reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

te 3500 to na calosc czy na jeden łuk aparat??bo u mnie w poznaniu za jeden luk metalowy zaplacisz 1600, a jesli bys chciala szalec to sliczne sa z kryształkow szafiru aparaty u nas jeden kosztuje 2600 ale mozna zrobic mix czyli jedynki dwójki i trójki szafir a 4 i 5 metal wtedy 2000 za jeden luk;-)

Ja wczesniej mialam ochote na frytki ale potem zmienilam zdanie i zrobilam makaronowa zapiekanke z mielonym :-) mniam mniam :-) niedawno zjadlam :-) kto chce zrobilam duzoo :-)bo mi niestety paczka makaronu cala sie wsypala do garka :p

Ostatnia edycja:
reklama
No i zgłodnieliśmy! Muszę coś ugotowac więc Was kobiałki opuszczę na troszkę :-)
Odchudza mnie ten mój dzidziol tak że będe laseczka heheheh

te 3500 to na calosc czy na jeden łuk aparat??bo u mnie w poznaniu za jeden luk metalowy zaplacisz 1600, a jesli bys chciala szalec to sliczne sa z kryształkow szafiru aparaty u nas jeden kosztuje 2600 ale mozna zrobic mix czyli jedynki dwójki i trójki szafir a 4 i 5 metal wtedy 2000 za jeden luk;-)
3500 zł za całość, ale to chyba za ten metalowy. A ja myślę o tym w kolorze zębów, albo właśnie mix (biały na przód, a metalowy na te tylne zęby) i to pewnie koło 4000 zł będzie mnie kosztowało. Ale czego się nie robi dla pięknych zębów :)

3500 zł za całość, ale to chyba za ten metalowy. A ja myślę o tym w kolorze zębów, albo właśnie mix (biały na przód, a metalowy na te tylne zęby) i to pewnie koło 4000 zł będzie mnie kosztowało. Ale czego się nie robi dla pięknych zębów :)

Asiol ale on chyba w ciązy niewskazany, a Ty niebawem będziesz z brzuszkiem paradować :)

wiesz ten w kolorze zembow sie strasznie przebarwia spytaj o ten przezroczysty z krysztalkow szafiry w jakiej cenie maja :-) jak go zobaczysz to sie mozna zakochac mi sie strasznie podoba gdy taki zakladamy pacjentka :-)
no w ciazy sie nie powinno zakladac chyba ze przed ale najlepiej po ciazy.

No ale jesli jeszcze nie jestes to idz zrob dwa zdjecia pantomograficzne wszystkich zebow i telerengen boczny glowy bo do zalozenia aparatu sa poczebne mamy pacientke ktora 3 tyg temu urodzila i ma aparat ale w czasie ciazy zalozony i nic nie bylo ale sa czasami dziąsła w ciązy sa rozpulchnione i miekkie i moze szybko stan zapalny sie zrobic ale jeszcze nie bylo takiego przypadku.

Ostatnia edycja:
Asiol ale on chyba w ciązy niewskazany, a Ty niebawem będziesz z brzuszkiem paradować :)
hahaha jak miło Doniu z Twojej strony, że tak we mnie wierzysz :) Dziękuję :-)

wiesz ten w kolorze zembow sie strasznie przebarwia spytaj o ten przezroczysty z krysztalkow szafiry w jakiej cenie maja :-) jak go zobaczysz to sie mozna zakochac mi sie strasznie podoba gdy taki zakladamy pacjentka :-)
no w ciazy sie nie powinno zakladac chyba ze przed ale najlepiej po ciazy.

Taaak, ojej nie wiedziałam, że się takie rzeczy z nim dzieją, dziękuję, że mnie ostrzegłaś :happy2: A ten z kryształków szafiru to po prostu taki bezbarwny jest? Nie jakiś świecący czy coś?:szok: Ja i tak pewnie będę go zakładał dopiero na jesień, bo w sierpniu ślub to już nie będę sobie dokładała dodatkowych wydatków więc jeśli się uda do tego czasu zafasolkować (w co wątpię) to poczekam do porodu, a jeśli nie to założę i będę już w ciąży miała - chyba, że ortodonta odradzi przed ciążą to będę musiała czekać :-(

aparaty_estetyczne.jpg

pierwszy to porcelanowy drugi to szafirowy
(szafirowe są przeźroczyste, a porcelanowe mleczne)

jestem asystentka stomatologiczna i ortodontyczna wiec to moj fach to zawsze pomoge :-) on jest przezroczysty zaraz znajde w necie zdjecie to ci pokaze :-)
na tym forum jedna dodala zdjecie http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?pid=16478

Ostatnia edycja:
ale zębiaszcze tematy teraz się nawinęły hehehe. Moja kuzynka przed ciążą założyła sobie aparat i przez całąciążę z nim chodziła i nie było przeciwskazań

a ja już po obiado-kolacji i tak się objadłam że ledwo chodzę :-) kurcze co tu tak spokojnie??

reklama
Do góry