wtedy kolejny krok to stymulacja.

reklama
jeśli jajowody są niedrożne to po hsg będzie już z górki, ale jeśli okażą się drożne to ja kuźwa nie wiem dlaczego nie mogę zajść w ciążę :confused: wtedy kolejny krok to stymulacja.

powiem sszczerze, że u mnie jajowody były drożne, i do tej pory nie wiem czemu nie mogłam zajść w ciążę, mimo tego że prolaktynę mam już dobra :dry:
ale jak zrobisz hsg to będzie już z górki :) kciukaski :))

Witam

To mój pierwszy post myślę że chyba we właściwym temacie.
Od miesiąca jestem mężatką. Jest to nasz pierwszy i mam nadzieję że owocny cykl starań.
Od miesiąca jem również Vitamin Plus Mama, mąż też zażywa witaminki.
Wg. metody termiczno-objawowej - owulacja wystąpiła 18 dnia cyklu (18 wrzesień).
Przytulanko było w dniach 11,12,14,16,17,18.
Objawy które mam obecnie to:
- cały czas delikatnie czuje okolice prawego jajnika
- podwyższona temp. ciała
- przez dwa dni samopoczucie jak na przeziebienie - zmęczenie + podwyżoszna temp w porównaniu do innych dni
- śluz biały; wcześniej w tym okresie raczej była susza

Cóż zobaczymy co z tego wyjdzie; planuję zrobić test w sobotę czyli w 29 dniu cyklu (11 po owulacji)

Trzymać kciuki dziewczyny!!!

Witam

To mój pierwszy post myślę że chyba we właściwym temacie.
Od miesiąca jestem mężatką. Jest to nasz pierwszy i mam nadzieję że owocny cykl starań.
Od miesiąca jem również Vitamin Plus Mama, mąż też zażywa witaminki.
Wg. metody termiczno-objawowej - owulacja wystąpiła 18 dnia cyklu (18 wrzesień).
Przytulanko było w dniach 11,12,14,16,17,18.
Objawy które mam obecnie to:
- cały czas delikatnie czuje okolice prawego jajnika
- podwyższona temp. ciała
- przez dwa dni samopoczucie jak na przeziebienie - zmęczenie + podwyżoszna temp w porównaniu do innych dni
- śluz biały; wcześniej w tym okresie raczej była susza

Cóż zobaczymy co z tego wyjdzie; planuję zrobić test w sobotę czyli w 29 dniu cyklu (11 po owulacji)

Trzymać kciuki dziewczyny!!!

trzymam kciuki :)

Pyscek zamarzam.. :( pierwsze co po wyjściu z samolotu to piękne k... mać :D

zapisałam się do ginka.. aż się boję co mi powie :D

moim staraniem się musisz nacieszy:-p no no badaj się badaj, jak zaczniesz staranka już będziesz wiedzieć wstępnie co masz dobrze a co nie :) ale pewnie będziesz miała wszystko dobrze i bummm za 1 cyklem zajdziesz ;-)

reklama
moim staraniem się musisz nacieszy:-p no no badaj się badaj, jak zaczniesz staranka już będziesz wiedzieć wstępnie co masz dobrze a co nie :) ale pewnie będziesz miała wszystko dobrze i bummm za 1 cyklem zajdziesz ;-)

Ty taka pewna tego nie bądź ;) zostałam matką chrzestna i wstrzymać się musze ;) mam kilka miesięcy na zbadanie się... i przygotowanie.

Do góry