reklama
magenta :)
Fanka BB :)
nie ma sprawy kochana dla was wszystko na bank to byla dotka nawet bym sobie dala reke uciac haha :-)
o jest cos takiego:
Parę bardzo przydatnych informacji:
Proces spermatogenezy trwa 72 dni + 2 tyg jeszcze jak schodzi ona do nadjadrzy, po takim czasie dopiero mozna sprawdzic ponownie jakosc nasienia w badaniu
Kup mu witaminki potrzebne i go faszeruj.
Ogolne zalecenia to:
- Witaminki
- Bokserki w dzień, w nocy nic
- Zdrowe odżywianie
- Zero stresu
- Gimnastyka
- nie palić
- współżyć min 2 razy w tygodniu
• Stres ↓
• Alkohol ↓
• Kawa x 1 dziennie max.
• Dieta (nie jedz: tłuste i smażone; jedz: mięso gotowane, dużo białka jogurty naturalne, ryby, warzywa owoce zwłaszcza banany, kiwi i inne cytrusy + owoce suszone - orzechy brazylijskie, migdały, morele, żórawinę, pestki z dyni - one ponoc maja mikroelementy ktore sa dobre dla zolnierzykow)
• Pić dużo wody
BADANIA które mozecie wykonac:
- Badania hormonów (FSH, LH, Prolaktyna, Testosteron)
- Urolog – badanie jąder w celu sprawdzenia czy nie ma żylaków powrózka
- USG jąder
- Posiew nasienia (w celu sprawdzenia czy są bakterie, wirusy ktore niszcza morfologie)
- Badanie nasienia MAK – testy anty IgG i IgA (w celu sprawdzenia czy są przeciwciała antyplemnikowe)
- Badanie nasienia (za 3-4 miesiące od kuracji)
Parę bardzo przydatnych informacji:
Proces spermatogenezy trwa 72 dni + 2 tyg jeszcze jak schodzi ona do nadjadrzy, po takim czasie dopiero mozna sprawdzic ponownie jakosc nasienia w badaniu
Kup mu witaminki potrzebne i go faszeruj.
Ogolne zalecenia to:
- Witaminki
- Bokserki w dzień, w nocy nic
- Zdrowe odżywianie
- Zero stresu
- Gimnastyka
- nie palić
- współżyć min 2 razy w tygodniu
• Stres ↓
• Alkohol ↓
• Kawa x 1 dziennie max.
• Dieta (nie jedz: tłuste i smażone; jedz: mięso gotowane, dużo białka jogurty naturalne, ryby, warzywa owoce zwłaszcza banany, kiwi i inne cytrusy + owoce suszone - orzechy brazylijskie, migdały, morele, żórawinę, pestki z dyni - one ponoc maja mikroelementy ktore sa dobre dla zolnierzykow)
• Pić dużo wody
BADANIA które mozecie wykonac:
- Badania hormonów (FSH, LH, Prolaktyna, Testosteron)
- Urolog – badanie jąder w celu sprawdzenia czy nie ma żylaków powrózka
- USG jąder
- Posiew nasienia (w celu sprawdzenia czy są bakterie, wirusy ktore niszcza morfologie)
- Badanie nasienia MAK – testy anty IgG i IgA (w celu sprawdzenia czy są przeciwciała antyplemnikowe)
- Badanie nasienia (za 3-4 miesiące od kuracji)
lillydelux
Witam dziewczyny 
co do wspomagaczy, to my tak na prawdę mieliśmy ich sporo. Piliśmy razem zioła na poprawę płodności, które w mojej rodzinie stosowało się już od lat ( były problemy z płodnością w mojej rodzinie....)
w 3 cyklu picia tych ziół zaszłam w ciążę...
ja brałam jeszcze wiesiołek przez 2 cykle
mój m. brał cynk, salfazin i witaminę c. na poprawę żołnierzy
i ogólnie w 3 cyklu ze wspomagaczami nam się udało, ale jaka w tym zasługa tych wspomagaczy, tego się nigdy nie dowiemy
co do wspomagaczy, to my tak na prawdę mieliśmy ich sporo. Piliśmy razem zioła na poprawę płodności, które w mojej rodzinie stosowało się już od lat ( były problemy z płodnością w mojej rodzinie....)
w 3 cyklu picia tych ziół zaszłam w ciążę...
ja brałam jeszcze wiesiołek przez 2 cykle
mój m. brał cynk, salfazin i witaminę c. na poprawę żołnierzy
i ogólnie w 3 cyklu ze wspomagaczami nam się udało, ale jaka w tym zasługa tych wspomagaczy, tego się nigdy nie dowiemy
Pierwsza strona forum .
W sumie nie ma co tam dodawać. Można dopisać suplementy które można nabyc bez recepty .
-Cynk (firmy Olimp chela, bo jako nieliczny ma aż 30 mg cynku) 1x dziennie po 1
tabletce,
-Selen+ E 2x dziennie po 1 tabl.,
-Koenzym Q10+E 2x dziennie po 1 tabl.,
-L-Karnityna Plus 2x dziennie po 1 tabletce,
-kwas foliowy 2 x 2 tabl.
-Maca 2 x 1 tabl.
W sumie nie ma co tam dodawać. Można dopisać suplementy które można nabyc bez recepty .
-Cynk (firmy Olimp chela, bo jako nieliczny ma aż 30 mg cynku) 1x dziennie po 1
tabletce,
-Selen+ E 2x dziennie po 1 tabl.,
-Koenzym Q10+E 2x dziennie po 1 tabl.,
-L-Karnityna Plus 2x dziennie po 1 tabletce,
-kwas foliowy 2 x 2 tabl.
-Maca 2 x 1 tabl.
hej lily- jak sie czujesz kochana?? co tam slychac wogole?? jakies objawy??
Lilly a moze nam zdradzisz te magiczne ziolka na poprwe plodnosci jaka nazwa ich cos ten teges??
Lilly a moze nam zdradzisz te magiczne ziolka na poprwe plodnosci jaka nazwa ich cos ten teges??
reklama
Podziel się: