reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

oj ja to jeszcze ho ho. dopiero sie @ skonczyla. planowo za tydzien owulacja, wiec jeszcze jakies 3 tygodnie.

laski - ja mam taka prosbe. widzicie te strone kolo mojej sygnatury? chcilabym, zebyscie powiedzialy jakich tematow tam jeszcze brakuje i czy te, ktore juz sa, sa wystarczajaco opisane. wszystkie sugestie bardzo mile widziane!

basati - nie to, ze chce Cie straszyc czy cokolwiek. ale lekarz, ktory mowi, ze taka moze byc twoja yroda nie wie co robi... a mialas prolaktyne robiona z obciazeniem i bez?

reklama
pok wlasnie przegladam ta stronke jak bedzie cos to napisze ci ok a moze tez cos doradzimy tym kobieta ktore chca poprawic nasienie swojego faceta jakie witaminki itp?? co ty na to wiesz wiele dziewczyn o to pyta

własnie miałam zapytać o prolaktyne po podbiciu. Ja mam wlasnie z tym problem ..ale na szczęście cykle w miare regularne i ciałko żółte też ok ale w przeszłości miałam cykle po 35 ,38 dni .

Pok stronke wczoraj przeglądałam . Super pomysł , duzo przydatnych info. Tak pomyślałam tylko że można by dodać info o problemach z zajściem czyli najczęściej wystepujace powody (medyczne) i gdzie się z nimi zgłaszać.

Ostatnia edycja:
Basati pok nie chciała Cię przestraszyć, ale ma rację niestety - gin, który mówi, że tak długie cykle to Twoje uroda chyba nie wie co mówi. Kochana skonsultuj się z innym ginem dla własnego dobra. I rzeczywiście pogadaj na temat konieczności wykonania pewnych badań hormonalnych, np prolaktyny, bo ona odpowiada m.in. za tak długie cykle. Badania tarczycy to niestety nie wszystko, skoro coś się dzieje nie tak, trzeba szukać przyczyn zanim się narobi jeszcze gorzej. Więc nie załamuj się tylko do dzieła :-)
Pok na razie nie mam czasu dokładnie przyjrzeć się stronce, na pierwszy rzut oka bardzo fajna. genialny pomysł :-) Myślę, że pomysł magnety o wątku poświęconym nasieniu mężczyzn i wszystkiemu co z tym związane jest bardzo dobry :-)

Besati nie denerwuj się tylko skorzystaj z wiedzy i doświadczenia które posiadaja kobiety starające sie długo i borykajace z wieloma przeszkodami. Nikt nikomu nie chce psuc nastroju ale tez nikt nie będzie mówił ze jest ok skorto nie jest. Lekarze nie sa nieomylni...wiem po sobie bo długo się leczyłam przez takiego patałacha. Skonsultuj to z innym lekarzem i wtedy bedziesz miała porównanie.

hehe Asiołku czytasz mi w myslach ;-)

pok wlasnie przegladam ta stronke jak bedzie cos to napisze ci ok a moze tez cos doradzimy tym kobieta ktore chca poprawic nasienie swojego faceta jakie witaminki itp?? co ty na to wiesz wiele dziewczyn o to pyta

tez o tym myslalam :) zglebiam temat :) pamietam, ze tu na watku ktos kiedys wrzucil super info ale nie pamietam, na ktorej stronie to bylo :(

własnie miałam zapytać o prolaktyne po podbiciu. Ja mam wlasnie z tym problem ..ale na szczęście cykle w miare regularne i ciałko żółte też ok ale w przeszłości miałam cykle po 35 ,38 dni .

Pok stronke wczoraj przeglądałam . Super pomysł , duzo przydatnych info. Tak pomyślałam tylko że można by dodać info o problemach z zajściem czyli najczęściej wystepujace powody (medyczne) i gdzie się z nimi zgłaszać.

iwasek nie pamietam jakie sa normy prolaktyny po obciazeniu. kurka. ale moze uda mi sie zaraz znalezc. cykle 35-38 uznaje sie za cykle regularne. Chyba do 45 dni jest norma :)
dzięki za pomysł! dopisuje do listy spraw do zrobienia! :)

basati - nie smutaj sie! grunt to znalezc problem, bo wtedy wiadomo co robic. Ja jestem w takiej sytuacji, ze to teraz 21. cykl staran - u mnie wszystko w najlepszym porzadku, zolnierzyki M. przecudne i dalej nic... jak po ostatnich badanich lekarz pwoiedzial, ze wszystko ok to sie poplakalam i on tez nie byl szczesliwy, bo mowi z jednej strony super, ze wszystko pieknie, zdrowo ale wciaz nie wiemy co i dlaczgeo... Ja w glupi sposob bardzo zazdroszcze tym parom, ktore wiedza z jakim problemem walczyc.

Ostatnia edycja:
Po obciążeniu poziom nie powinien przekraczac pięciokrotności podstawowego wyniku.
Ale ja miałam cykle raz 31 raz 38 innym razem 36 dni więc nici z wyliczenia owulki.

Jeżeli bedziesz potrzebowała jakiś informacji jestem obecnie na bieżąco z męskimi sprawami hehehe

pok nie jestem pewna ale czy czasem o nasieniu nie pisala dotka moge sie mylic ale bylo to genialnie rozpisane przez nia kiedy co i jak i wyjasnione na co jak znajde stronke to podesle ci

Ostatnia edycja:
reklama
iwasek - a moze chcialabys napisac na moja strone o badaniach meskich? oczywiscie ukaze sie pod Twoim nickiem :)

magenta - tez mi sie wydaje, ze to dotka byla! jakbys znalazla to Cie po stopach bede calowac! dzięki! :)

Do góry