Donia jestem pielęgniarką, ale nie pracuję w zawodzie bo mi się to zwyczajnie nie opłaca
Dlaczego sądzicie że moja ciąża jest starsza niż miesiąc? Bo takie grube krechy? Może dlatego, że robiłam w 4 dniu spodziewanej miesiączki a nie w 1. Idę w poniedziałek na Bete
Kolor krech nie swiadczy o tym, ze ciąża jest starsza niż miesiąc. w większości sytuacji po terminie misiesiaczki będą bardzo ciemne krechy
donia
przed chwila wyczytałam że bolesnośc piersi może wystąpić w 6tym tyg ciąży. Ja ma już od 2 tygodni bardzo silną. Nie wiem czy wierzyć temu co piszą na BB. AEL jak Ty mialaś?
z objawów to jeszcze mi się częściej chce siusiu i robie mało, tak jakbym miała zapalenie pęcherza i napadowe uczucie głodu, wcześniej rzadko mi sie zdarzało czuc głód bo jadam regularnie posiłki i mam wraznie że moje piersi sa cieplejsze od reszty ciala
wszystkie objawy masz w normie

co do objawow nie ma reguly. piersi moga bolec od 6 tygodnia, moga od 8 a moge juz od okolic daty spodziewanej @.
Z czytaniem, oc pisza inne laski zaciazone na bb jest tak - trzeba to traktowac jako dodatkowa informacje jak najbardziej ale pamietac, ze KAZDA ciaza jest inna (nawet ciaze tej samej kobiety sa inne). Kazda ciaza inaczej przebiega, inne sa objawy, kiedy indziej wystepuja.
A do lekarza najlepiej po 6 tygodniu (liczac od pierwszego dnia ostatniej @). Wczesniej nie bedzie serduszka i niewiele lekarz powie.
Najlepiej jakbys poszla na badanie krwi na bhcg i po dwoch dniach powtorzyla, zeby sprawdzic czy prawidlowo rosnie.
A wy dziewczyny miałyście jakieś doświadczenia z testami owulacyjnymi ?
Nie wiem czy mam się nimi sugerować bo kurcze dzisiaj mi wyszły 2 kreski ale blade ;p i nie wiem o co kaman
ja robie testy owulacyjne od dawna. Moge pomoc ale najpierw przeczytaj ulotke/instrukcje, bo z tego co widze to nie czytalas
na tescie sa dwie kreski: C (lub K) - kontrolna i T - testowa. Kontrolna jest zawsze i ma byc ciemna. Testowa u niektorych jest zawsze (np u mnie prawie caly cykl jest bladzioch mniejszy lub wiekszy). Taki test jest negatywny (owulacja sie nie zbliza albo jest juz po niej). Jesli kreska T jest rownie ciemna lub ciemniejsza od kreski K(lub C) to test jest pozytywny i owulacja wystapi w ciagu najblizszych 36 godzin.
Nad moimi suwaczkami jest link do strony, na ktorej znajdziesz duzo info nt testow owulacyjnych (w menu po lewej stronie).
Powiedz jeszcze - co to za testy (jakiej firmy), ktory to Twoj dzien cyklu i jak dlugie masz cykle (a wlasciwie ile dni mial Twoj najdluzszy cykl w ciagu ostatnich 12 m-cy).
Ja tam nie wierzę testom owu, miałam jakieś taniochy i mi pokazywały dwa dni przed @ owulkę hehe

gdzie temp spadała. Także jak coś to chyba tylko te droższe.
a wiesz, ze testy owu wykrywaja tez bHCG

to tez jest wyjasnione na tej stronie nad moimi suwaczkami

ale kreski byly obie bardzo ciemne!? czy po prostu byly dwie? Jak druga byla bledsza, to dobrze działały. LH jest w organizmie zawsze, przed owulacja po prostu wzrasta (kreska T jest ciemniejsza). jesli obie kreski byly bardzo ciemne (rownie ciemne lub T ciemniejsza od K/C), to bylas w ciazy. A uzasadnienie tej tezy jest na tej stronie z nad moich suwaczków.
Strona o staraniach
Troche mnie nastraszyłyście, ale ja z tych przezornych i wszystko robiących po kolei wg planu, typ perfekcjonistki

i u gina byłam jak tylko poważniej zaczelismy myslec o dziecku, jeszcze w styczniu, zreszta ogolnie chodze w miare regularnie, miałam robioną cytologie usg i wszystko super czysto, nigdy nie miałam zadnych problemów, sama obawiałam się długich cyklów i chore mysli mi chodziły po głowie ale akurat u gina bylam chyba w 25 dniu cyklu i widac było ze owulacja jest pęcherzyk idealnych wymiarów i ogólnie bardzo dobrze, gin mi powiedział ze marzą mu się takie pacjentki jak ja...miałam robione te wszystkie badania co sie robi przed ciąza i wyniki w normie...gin powiedział ze czasem tak to jest z tymi cyklami ... pierwszy raz miałam taką @ dziwną chociaz faktycznie plamienia przed sa norma, co do owłosienia...w normie chyba..jestem brunetka ciemne oczy brwi wiec depilacja jest rzecza konieczną, ale nigdy nie odbiegałam od normy...już sobie postanowiłam ze 3 cykle na luzie, jak nie wyjdzie wszystkie badania robię na nowo, ale przyznam przerasta mnie to wszystko...i bardzo się boję...
po pierwsze. bylas u gina w 25 dc i piszesz "widac było ze owulacja jest pęcherzyk idealnych wymiarów" - jedno drugie wyklucza. Gdyby owulacja juz byla, nie byloby pecherzyka idealnych wymiarow. Jesli byl pecherzyk idealnych wymiarow, to nie bylo jeszcze owulacji. W zwiazku z tym niewiele da sie ustalic. Zbyt dlugie cykle sa zle, bo:
zbyt dluga faza folikularna (od 1 dc do owulacji) powoduje, ze pecherzyk jest nie dojrzały tylko przejrzały. Za krotkie dojrzewanie pecherzyka zle, za dlugie tez jest zle.
zbyt dluga faza lutealna (od owulacji do @) - kurka nie pamietam czemu ale maks 16 dni.
No i teraz pytanie czy u Ciebie za dluga jest I czy II faza. Tylko, ze nic sie nie da powiedziec, bo nie wiem kiedy mialas owulacje.
Ja bym na Twoim miejscu skonsultowala sie z innym ginem

albo poszla jeszcze raz do tego samego powiedziec dokladnie co sie dzieje i zapytac jeszcze raz o wszystko.
ja juz uciekam!
Buzi!