reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

AeIreda- ten sam dzien @ hihi to moze faktycznie obie bysmy zafasolkowaly i obie w ten sam dzien na porodowce wyladowaly:-D
ale by byl zbieg okolicznsci:-)

Pauka- nigdy nic nie wiadomo moze odrazu zaciazysz i utraficie a jakies badania sobie robilas krwi moczu hormonow??

Na razie licze na to, że utrafimy:) najwyżej potem będę się spinać, jakoby nie szło;) badan nie robiłam żadnych...tzn. robiłam pare mies temu okresowe w pracy i wszystko bylo ok:)

Ja też jakoś nie mogę się dzisiaj za nim zabrać, mamy iść na spacer a ja jeszcze nie moge z piżamy wyskoczyć;)

reklama
lilou83 gratulacje kochana
jupi.gif
jupi.gif
jupi.gif
jupi.gif

Trzymaj się cieplutko, i dużo spokoju ci życzę, zero stresów,
ok_.gif
ok_.gif
ok_.gif
mam nadzieję że się szybko zobaczymy.

Pozdrówm M. i Milenkę....
banana.gif
banana.gif
banana.gif

Co do pizamki to ja tez szlafroku latam i dojsc nie moge do wanny hehe ale trzeba sie wziasc za robote bo nie dlugo mezus z pracy wraca i obiadek trzeba szykowac. a co planujecie na walentynki??

Pauka
I masz rację, narazie się nie spinaj bo może zaskoczysz za 1 razem (czego Ci bardzo życzę) Mówią że do 3 podejść to norma... A po roku dopiero trzeba się brać za badania hormonów itd. Oczywiście nie zaszkodzi jak pójdziesz do ginka, zrobisz cytologię i badania krwi. On Ci podpowie jak się prezygotować do ciąży. Powinno się pół roku przed zajściem brać kwas foliowy, podobno wystarczy 3 miesiące, ale im dłużej tym lepiej. Ja już biorę 7 miesiąc, nie liczyłam że szybko zaskoczę, więc odkąd zaczęłam brać folika to od tej pory się staramy, niestety bezskutecznie :-(

Trzymam kciuki za Wszystkie staranka

Też się dzisiaj nie mogę ogarnąć... Powinnam się uczyć do egzaminu jutrzejszego, ale mie się nie chce. Jutro rano się pouczę

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny;)Ja chetnie tez bym sie wpisała na tę liste @ ale jeszcze za wczesnie bo w tym miesiacu jeszcze nie czas... ale sie przypomne jak juz bedzie decyzja podjeta;)
Jestem po imprezie i sobie mowie ze juz chyba trzeba sobie dac z takimi balangami spokoj...Mielismy byc do 23 a wrócilismy o 4 rano...masakra...i teraz lecze kaca...zarówno alkoholowego jak i moralnego...

A ja mam @ od 10 lutego...
I znowu odliczanie ...

Mam pytanko! Któraś z Was wspominała coś, że ma niedoczynność tarczycy. Chciałam zapytać jakie miałaś objawy i jak to się stało że masz wykrytą? Jeśli możesz powiedzieć. Też podejrzewam to u siebie. Tylko nie mam czasu żeby zrobić badania hormonów, ale będę musiała go znaleźć. Myślę że ginekolog mi da jakieś skierowania na badania krwi to sobie zrobie prywatnie przy okazji, a może mi się uda go namówić żeby mi dał też skierowanie na hormony tarczycy. Się zobaczy

Ostatnia edycja:
Chyba Aelreda :-) więc musisz ją wymęczyć pytaniami :-)
Madziarka, nie wiem czy nie będziesz musiala iść po skierowanie do endokrynologa :-)

Ostatnia edycja:
A ja mam @ od 10 lutego...
I znowu odliczanie ...

Mam pytanko! Któraś z Was wspominała coś, że ma niedoczynność tarczycy. Chciałam zapytać jakie miałaś objawy i jak to się stało że masz wykrytą? Jeśli możesz powiedzieć. Też podejrzewam to u siebie. Czy może to mieć wpływ na płodność?
Hej Maadziarka, ja mam niedoczynność tarczycy, okropne choróbsko ale można nad nim zapanować. Ma wpływ na płodność ponieważ podnosi poziom prolaktyny, która zajście w ciążę albo bardzo utrudnia albo robi z nas chwilowo bezpłodne. Objawy są następujące: sucha skóra na całych ciele, najbardziej na kolanach i łokciach, duża senność, tycie bądź niemożność schudnięcia mimo diety, robisz się trochę mniej inteligentna tzn masz trudności w zapamiętywaniu, trudności ogólnie w uczeniu się, jest Ci zimno przez większą część czasu, drętwieją Ci kolana i ręce, jesteś spowolniona ruchowo, zaparcia, masz niższy głos, włosy się łamią, masz niską temperaturę ciała, a najgorszym objawem są problemy z sercem, rytm ulega spowolnieniu, gdzie nieleczona niedoczynność może doprowadzić do poważniejszych problemów kardiologicznych.
ALE chorobę można kontrolować, albo i nawet całkowicie wyleczyć gdy jest to niedoczynność nabyta. Idziesz do endokrynologa, zleca Ci badania z krwi na wszystkie potrzebne hormony i jeśli poziom najważniejszego hormonu tsh będzie wyższy niż norma to wtedy mówimy o niedoczynności. Dostajesz receptę na leki np euthyrox który ja biorę i z czasem zwiększa się dawkę. Poziom tsh bardzo szybko wraca do normy. Ale trzeba pamiętać również o diecie. Druga sprawa ważna - usunięcie tarczycy nie powoduje końca problemów, wtedy do końca życia bierze się leki z hormonem. Nie jest to koniec świata, ale fakt faktem trzeba się kontrolować i przynajmniej raz w roku kontrolować poziom hormonów. I myślę, że to wystarczająca wiedza z mojej strony :-)

Witam inne dziewczyny, poczytam was później bo mój mnie morduje byśmy szli już na zakupy (!!!!!!)

hej! ja musze zapieprzać do Apteki bo wczoraj zapomniałam, a Luteine muszę kupić! (którą najchętniej przestałabym brać..)
u mnie wczoraj był koniec świata, deszcz, wiatr za to dzisiaj MEGA SŁOŃCE, bezchmurne niebo i piękny zapach wiosny! :))
Hah no patrz w Oleśnicy też nam głowy urywało :-D No i żeby tego słońca jak najwięcej ;-)

Buziole dla was :* :* :*

Chyba Aelreda :-) więc musisz ją wymęczyć pytaniami :-)
Madziarka, nie wiem czy nie będziesz musiala iść po skierowanie do endokrynologa :-)

Myślisz??? To wtakim razie wolę zapłacić i zrobić prywatnie bo nie mam czasu na latanie po lekarzach, ale wydaje mi się że ginekolog może mi na to wystawić skierowanie, bo niedoczynność tarczycy może powodować niepłodność u kobiet. Zależy tylko od jego chęci. Okaże się w marcu.

Aelreda
A jak było u Ciebie z miesiączkowaniem przed rozpoczęciem leczenia? Bo ja mam regularne, bardzo rzadko mam albo dzień wcześniej albo później, góra raz na pół roku. Nie ma z tym problemów. U siebie mam takie objawy: sucha skóra, włosy mi lecą, jestem ospała i tyje, mimo że pracuje fizycznie a jem połowę tego co inni. Mam podwyższony cholesterol i jeszcze niskie ciśnienie, a jakiś czas temu strasznie drętwiały mi ręce od łokci w dół, szczególnie w nocy. Ponadto moja ciotka ma wole na tarczycy, więc jest to bardzo prawdopodobne. Martwię się

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry